hits
21.04.2017

Jeg fant ut at jeg var gravid uken før russedåpen

  • Skrevet 21.04.2017 klokka 15:00
  • Kategori: Russetid

Hvor typisk er ikke det? Jeg var kanskje den jenta i klassen som var mest gira på å være russ det året. Jeg som hadde snakket mest om det og som prøvde å få de andre jentene i klassen til å være med. Men så ble det jeg som ble den «edrue» kjedelige russen som kjørte folk rundt og dro hjem for å legge meg tidlig. Da det også var så tidlig i svangerskapet så ble jeg heller ikke å si det til noen, jeg bare latet som ingenting og drakk alkoholfrivin på russedåpen. Bare fordi jeg ikke ville at folk skulle få vite noe så tidlig. Men uansett så trur jeg det var noen fra jentegjengen min som fattet misstanke da jeg plutselig var blitt så kjedelig og ikke ville være med på festene jeg ble invitert på. 

SAMSUNG

Uansett om jeg ikke fikk "vært med" på russefeiringen å måtte holde meg edru under russetiden så vil jeg si at jeg fikk noe mye bedre i gjengjeld, min datter. Hun har gitt meg så mye bedre minner enn hva litt alkohol i russefeiring ville gitt meg, uansett om jeg hadde gledet meg veldig til den tiden og nesten telte ned dagene før russedåpen. 


-Sarah

20.04.2017

Party russ eller ikke?

  • Skrevet 20.04.2017 klokka 09:05
  • Kategori: Russetid

Russetiden min er over for flere år siden, men jeg tenker at det passer med ett russe innlegg nå som russetiden sikkert allerede har startet for flere russ.

Russetiden min i Hammerfest startet med et russekick-off som for første gang ble arrangert i Hammerfest, og som var hele inngangen til russetiden. Russekick-off`et ble uheldigvis et alkoholfritt arrangement bare noen timer før hele arrangementet startet pga. misforståelse eller noe. Selv om arrangementet var alkoholfritt inne på selve lokalet, så sjanglet folk, folk var blank i øynene, luktet alkohol og var i god stemning. Folk hadde vært flink til å gjemme spritflaskene sine på uteområdet. Russekick-offet var absolutt minneverdig.  

Dåp:

Natt til 1.mai hadde vi russedåp, russedåpen var kjempe flott der alle hadde pyntet seg i finstasen, satt og nippet på øl, rusbrus eller vin, pratet, og spilte quiz inne på et flott lokale som var leid på et hotell. Når russedåpen var «over», skiftet flesteparten over til de nye og klare russebuksene og dro videre på hjemmefester. Det er absolutt en minneverdig dåp, og de var flink de som hadde stelt i stand. Etter min mening bør en russedåp feires med russebuksen på og spritflaska i bukselomma.


Jeg prøvde meg på denne russeknuten: Spis 14 kokosboller i løpet av en skoletime, uten å drikke. Jeg klarte det ikke, jeg fikk sikkert nok etter 2 kokosboller.

Små fester:
Det ble noen småfester i helgene hvor vi samlet flere fra klassen og hadde det kjempe gøy. Heldigvis eller uheldigvis så ble det ikke så mye småfester/samlinger fra 1-17 mai som jeg hadde trudd det skulle bli. For min del syntes jeg det ble en ganske rolig russetid. Jeg har hørt andre sier at de er så glade når russetiden er over, fordi de er så sliten. Jeg var ikke sliten etter russetiden.


Høydepunktene under russetiden:
Russekick-off, dåp og natt til 17 mai.

Til syvende og sist, dersom jeg kunne spolt tiden min tilbake ville antakelig russetiden min sett annerledes ut. Jeg hadde blant annet prioritert å reise på ett arrangement i sør Norge.

Helt ærlig så skulle jeg ønske jeg hadde hatt muligheten til å dra på en av de store og kjente arrangementene som er i sør Norge, men når du er elev og kanskje jobber annenhver helg hvis du er heldig så svømmer man ikke i penger, og økonomien strekker ikke bestandig til, til f.eks. 1 flybillett tur-retur til langt over 1500-2000 ( hvis du finner så rimelige billetter) kr, hotell overnattinger fra minimum fredag-søndag, tog billetter, evt. Taxi, og billett til arrangementet. Det blir ganske dyrt for de som må reise fra Finnmark, det blir ikke bare arrangement billetten, grillmat og bensin. Dersom jeg kunne gjort det annerledes i dag, så ville jeg antakelig begynte å spare i forveien og faktisk dratt på en av de arrangementene i sør Norge

Bare for å understreke det, selv om jeg hadde gjort ting annerledes i dag dersom jeg hadde hatt muligheten, så har jeg uansett hatt en fin russetid med gode venner.

 

-Kristine 

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign