hits
12.06.2017

kan jeg kalle meg selv sykepleier nå?

De siste dagene har jeg vært et nervevrak enkelt forklar. Jeg har sovet dårlig, jeg har ikke hatt matlyst, jeg har konstant gått med en klump i magen fra morgen til kveld, og jeg har både kjent og hørt at hjertet mitt har slått for harde livet. Det var nesten et øyeblikk der jeg begynte å lure på om hjertet mitt hadde tenkt å hamre seg ut av brystkassen min. Jeg har stinket svette, fått kviser, og lange hår på beinene og alt dette skyldes «eksamensnervene» som har vært bosatt i meg den siste uka. Jeg hater muntlighøringer og jeg blir så nervøs før en høring. Til vanlig er jeg en person som syns det går helt fint å holde et fremlegg, taler og si ting i store forsamlinger, men det å være på en muntlighøring med sensorer er som tortur for meg.

I dag 12.06- 2017 ca. klokken 09:40 kunne jeg endelig legge eksamensnervene på hylla, og jeg fikk min endelige dom om jeg enten ble sykepleier før sommerferien eller om jeg skulle legge sykepleiekarrieren på hylla sammen med eksamensnervene mine og heller bli stripper og fulltidsblogger. OG vet dere hva? jeg skal ikke bli stripper og fulltidsblogger, jeg er blitt sykepleier og har allerede fått meg jobb som sykepleier mot slutten av juli. Det var en helt ubeskrivelig følelse når sensorene gratulerte meg som sykepleier, jeg klarte nesten ikke å skjønne selv at jeg er ferdig utdannet. Det er så rart å ikke være student eller elev mer når jeg trossalt har gått på skole i 17 av 24 år.  
-kristine

10.06.2017

JA, jeg er fremdeles i livet

God kveld!
Jeg har skjønt at det begynner å bli en stund siden dere har hørt i fra meg her på bloggen siden folk begynner å lure på om det fremdeles er liv i meg. Og JA det er liv i meg. Den siste uken har jeg sovet på pensumbøkene mine i et håp om at all teorien bare skal krype inn i hjernen min, er det ikke slik man skal forberede seg til en stor eksamen? Neida... Jeg har sittet på skolen noen dager, og hjemme noen dager og lest, lest, lest og lest enda mer til muntlighøringen som er førstkommende mandag.

I dag tidlig når jeg sto opp hadde jeg lyst til å legge meg igjen, fordi jeg vil at mandag bare skal komme slik at jeg blir ferdig med muntlighøringen. Jeg gruer må så sykt mye. Hva er egentlig det verste som kan skje? Det er vel om jeg begynner å stamme, får hjerneteppe, eller stryker. Jeg tror heldigvis ikke at jeg kommer til å stryke siden jeg har lest så ufattelig mye i det siste, men man vet aldri :O -kristine

06.06.2017

Jeg har bestått

Jippi endelig kan jeg feire for at jeg er ferdig med min aller siste praksisperiode på sykepleierutdanningen, og det er helt vilt. Jeg hadde aldri i livet trudd at denne dagen skulle komme, men den kom som alle andre dager gjør. Nå som jeg sitter og skriver dette innlegget til dere begynner det virkelig å gå opp for meg at jeg aldri mer skal ut i slike praksiser mer, jeg er faktisk ferdig med slike praksisperioder. Det føles både skummelt, godt og rart og være ferdig. Det er fremdeles mye jeg føler jeg burde lært, trent på, og vært gjennom, men det er vel slik alle sammen føler det etter at de har gjennomført sin aller siste praksisperiode i ett studie. Jeg har heldigvis hørt ferdigutdannede sykepleiere si «du blir aldri ferdig utlært», og videre har de sagt «er det noe du blir å lurer på, så må du bare spørre siden det er slik man lærer».

 Idag ca. klokken 12:30 fikk jeg den siste underskriften min fra kontaktsykepleieren og kontaktlæreren min at jeg faktisk har bestått min aller siste praksisperiode. Jeg følte virkelig en lettelse, og nå kan jeg bruke all min tid fremover på å konsentrere meg om muntlighøringen som er den 12. Juni. 


-kristine

12.05.2017

Hvorfor droppet jeg ut av skolen?

Det var egentlig helt tilfeldig at jeg begynte på denne utdanningen, og det var like tilfeldig at jeg droppet ut etter ett helt år. Jeg trivdes sykt godt med fagene, klassekameratene, det sosiale livet og boforholdene men allikevel bestemte jeg meg for å slutte når jeg hadde det så fint. Det er ernæringsstudiet jeg skriver om i dette innlegget.


Når jeg først startet på en privatskole så hadde jeg bestemt meg for å fullføre hele utdanningen, jeg tenkte at det ville være ekstremt bortkastet å betale i dyre dommer bare for å gå ett år på et studie og ikke få noe ut av det, men jeg sluttet allikevel. Selv om jeg sluttet på studiet å ikke fikk en skit ut av det med tanken på utdannelse, så har jeg allikevel blitt rikere på minner, opplevelser, venner, og erfaringer. Året mitt i Spania på ernæringsstudiet har vært mitt beste studentår som jeg aldri kommer til å glemme. Grunnen til at jeg valgte å slutte var fordi jeg til slutt fant ut at jeg heller ønsket å bli sykepleier, både fordi jeg personlig følte at det ville være en tryggere vei å gå, og i tillegg ønsket jeg å jobbe med mennesker på en annen måte en det ernæringsfysiologer. 

-kristine

24.04.2017

Fokus som sykepleier

Nå er jeg begynt i min 2. uke i praksis, og jeg har kommet godt i gang med målsettingene mine som jeg håper blir godkjent. I denne praksisperioden ønsker jeg fullt fokus på det og faktisk være sykepleier. Dette er faktisk min siste praksisperiode før jeg er sykepleier, så jeg ønsker å bli best mulig forberedt. Målene mine består av å bli bedre kjent med sykdomsgrupper, symptomer, medikamenter og virkninger/ bivirkninger, det administrative, prosedyrer og ledelse. Jeg er ikke helt ferdig med målsettingene mine, så det kan fort bli flere ting jeg kommer til å ha som mål de siste 7 ukene mine i praksis.


- kristine

18.04.2017

Ny uke og ny praksis

God morgen folkens... Eller for noen er det kanskje god formiddag, men for min del så er dette utrolig tidlig å være våken på med tanken på de 3 siste ukene mine. De 3 siste ukene har jeg hatt alarmen på ringing alt fra 10:00- 12:00 siden jeg har jobbet med bachelor oppgaven, og har hatt påskeferie.

Nå sitter jeg i 2.etasje, og skal vente 45 minutter før jeg skal inn på et møterom å få informasjon om min aller siste praksis før jeg er ferdig med sykepleierutdanningen. Jeg skal være på noe som er heter intermediæravdeling. Jeg kan ikke fortelle dere hva det er for noe, siden jeg selv er litt usikker på hvordan avdeling det er.
 


Siden jeg gleder meg til sommerferien, så slenger jeg med et gammelt feriebilde.

 

Ha en fin dag

 

-kristine

07.04.2017

Nå har jeg levert inn min livs avgjørelse

Jeg kan vel begynne med å si at jeg er sliten, og skit lei. De siste 2 ukene har vært veldig heftig, jeg har sittet på skolen til 22, 23, og 24:00 i flere dager på rad. Kostholdet mitt har heller ikke vært noe til å skryte av, det har bestått av sjokolade, brownies, brus, redbull, battery, Fjordland, pølse, hamburger, Ibux og Paracett.

I natt leverte jeg og O inn bachelor oppgaven vår, og det føltes fantastisk. Jeg følte meg plutselig 10 kg lettere. Aldri mer at jeg skal skrive en slik oppgave igjen, nå blir jeg sykepleier for resten av mitt liv? Dersom vi består, og det gjør vi.

Følg oss gjerne på vår facebbokside HER

-Kristine

04.04.2017

Hjernen min er på ferie

Det virker i alle fall slik, nå har jeg sittet fremfor pc`n og gitt meg selv hodepine etter å ha tenkt, grublet og fundert over hva jeg skal finne på å skrive om i dag. Hjernen min vil ikke samarbeide med meg lengre, så jeg tror den enten har tatt ferie, streiket eller så er det rett og slett fantasien min som har havnet på villspor etter at jeg og O har brukt timer, dager og uker på å skrive masse 1000 ord fra teoribøker og artikler.Kjære gud la meg og O bli ferdig med BA slik at jeg kan få fantasien min tilbake, jeg er rett og slett blitt en kjedelig grå mus med briller, uten humor og fantasi.

PS: Disse brillene er bare tullebriller

 

-kristine

29.03.2017

Kan noen skrive en Bachelor oppgave om...

♥ Hvor mange ord skal Bachelor oppgaven (BA) være: 10000 ord

♥ Samarbeider jeg å O? Jeg og O skrive en og samme oppgave. En kan velge om en ønsker å skrive oppgaven aleine, eller sammen med en annen.

♥ Hvordan karakter kommer jeg til å bli fornøyd med: Jeg kommer til å bli fornøyd med både A,B og C.


 

Mine tanker nå: Kan noen være så snill og skrive en BA oppgave om hvorfor en må skrive en BA oppgave?

Nå har jeg og O vært på skolen både morgen, ettermiddager, kvelder, timer og minutter. Oppgaven har gått fra å bestå av 0 ord, ingen problemstillinger og en hel masse tanke kaos om fysisk aktivitet og eldre. Nå er vi snart ferdig med oppgaven og takk gud for det, oppgaven skal nemlig leveres inn før påske og vi har full «nedtelling» til innleveringsdagen.

Jeg og O skriver en BA oppgave som omhandler fysisk aktivitet og sykehjemspasienter. Etter min mening syns jeg fysisk aktivitet er et spennende tema fordi det er så relevant i alle aldersgrupper. Fysisk aktivitet er ikke bare godt for den fysiske helsen, det er også god for den psykiske helsen som jeg lærte i psykiatrisk praksis før jul. Jeg lærte også at fysisk aktivitet kan være like bra som å bruke medikamenter når en er deprimert.

 

-kristine

 

24.03.2017

Jobbintervju - snart sykepleier

I dag er dagen da jeg nemlig innså at jeg faktistalt snart er ferdig utdannet. Ble jeg skremt når jeg innså det? Svaret er JA.

Presist klokken 09:00 strak jeg frem hånden min og hilste på 2 damer som jeg skulle tilbringe 45 minutter sammen med. Disse to kvinnene var ikke hvem som helst, det var to kvinner som skulle stille meg en god del spørsmål om meg for å bli bedre kjent med meg og finne ut om jeg passer for deres ledige sykepleiestillinger.

Det er helt uvirkelig å tenke på at jeg snart er ferdig utdannet, og at jeg var på mitt første jobbintervju til en stilling som sykepleier.-kristine

 

Følg oss gjerne på:

Facebook: Kolpusjentene.blogg.no

Instagram: kolpusjentene

20.03.2017

Når motivasjonen har glemt deg

Det er knapt noen uker igjen til BA oppgaven skal leveres inn, heldigvis vil jeg påstå og si at jeg og O er i rute med oppgaven vår. Vi har skrevet så å si halve oppgaven ferdig, og alle artiklene som skal brukes i oppgaven er heldigvis på plass.

Nå skal jeg gå og lete etter motivasjonen og jeg er fryktelig usikker på hvor han har gjemt seg, kanskje du har noen forlag på hvor han kan være?


Ha en fin dag folkens


PS: du kan føle oss på facebook: kolpusjentene.blogg.no

Og- eller på instagram: kolpusjentene

 

kristine

04.03.2017

Oppsummering - Hjemmesykepleiepraksis

Hjemmesykepleiepraksis har vært en super praksisperiode, jeg føler at jeg har lært mye og er blitt mer selvsikker når det kommer til flere prosedyrer, og å jobbe som sykepleier.

Hva har jeg vært gjennom:

Dette er bare en kort liste av alt jeg har væt gjennom på 8 uker.

♥ Tatt blodprøver
♥ Engangs katetrisert
♥ Tatt permanentkateter
Kateter= et rør som kan bli ført inn i kroppen. I denne sammenheng blir røret ført inn i blæren gjennom urinåpningen for å få ut urin
♥ Koblet til infusjon gjennom CVK
Infusjon= Innføring av væske direkte inn i blodomløpet, med hjelp av en kanyle som blir plassert i en vene f.eks. i håndryggen.
CVK= Er et kateter som er plassert i en av de store venene f.eks. i halsen.
♥ Bestilt medisiner
♥ Levert medisiner
♥ Ringt til legesenter, og etterlyst resepter
♥ Stelt sår
♥ Vært med på en akutt situasjon, der ambulansen har blitt koblet inn.
♥ Har hatt mange flotte samtaler med brukere.
♥ Vært med på vurderingsbesøk. 

Jeg har trivdes veldig godt i hjemmesykepleien fordi:

♥ Jeg liker arbeidsoppgavene fordi de spennende og varierende som dere ser i listen over
♥ Jeg liker måten en arbeider på fordi jeg syns det er fint å jobbe hjemme hos brukerne, og jeg syns det er deilig å kunne kjøre eller gå til brukerne, og få litt frisk luft i løpet av dagen
♥ Jeg har trivdes med kollegaene, og føler at jeg har kommet godt overens med dem.
♥ Arbeidsdagene har gått sykt fort, og det har antakelig en sammenheng med at jeg har trivdes.

03.03.2017

Da er det over - Sykepleierstudent

Tenk at det er over...!

I Går kl. 14:30, gikk jeg ut av avdelingen hvor hjemmesykepleien holder til, og var faktisk ferdig med min nest siste praksisperiode før jeg er ferdig utdannet sykepleier. Det føltes både godt og trist på en og samme tid. Det føltes godt å vite at jeg har bestått denne praksisperioden med glans, og faktisk er ett steg nærmere for å bli ferdig utdannet. Den triste delen er at jeg ikke skal møte opp som student mer i hjemmesykepleien, og jeg har ikke lenger den flotte kontaktsykepleieren min mer, som jeg har kunnet lent, og støttet meg på hele veien.

Tiden fremover blir jeg og O å jobbe med bacheloroppgaven vår som skal bli levert inn om litt over 1 mnd. Jeg vil ikke si at vi er kommet godt i gang, men vi er kommet i gang og har hatt vår første veiledningstime for 1 uke siden, og har allerede ordnet time til neste veiledning om litt under 2 uker.

Om noen dager kommer det et innlegg med en liten oppsummering om hvordan det har vært å være i praksis i hjemmesykepleien. 

 

-kristine

Følg oss gjerne på Facebook: kolpusjentene.blogg.no
Følg oss gjerne på Instagram: Kolpusjentene

21.02.2017

Sykepleiestudent

En normal hverdag til en (meg) normal sykepleierstudent som studerer sitt siste år, jeg vil i alle fall tro at jeg er normal.

 

♥ Hvilken praksis perioder må jeg gjennom det siste året?
Rus og Psykiatrisk praksis
Hjemmesykepleie
Sykehjempraksis

♥ Hvor mye praksis er det
Det siste året består av mye praksis. Jeg er snart ferdig med 2/3 praksisperioder dette skoleåret. Hver praksisperiode varer i 8 uker.

♥ Er det mye skolearbeid
Hittil har det ikke vært mye skolearbeid i år, men det kan fort snu seg når jeg begynner for alvor å jobbe med bacheloroppgaven. 

♥ Gleder jeg meg til å bli ferdig utdannet?
Både ja, og nei. Jeg gleder meg til å bli ferdig utdannet, og kan begynne å tjene mine egne penger, og få en fast jobb. Jeg jobber litt ved siden av skolen, men nå som jeg er i praksis så har jeg ikke jobbet ekstra. Nei jeg gleder meg ikke til å bli ferdig utdannet fordi da sitter jeg med mye ansvar, og gruer meg litt til det. Forhåpentligvis så blir jeg fort vant til det.-kristine 

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign