hits
20.02.2018

Boligdrømmen

I går skrev jeg dette innlegget hvor du ble litt mer kjent med meg. Jeg lovte dere at punkt 3 skulle komme i dag. 

Fra den dagen jeg flyttet til Hammerfest var jeg fast bestemt på at jeg skulle flytte fra denne byen straks jeg hadde muligheten, eller når tidspunktet var riktig. Når jeg startet på sykepleierutdanningen min var jeg fast bestemt på at jeg skulle flytte straks jeg hadde bestått Bacheloroppgaven og sykepleierutdanningen. Det første året på utdanningen møtte jeg #drømmemannen. Han var villig til å flytte med meg uansett hvor enn det måtte bli, så lenge vi ble boende ett år ekstra i Hammerfest. Han ønsket seg nemlig litt #jobberfaringer før vi skulle flytte. Det er ikke dumt å ha litt jobberfaringer fra Finnmark som sykepleier. Jeg vet ikke om det stemmer men jeg har hørt rykter om at for eksempel sykepleiere som har jobberfaringer fra Finnmark er ettertraktet lenger sør i Norge. 

Tilbake til punkt 3 om det som absolutt ikke skulle skje. Jeg var som nevnt fast bestemt på å flytte fra denne byen straks jeg hadde multen, og jeg skulle absolutt ikke kjøpe meg bolig her. Ting har endret seg, i går var jeg å kjæresten å skrev under på vår første leilighet som vi har kjøpt i Hammerfest. Vi er nemlig blitt #boligeiere av en urolig flott leilighet. Om 1 uke skal vi begynne å flytte inn, så det blir en spennende periode fremover. 

04.10.2017

Kolpusjentene på tv?

For en stund tilbake skrev jeg et innlegg om "noe spennende som skulle skje" som jeg tenkte vi kunne ta å røpe om nå.

Hemmeligheten bak dette innlegget var at jeg og Kristine hadde meldt oss på og skulle være med på et tv-program, vi ble oppringt, hadde sendt inn hvert våres spørreskjema og var egentlig klar for det. Men pga. Usikkerheten rundt det som skjedde med meg den tiden var det selvfølgelig noe som ikke ble noe av desverre. Men kanskje dere ser oss på noe annet i framtiden eller at vi finner på noe annet sprell? Bare det at vi fikk en slik mulighet er alikavell noe vi syns var artig og er noe vi kommer til å se tilbake på. Så får vi se hva framtiden bringer!

Blogges!
-Sarah

21.09.2017

Det å bære på en kofte uten å snakke samisk

Jeg har alltid tenkt tilbake å lurt på hvorfor jeg aldri ble å begynne å prate samisk. Min familie på mor sin side er samisk og de fleste av dem snakker samisk. Jeg bærer stolt på alle mine kofter og har også med litt hjelp fra min mor klart å sy min helt egen designet kautokeinokofte.

Min barndom besto av lavvoturer med min ahkku eller bestemor på norsk. Jeg kalte henne alltid "akko" en liten forkortelse av ahkku jeg selv begynte å bruke fra jeg var liten. Jeg var ofte på besøk hos henne og da besto gjerne middagene mange ganger av biidos, reinkjøtt, reintunger og masse andre samiske retter. Hun joiket ofte til meg, lot meg børste og flette det lange mørke håret hennes og når vi skulle ut på sentrum for å handle gikk hun alltid med kofte. Jeg hadde et veldig nært forhold til henne og jeg var ofte hos henne både på besøk og overnatting. Hun var min andre trygghet, jeg vil si at det var et slikt forhold som jeg har til min mor og far. jeg følte meg alltid trygg rundt henne.

Da jeg var liten, fikk jeg en liten sperre for det samiske språket. Når min mor prøvde å lære meg samisk eller prøvde å snakke samisk til meg, så skygget jeg alltid unna. Jeg var ikke interessert i å lære på den tiden. Som jeg syns selvfølgelig er litt dumt den dag i dag, da jeg skulle ønske at jeg hadde klart å snakke samisk uten at det at det føles unaturlig ut. Nå er det slik at jeg forstår en god del og kan gjerne være med i en samtale som er på samisk men jeg svarer gjerne på norsk. Det er også mange gang jeg heller ikke forstår alt og det har vært noen ganger jeg bare tenker inni meg at nå må jeg bare kjøre i gang, snakke samisk og bare drite i hvordan det høres ut men samtidig så feiger jeg ut. Så med tiden er det bare blitt sånn, at jeg bare snakker norsk. Men jeg kommer alltid til å ha alle de samiske sidene mine i hjertet. Min familie, min samiske bakgrunn, mine kofter, luhkkaer, skaller og selvfølgelig min bestemor som gikk bort for noen år tilbake.

-Sarah

08.05.2017

3 ting du ikke vet om meg (Kristine)

1 Jeg elsker helg - Jeg elsker å dra hjem fra skole/ jobb på en fredagsettermiddag å vite at det er helg. Det jeg elsker med helgen er å kunne sove lenge, spise en god frokost, være våken til langt på natt og dra ut på byen dersom det skjer noe spennende.

2 Jeg hater fri - Dere lurer sikkert på hvorfor jeg elsker helg, men hater fri. Jeg hater fri fordi jeg blir rastløs av å ikke ha noe å gjøre. Når man jobber i helse er det ikke uvanlig å plutselig ha en fridag midt i ukedagene når alle andre er på jobb og da risikerer i alle fall jeg å sove lenge, se på tv og rett og slett daffe resten av dagen. Jeg vet om mange mennesker som ville elsket å plutselig ha en fridag midt i uka, men jeg syns det er kjedelig. Når jeg har daffet rundt hjemme hel dagen blir jeg så rastløs når kvelden kommer. Jeg vet at jeg burde brukt dagen min på å være sosial, trene, rydde, vaske leiligheten og gjort andre gjøremål. 

3 Jeg foretrekker å ha vært på jobb i løpet av dagen. Jeg syns det er veldig fint å være på jobb fordi jeg har flere venninner på samme arbeidsplass, jeg kommer god overens med kollegaene, jeg trives med arbeidsoppgavene mine og jeg syns det er deilig når kvelden kommer og jeg kjenner at kroppen er sliten etter en lang dag. Jeg syns det er deilig og kunne sette på en god film på kvelden, og rett og slett bare slappe av sammen med kjæresten. En annen ting jeg syns er fint med å være på jobb i løpet av en dag er at jeg får gjort så mye mer i løpet av dagen enn når jeg har fri midt i uka. 

Her er 3 ting du ikke vet om Sarah 

-kristine

06.05.2017

3 ting du ikke vet om meg+bloggmøte

Hei alle dere flotte, håper dere har hatt en fin lørdag. I natt har Kristine vært på overnatting hos meg, vi hadde et lite "bloggmøte" igjen i går kveld. Litt om hva vi skal blogge om framover, tanker om ny header og kanskje design. Vi snakket også om noe spennende vi har meldt oss på, noe vi kanskje kommer nærmere inn på senere. Viss dere lesere har noen forslag om hva vi skal blogge om, så skal dere gjerne komme med det på kommentarfeltet. Vi er alltids åpen for forslag, så ønsker jeg dere en riktig fin lørdagskveld videre.

1. Jeg tåler ikke rot og har det ryddig hjemme hos meg til en hver tid. Det værste jeg vet er rot, jeg må ha det ryddig rundt meg 24/7, jeg går konstant å tenker på hva jeg kan rydde når jeg er hjemme og jeg tåler ikke å levne glass eller fat på stueborde etter jeg har spist eller drukket. Jeg rydder opp etter meg med en gang jeg er ferdig.

2. Det var helt tilfeldig at jeg valgte å bli frisør. Jeg viste egentlig ikke at frisørlinjen var kommet hit jeg bor (Alta) før jeg leste om det i lokalavisen, da ringte jeg med en gang å satt meg opp på ventelisten og kom inn ca. 1-2 uker etter skolestart. Frisørlinjen var helt nystartet her da og jeg hadde verdens beste lærer som hjalp meg godt igjennom hele skole året. 

3. Jeg liker ikke sjokolade og iallefall ikke ren melkesjokolade. Jeg vet ikke hva det er, men jeg har aldri vært så stor fan av sjokolade. Jeg kan spise det men det er ikke det jeg foretrekker.  

-Sarah

02.05.2017

5 drømmer og ønsker (kristine)

Jeg har mange drømmer og ønsker og noen endrer seg med tiden, og andre forblir.  Når jeg sitter her å tenker på hva jeg faktisk ønsker å drømmer om, så er det ikke de materialistiske ønskene som er fremtredende i tankene mine. 1 Jeg drømmer om å hoppe i fallskjerm en dag. Jeg har hatt muligheten til å gjøre det tidligere, men så kommer høydeskrekken snikende innpå meg. 

2 Jeg drømmer om å reise jorden rundt. Jeg er en reiseglad sjel, som trives godt med å reise og leve i kofferten. Jeg har faktisk foreslått for O at vi bør begynne å tenke på om vi skal spare litt penger slik at vi får muligheten til å reise jorden rundt, eller slik at vi får muligheten til å reise i noen mnd. til forskjellige land, 

3 Jeg ønsker å adoptere et barn i fremtiden. Jeg kunne antakelig tenkt meg å adoptere fra Colombia eller Brasil.

4 Jeg drømmer om å  finne drømmehuset mitt. Drømmehuset mitt er gammelt men nyoppusset, med en stor hage som består av epletre, bringebærbusk, jordbæråker og masse blomstrer. Det som nesten er det viktigste med mitt fremtidige hus er hagen. 

5 Å komme på topplisten. Det hadde vært moro hvis denne bloggen hadde klart å komme i minst ett døgn på en plass mellom 1-20 på topplisten til blogg.no. Hehe.

(Her kan du lese Sarah sine drømmer og ønsker) 

- kristine

29.04.2017

meg uten alt det ekstra

Er det ikke rart hvordan tiden endrer seg? For knapt noen år siden eide jeg ikke maskara, pudder, øyenbrynspenn, øyenskygge, leppestift, hårspray og sminkeveske. I dag er jeg en av mange eiere til slike produkter, og disse produktene er en del av min hverdag. Når jeg skal på jobb står jeg opp 30 minutter tidligere enn det jeg må bare for å sminke på meg en maske som jeg trives med, og denne masken er en del av meg. MEN selv om jeg trives godt med sminke og skriver at det er en del av meg, så syns jeg det er viktig å understreke at den sminkefrie versjonen også er en del av meg. Jeg ELSKER å være sminkefri når jeg skal være hjemme å slappe av med pysjamasbuksen og håret i en dott.

Her er meg uten alt det ekstra-Kristine 

28.04.2017

5 drømmer og ønsker (Sarah)

Hva er egentlig mine drømmer og ønsker?

Jeg føler selv at jeg er en ganske enkel person å ha med å gjøre. Jeg ønsker meg ikke luksus og rikdom eller store og flotte ting. Jeg vil ha noe som er ekte og som faktisk gir meg lykke. Ting i seg selv gir bare en korttidslykke, du blir glad der og da men det forsvinner egentlig like fort som du får det. 

1. Jeg drømmer om å gifte meg og ikke minst å bli forlovet. Jeg har aldri vært forlovet, men det er vell kanskje fordi det er noe jeg ser for meg er mannen som skal ta det skrittet da jeg føler det er mest naturlig. De siste årene har jeg sånn smått sett for meg hvordan bryllup jeg kunne tenke meg og jeg ser for meg et enkelt og personlig bryllup med de nærmeste. 

2. Jeg ønsker meg et hus. Jeg ser for meg et lite og koselig hus, med akkurat det man trenger. Jeg kunne f.eks. ikke tenkt meg å bo i et nybygd luksus leilighet i toppetasjen i en eller annen byggning på sentrum. Da vil jeg heller ha et mindre hus litt utenfor sentrum med 2-3 soverom, garasje og litt hageplass.

3. Jeg drømmer om et helt vanlig familieliv, med 2 og maks 3 barn. Ja, jeg kunne tenkt meg å få fler barn når tiden er riktig. Som det er nu, så er det greit med 1 barn. 

4. Jeg ønsker å ta snøscooter sertifikat og kjøpe meg en rosa snøscooter. Haha, det er egentlig ikke mange større materiellske ting jeg ønsker meg, men en rosa snøscooter. Det ønsker jeg meg! 

5. Jeg drømmer om å reise til Israel. Kanskje ikke den tryggeste plassen å reise til i disse tider, men jeg kunne tenke meg å reise dit for å se og oppleve litt av bibel historien. Jeg vil se alle de kjente plassene med mine egne øyner.

 

-Sarah

08.12.2016

Presentasjons innlegg

For å gjøre det enklere for både oss og deg som leser, har jeg og Kristine valgt å lage oss noen enkle punkt og spørsmål for at dere skal bli bedre kjent med oss bak denne bloggen, så da er dette mitt presentasjons innlegg.

Kort beskrivelse av meg: 

Jeg er da en jente på 22 år, født i Hammerfest og oppvokst mesteparten av tiden i Alta. Har vært noen år både i Sverige, Tromsø og 1 år under utdannelse i Lakselv. For tiden jobber jeg som frisør på en flott salong som kalles Kreativ frisør som jeg har vært i snart 2 og et halvt år. Har en flott liten jenta som jeg ble mamma til for snart 3 år siden. Resten kan leses under bilde.

♥ Navn: Sarah Elise Kolpus

♥ Fødselsdag: 7.oktober 1994

♥ Fødselssted: Hammerfest

♥ Sivilstatus: Opptatt

♥ Barn: Ja, en flott liten jente på snart 3 år

♥ Kjæledyr: Ingen

♥ Høyde: rundt 160

♥ Utdannelse: Ett år resturang og matfag og akkurat ferdig med min frisør utdannelse.

♥ Tidligere blogg navn: kolpusjentene.blogg.no

♥ 5 Hobbyer: Hår, sminke, musikk, camping, scooterturer og alt som følger med friluftslivet. 

♥ Hvorfor har jeg denne bloggen: Jeg syns det var litt gøy å prøve igjen, vi har jo tidligere hatt blogg sammen i samme navn men bare at denne gangen sikter vi høyere og har høyere forventninger til oss selv og den "nye" bloggen. 

Dere kan lese Kristines tidligere blogginnlegg her: http://kolpusjentene.blogg.no/1481131603_presentasjons_innlegg.html

07.12.2016

Presentasjons innlegg

Hvem er jeg?
 
 
Slik at du skal bli bedre kjent med en av de som står bak denne bloggen har jeg valgt å gjøre det enkelt for meg, og mer systematisk for deg. Jeg har laget noen spm. Om meg selv som jeg skal svare på.  

BNuTVkUhs0K
 

♥ Navn: Kristine Anette Kolpus-Johansen

♥ Fødselsdag: 5 Juni 1993

♥ Fødselssted: Oslo

♥ Sivilstatus: Kjæreste/ samboer

♥ Barn: Nei

♥ Kjæledyr: 1 Hund, Bichon havanais

♥ Høyde: 153 cm. I følge passet

♥ Utdannelse: Gått ett år på ernæring studie i Spania, og nå studerer jeg det siste året på sykepleier i Hammerfest.

♥ Tidligere blogg navn: kristinekolpus.blogg.no, kolpusjentene.blogg.no

♥ 5 Hobbyer: Reise, venner, lese, kafé, trene  

♥ Hvorfor har jeg denne bloggen: Denne bloggen ble som nevnt på et tidligere innlegg dannet etter noen glass med promille i. Hva som blir bloggens tema får tiden vise.

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign