hits
08.03.2018

Kvinner i førstegangstjenesten

 • Skrevet 08.03.2018 klokka 19:15
 • Kategori: Meninger

I dag er det ikke en hvilken som helst dag fordi det er #kvinnedagen, så gratulerer med dagen kvinnfolk. Viste dere at kvinnedagen ble feiret for første gang i USA i 1909, og i Norge ble den internasjonale kvinnedagen feiret for første gang i 1915? Les mer her. Jeg ønsker å dele 2 historier med dere som jeg syns er litt merkelig i seg selv med tanken på at vi lever i en tid med likestilling.

I 2012 var jeg en 19 år gammel kvinne som fremdeles hadde noen måneder igjen på videregående. I denne perioden hadde jeg helt selv valgt å sende inn en søknad om å dra inn i #førstegangstjenesten selv om jeg ikke visste så mye om førstegangstjenesten. Jeg svarte på #sesjon del 1, og ble innkalt til sesjon del 2 der både IQ testen og legesjekken ble godkjent med glans selv om jeg er en relativt lav kvinne. Jeg er bare 152 cm høy over bakken.

Du er for lav for førstegangstjenesten
Innkomstdatoen til førstegangstjenesten kom, og en regnfull julidag møtte jeg opp på Madla leir sammen med de andre sivile som skulle bli til rekrutter etterhvert. Den første uken på rekruttskolen var hektisk samtidig som det var mye venting. En av sjekkpunktene på sjekklisten min var legesjekk. Den eldre legen gransket meg og kunne egentlig ikke finne noe feil med helsen min. På slutten av legetimen sier legen «Jeg tror jeg skal sette deg ned ett poeng på helsen din, og grunnen til det er høyden din. Du skjønner at i førstegangstjenesten forbinder man gjerne litt høyere og kraftigere menn». Jeg kommenterte ikke tilbake, jeg ble bare paff over at legen kunne sette meg ned i poengskåret på helsen fordi jeg er for lav. Jeg trodde vi levde i et #likestilt #samfunn.

Kvinner i militæret MÅ prestere bedre enn menn

«Dere kvinner har valgt helt selv å melde dere inn i førstegangstjenesten, og da forventer vi at dere presterer bedre enn mennene» Dette ble sagt allerede ved min første uke på rekruttskolen. Jeg vet ikke hvem som sa det og det spiller vel egentlig ingen rolle. Mine tanker er at det kanskje ble sagt fordi vi kvinner hadde helt selv valgt å dra inn i førstegangstjenesten, mens mennene var pliktig til å møte opp. Jeg vet ikke om alle fikk det sammen spørsmålet som meg og andre kvinner under sesjon del 2, men jeg vet at i alle fall noen menn ble spurt om hvordan deres interesse var å dra inn i førstegangstjenesten. Allerede under sesjon del 2 hadde mennene muligheten til å fortelle om de ønsker eller ikke ønsker å dra inn i førstegangstjenesten. Dersom de var positive til å dra inn i førstegangstjenesten ser jeg ingen grunn til at kvinner må prestere bedre enn menn. Vi lever i et likestilt samfunn der både menn og kvinner er like verd og da mener jeg at både menn og kvinner skal prestere like bra så langt det lar seg gjøre.

Fram til 2015 var #verneplikten kun for menn, mens kvinner kunne velge å avtjene førstegangstjeneste dersom de ønsket det. 14. oktober 2014 vedtok Stortinget endringer i heimevernsloven og vernepliktsloven. Dette medførte at allmenn verneplikt ble innført i Norge. Vedtaket gjør at alle norske kvinner født i 1997 og senere er vernepliktige fra og med 2015. De første vernepliktige kvinnene vil møte til tjeneste sommeren 2016. Lovendringene trådte i kraft 1. januar 2015, Les mer her.

Nå som det er allmenn verneplikt i Norge så lurer jeg på om kvinner fremdeles møter på slike holdninger og kommentarer som jeg møtte på i min førstegangstjeneste for snart 6 år siden. 

 

04.03.2018

5 irriterende mennesker, og hvordan bruke blinklys

 • Skrevet 04.03.2018 klokka 14:09
 • Kategori: Meninger

1 #Kino. Det slår aldri feil at når filmen er "over" er det alltids noen som om stresse med å ta på seg ytterjakken når kinosalen fremdeles er bekmørk. Ca 10 sekunder etter at rulleteksten starter kommer det en liten fortsettelse i filmen. Det som er irriterende er når disse menneskene som allerede står i kinosalen ikke setter seg ned igjen når fortsettelsen av filmen starter. Det sitter ofte folk på raden bak som også gjerne vil få med seg slutten av filmen . Et lite #tips til slike menneske: Ikke dra på kino dersom du ikke kan sitte å vente til filmen er over, og et annet tips er at lyset som regel blir slått på når filmen faktisk er over. 

2 #Trafikkregler. Hadde jeg vist at man kunne kjøpe et billig førerkort på Ebay hadde jeg også gjort det. Neida jeg tuller. Av og til virker det som om noen mennesker har bestilt førerkortet sitt på januarsalg på Ebay når de kommer kjørende i feil retning i en enveiskjørt gate.

3 #Blinklys. Det virker som om noen mennesker dessverre ikke vet hvordan blinklysene fungerer. Det kan dessverre medføre mindre flyt i trafikken. Dersom du lurer på hvordan blinklys fungerer kan du se på denne filmen. 

4 #Hundebæsj. Alle liker vel #kunstverk ? Er det ikke trivelig å spasere langs gangstiene å se masseflotte kunstverk som menneskenes bestevenn har laget helt selv? Jeg tror at hundeeiere velger å ikke plukke opp bæsjen fordi de er så stolt av hunden sin sitt kunstverk. Eller er det egentlig veldig irriterende å se masse hundedrit både langs og midt i gangstien? 

( Han beundrer kunstverket som han fant på lufteturen sin ) 

5 #parkeringsplasser. «I dag bruker jeg 2 parkeringsplasser». Du vet den følelsen når du er på jakt etter 1 ledig parkeringsplass, og du tilfeldigvis kjører forbi en bil som bruker 2 parkeringsplasser. Irriterende eller? 

09.02.2018

Blogginnlegg som ikke interesserer meg

 • Skrevet 09.02.2018 klokka 14:14
 • Kategori: Meninger

I følge denne linken står det at blogg.no er Norges største bloggnettverk. Det er registret over 2 millioner bloggere. Alle kan blogge, men det er kun de 200 bloggerne med flest unike besøk i Norge dagen før som kommer på hovedtopplisten. Blogg.no betaler også ut hver måned en del av inntekten sin til de 20 bloggerne som hadde fleste lesere den foregående måneden. For at en blogg skal kunne kvalifisere seg for å få utbetaling må noen krav være oppfylt. Kravene kan du lese her. Dersom du ønsker mer informasjon om blogg.no kan du gå inn på denne siden.

Dette er en etterfølger av innlegget som handler om blogg og innlegg som jeg liker å lese. Du kan lese innlegget her. Slik som jeg skrev i det forrige innlegget så er det registrert over 2 millioner bloggere på blogg.no og da sier det seg vel selv at jeg både finner bloggere og innlegg som interesserer meg, og ikke interesserer meg.

Innlegg som ikke interesserer meg:

1 «3 ting du ikke vet om meg» Stadigvekk kommer jeg over slike innlegg og det gjør meg egentlig ingenting, men jeg personlig syns ikke det er interessant å lese slike innlegg (dersom du ikke er en toppblogger). Jeg syns det er mer spennende å lese ett innlegg der leserne spør bloggerne om ting de lurer på f.eks. i en spørsmålsrunde, eller eventuelt at bloggeren lager et ordentlig presentasjonsinnlegg om seg selv. 

2 Jeg orker ikke å bruke tid på å lese et innlegg som er skrevet slik «I dag har jeg spist middag, og etterpå var jeg med en venninne. Det var kjedelig at det regnet i dag. Blogges <3» I tillegg kan det være at blogginnlegget avsluttes med et uklart mobilbilde.  

3 Dette er det aller verste. ikke unnskyld deg for at innlegget ditt er dårlig. Hvis du syns innlegget ditt er dårlig burde du i utgangspunktet ikke postet det. La meg som leser avgjøre hva jeg syns om innlegget ditt, kanskje jeg liker det. 

Har du noen typiske innlegg du ikke liker å lese? 

07.02.2018

Gratis hotellovernatting

 • Skrevet 07.02.2018 klokka 14:45
 • Kategori: Meninger

I et diskusjonsforum på Vgd.no blir det diskutert om hvorfor hotellkjeder skal gidde å gi gratis hotellovernattinger til overfladiske botox- bloggere mot promotering pga. det nettavisen skriver her

Noen mener at bloggere på lik linje som alle andre skal betale med penger, og få null gratis overnattinger selv om bloggere kan tilby å betale i form av promotering i sosiale medier istedenfor i kontantbetaling.  Noen lurer på hvilken mennesker som stole på hva bloggeren egentlig anbefaler. Andre sier det er tryggere å stole på hva som står på tripadvisor enn på det en rosabloggerne skriver. Og siste men ikke minst så mener enkelte at det er dårlig investering av hoteller å gi gratis hotellovernattinger mot promotering i sosiale medier, mens andre er uenige og mener det kan være god reklame for hotellet.

Jeg tror det kan være god reklame for noen hotellkjeder å gi "gratis" hotellovernattinger til bloggere mot promotering. Jeg tror bloggere har større innflytelse på folk enn det vi selv tørr å innrømme. Jeg skal ikke benekte at det er en stor sannsynlighet for at jeg ville valgt og bestilt et rom på det samme hotellet som en aller annen toppblogger anbefaler. Det som er avgjørende om jeg til syvende og sist velger å bestestille hotellrommet er prisen. Dersom prisen på hotellrommet er innenfor min prisklasse ser jeg ingen grunn til å ikke stole på anbefalingen til bloggeren, og kan like gjerne bestille meg et hotellrom der dersom jeg uansett skal til det aktuelle stedet.


Jeg skjønner at noen mener at det er dårlig investering av hotellkjeder å gi ut gratis hotellovernattinger mot promotering i sosiale medier. Jeg hadde helt klart ikke hatt råd til å overnatte på The Thief i Oslo uansett hvor lyst jeg hadde hatt etter å ha lest et sponset innlegg om hotellet på en eller annen blogg. I mitt tilfelle ville hotellet dessverre ikke tjent noe på meg, men reklame er reklame og noen hadde sikkert blitt fristet til å bestille et hotellrom der uansett.


Minne fra hotellsengen i Cannes. 

Tror du det er god reklame for et hotell dersom en toppblogger skriver en anbefaling av hotellet? 

21.05.2017

Sosiale medier kidnapper deg

 • Skrevet 21.05.2017 klokka 12:05
 • Kategori: Meninger

«Æsj det er så dyrt med taxi, kan vi ikke heller sende snap til hverandre og drikke hjemme i stedet?» Hvem har ikke hatt besøk, vært på besøk, vært i bursdag eller på vors, nach eller fest og folk sitter klint bak mobilskjermen?

Jeg vet at jeg ikke er alene med å synes at dette er sykt irriterende, og det som er mest irriterende med dette er når vedkommende du er med stadigvekk sier dette til deg «bare et øyeblikk, jeg skal bare svare på denne snappen». Jeg mener at det er menneskene du er med her og nå som er det viktigste, og det er de du bør høre på og ikke sette på vent. Er dere ikke enig i at en snap melding kan vente? (Med mindre den er fra den kjekke fyren du prøver deg på, eller forresten ikke virke desperat la han vente litt?)

Greit nok jeg skal ikke klage på folk når jeg selv bruker mobilen i sosiale sammenheng. Poenget er ikke mobilbruket til folk, men det er heller om folk klarer å begrense bruket sitt i sosiale sammenheng, og ikke bruke all sin tid på mobilen. Jeg prøver å være bevist på hvor mye jeg bruker mobilen når jeg er ute blant folk. Viste dere at når du er sammen med andre mennesker, og bruker facebook, snappchat, instagram ect. Så er tankene dine over alle hauer, og du er lite tilstede. 

-Kristine

12.05.2017

5 ting jeg hater med gutter

 • Skrevet 12.05.2017 klokka 14:34
 • Kategori: Meninger

Nå tenker jeg ikke på gutter generelt, men jeg tenker heller på gutter som har prøvd seg på meg opp gjennom tiden.


1 Gutter som prøver å kvele meg med tungen sin. Det er ikke så fantastisk behagelig når en gutt skal kysse også stikker han hele tungen i munnen. 

2 Gutter som følger etter meg konstant. Jeg syns det er skikkelig irriterende når en gutt følger etter meg uansett hvor jeg går f.eks. på et utested. Dersom jeg hadde vært interessert hadde jeg ikke gått fra deg. 

3 Gutter som sender nakenbilder av seg selv. Jeg er ikke interessert i å se utstyret til en gutt på Snapchat eller Instagram. 

4 Gutter som er høy på seg selv. Dette er vel noe av det verste jeg vet om. Jeg blir ikke spesielt interessert i en gutt som er altfor selvopptatt og høy på seg selv. Jeg syns selvfølgelig at det er bra at et menneske har god selvtillit, er fornøyd og stolt av seg selv, men man behøver ikke å være høy på seg selv hvis dere skjønner hva jeg mener? 

5 Gutter som ikke spanderer. Jeg mener ikke at gutter skal spandere hele tiden, men dersom du for eksempel er på en kinodate for første gang med en jente du er interessert i kan du i alle fall spandere popkorn på daten din. Det er kanskje flere som er uenig med meg med dette punktet, men jeg syns det er litt gentleman av en gutt å spandere på den første daten. Det kan selvfølgelig være grunner til at en gutt ikke spandere f.eks. at man er en "fattig" student, men da kan gutten i alle fall gjøre noe annet hyggelig for jenta på daten.


-kristine

04.05.2017

Familiemedlem til salg

 • Skrevet 04.05.2017 klokka 10:52
 • Kategori: Meninger

Jeg blir så sint på mennesker som skaffer seg et ekstra familiemedlem f.eks. en hund eller katt, for så å selge det igjen etter noen mnd. fordi de plutselig finner ut at de har for mye jobb, flytting, allergi, eller andre unnskyldninger til å selge familiemedlemmet sitt.

Jeg mener at når du bestemmer deg for å kjøpe et dyr, så må du tenke lengre enn nesetippen din. Har du f.eks. planer om å flytte i nærmeste fremtid, skal du bytte jobb som medfører lengre arbeidsdager eller turnus, eller kan det være at du har allergi som du må ta hensyn til? Det er ikke bare å skaffe seg et dyr, for så å selge det etter noen mnd. F.eks. hunder knytter seg til eierne sine, og de fortjener å ha det stabilt i livet sitt. Dersom du har planer om å bytte jobb i nærmeste fremtid kan du i det minste vente med å skaffe deg et dyr slik at du vet om du har tid, muligheten og kapasitet til å gi dyret ditt omsorg, kjærlighet og tid. 

Jeg vet at det kan oppstå plutselige hendelser som for eksempel dødsfall, plutselig sykdom, alvorlig ulykke og andre plutselig hendelser som kan medføre at du ikke har muligheten til å gi dyret ditt den kjærligheten, omsorgen og tiden den fortjener, og kanskje det beste er at den bor hos en annen familie. Jeg mener at skal du omplassere familiemedlemmet ditt, så må du ha en GOD grunn til det. 

Jeg kunne aldri i livet funnet på å omplassert min lille bichon havanais uansett grunn, jeg ville alltid funnet tid og energi for å gi han den kjærligheten, omsorgen og tiden han trenger. Hunden min er et ordentlig familiemedlem og han tilhører familien min. 

 

Dette burde vært en allmennregel når man skal skaffe seg et husdyr 

1 - ikke skaff deg et husdyr før du vet om du er allergisk 

2 - Ikke skaff deg et husdyr dersom du er usikker på om du skal flytte, bytte jobb eller andre hendelser som kan medføre at du må omplassere dyret ditt 

3 - Ikke skaff deg et husdyr på impuls

 

-kristine

02.05.2017

IKKE LES DET HER BLOGGINNLEGGET

 • Skrevet 02.05.2017 klokka 20:15
 • Kategori: Meninger

Til opplysning så er dette bare en clickbait, så dersom du er redd for å bli rundlurt av kolpusjentene så må du for all del ikke bruke mer tid på dette innlegget. For å være sikker på at dere er advart har vi valgt å bruke overskriften "IKKE LES DET HER BLOGGINNLEGGET", dere leser dette innlegget på egen bekostning. 

Hva er egentlig clickbait? På norsk blir det oversatt til klikkagn. Klikkagn er f.eks. en villedende overskift for å få flere klikk inn på siden sin. Klikkagnet skal få deg som leser til å bli nysgjerrig og klikke deg inn på siden. Typiske klikkbait overskrifter kan være " Jeg er gravid" men så handler innlegget om at du har spist så mye at du har fått deg bollemage. Hva har graviditet med en mett bollemage å gjøre? 

Dette innlegget er et clickbait innlegg slik at vi skal få flere lesere, slik andre aviser, og store bloggere til tider kan bruke for å få deg og meg som leser til å klikke seg inn på siden sin, og jeg kan love deg at det fungerer. Det er ikke sikkert at alle leserne vil komme tilbake, men de har i alle fall oppdaget nettsiden din, og kanskje en liten andel av alle de som ble lurt av overskriften på innlegget blir nysgjerrig på skriverne bak nettsiden og besøker nettsiden igjen. Et lite problem med clickbait er at folk fyrer seg sånn opp, så dermed bør vel bloggere, og alle aviser lære seg å skrive overskrifter som røper hele innlegget slik at du som leser ikke behøver å klikke inn på innlegget. 

Det er litt komisk at folk blir provoserte eller irriterte over clickbait hos mindre kjente bloggere, når både store og kjente aviser og bloggere bruker det. Og hvem ønsker ikke flere lesere? Så lenge du ikke har vært med på paradise hotell, unge mødre eller et annet program så er man nødt til å fremme seg selv med diverse hjelpemidler og sånn er det bare. Det hjelper ikke å skrive ærlige, flotte og kjedelige blogginnlegg hver eneste dag. Du kommer ikke langt med det, man må ofre seg får å lykkes i en bloggverden hvor det er stor konkurranse. Dersom du er blitt såret eller plaget av våres 2 clickbait innlegg i løpet av 5 mnd. Så har du 2 valg, du kan enten velge å klikke deg inn på bloggen vår og kanskje bli lurt av ett og annet innlegg, eller du kan la være å klikke deg inn :-)

Vi blogges!

-Kolpusjentene 

02.05.2017

Mitt eget perfekte liv på instagram

 • Skrevet 02.05.2017 klokka 09:00
 • Kategori: Meninger

Velkommen til mitt perfekte liv på Instagram, fylt opp med gull, glitter og glamour. Der er det luksus og en perfekt hverdag hvor det aldri skjer noe vondt, galt eller feil. Velkommen til et liv bak perfekte bilder, mange følgere og likes. Et liv vi kan legge opp akkurat slik vi vil, uten at noen trenger å vite noe om det som skjer bak bildene.

kanskje jeg skal leie meg et stort flott luksus hotellrom for en dag?, slik at jeg kan ta bilder til instagramkontoen min. Eller finne den fineste bilen i byen og ta noen bilder mens eieren ikke oppdager det? På Instagram kan du fremstille livet dit slik du vil, med det beste filteret og redigere bildene slik du vil. Jeg redigerer bildene mine selv og mitt favoritt filter er "Aden", men jeg ønsker ikke å legge skjul på det. Jeg er også bare at vanlig menneske, med feil, mangler og med en helt vanlig hverdag med både rot, søl og hybelkaniner under sengen. En hverdag med barnegråt, gleder, latter, nedturer og oppturer. Følg oss gjerne på vår facebookside her.
-Sarah 

22.04.2017

Slavedrift

 • Skrevet 22.04.2017 klokka 08:02
 • Kategori: Meninger

Jeg blir frustrert, irritert, lei meg og sjokkert over å vite hvordan HVITE mennesker har behandlet mørkhudete mennesker før i tiden. Historien er ikke noen nytt for meg, men i går kveld/ natt ble jeg påminnet om hvor ufyselige hvite mennesker har vært mot mørkhudete gjennom filmen 12 years A slave som er basert på den sanne boken som er skrevet av Solomon Northup selv. De fleste hvite i filmen med få unntak var sleipe, og maktsyke psykopater, og hovedpersonen i filmen er opprinnelig en fri mann som blir kidnappet under en reise og solgt til slavearbeid. Filmen vil jeg anbefale til alle som ikke har sett den. Jeg kjente at jeg hadde lyst til å springe gjennom TV`n og filleriste de fleste hvite menneskene som behandlet de mørkhudete med null respekt. De fleste hvite i filmen oppførte seg som en gjeng med idioter som var ufyselige, slemme og maktsyke. «Herrene» (De som hadde kjøpt slavene) kunne finne på å lete etter grunner til å piske slavene, voldta kvinnene, og kalle slavene for dyr.

Uansett hvordan kroppsfarge, kroppsbygning, hårfarge og øyenfarge et menneske har, så er vi alle guds barn, vi er alle like og burde behandle hverandre med respekt. Jeg har lært i barnehagen «Behandle andre slik du ønsker å bli behandlet».

Jeg grøsser bare av å skrive dette innlegget med tanken på alle de ondskapsfulle menneskene som har eksistert, og som fremdeles eksisterer.

 

 
Hvorfor er det så naturlig med fremmedfrykt og fremmedfiendtlighet når det historisk sett har vist seg å bli uglesett i senere tid f.eks. Apartheid, Folkemordet i Rawanda, og slaveriet i USA. Jeg lurer på hva vi kommer til å tenke om for eksempel 50 år om det vi har fremmedfrykt for i dag.
 
-Kristine
20.04.2017

Gi meg noe rett fra levra

 • Skrevet 20.04.2017 klokka 14:56
 • Kategori: Meninger

Eller innerst fra hjerteroten.

Hvor mange gang har man ikke bladd igjennom en blogg med blogginnlegg som har omhandlet "dagens slanketips", "dagens outfit", "dagens innkjøp" eller " ukens sminketips" osv. Du blar ned over bloggen og det går i det samme+noen flotte bilder av personen bak bloggen. 

Greit, det kan være ok å lese om det også og det er mange bra slike innlegg også. Men jeg syns det er rettere sagt er gørre kjedelig med en blogg fyllt opp med slike innlegg. Jeg vil ha noe ekte, noe spennende eller noe som i overskriften "rett fra levra". Og jeg skal ikke komme her å si at vi aldri har hatt noen slike innlegg selv, enhver blogger må vell ha noen innlegg om dagens outfit og ukas middagsinsperasjon. Men jeg savner rett og slett noen på topplisten som har sikkelig hardbarka innlegg, slik som vi i Nord Norge er. 

Topplisten er fyllt opp med pene jenter, redigerte bilder, deltakere fra Paradise hotell og noen som bare har vært der i flere år på rad som aldri faller ut og noen som skiller seg ut på andre måter. Mitt store spørsmål er: hvor de Nord norske bloggerne er blitt av? Greit du har noen av disse som er fra Nord norge men de fleste av disse er vell flyttet til Oslo og i området og går vell under disse punktene jeg kom opp med. 

Her er mitt "Dagens sminketips" Enjoy!

Det du trenger er:

1. En god rund og fin sminkekost med et fancy merke. Den kan gjerne se noe slitt ut, men det funker helt fint til sitt bruk.

2. Et pudder i din egen hudtone eller en som er et hakk mørkere, jeg liker å ha en som er litt mørkere da jeg ellers føler meg så himmla bleik.

3. Et speil. 

Følg oss gjerne på vår facebookside HER

-Sarah

19.04.2017

Scooterførere lager stygge spor i snøen

 • Skrevet 19.04.2017 klokka 13:35
 • Kategori: Meninger

Huff, er det ikke helt forferdelig hvordan snøen blir seende ut etter en scooterfører har kjørt forbi? Jeg syns virkelig at det er helt forkastelig. Tenk alle de stakkars skigåerne som kommer forbi som må få oppleve sitt verste mareritt. Og som alle de scooterførerne sier «Det smelter jo bort til sommeren». PØH! Det tror jeg virkelig ikke på i det hele tatt. Jeg har selv opplevd og sett de grusomme permanente snøscootersporene som plutselig vistes en vakker sommerdag jeg var å gikk i skogen. Og jeg kan bokstavelig talt si at det var grusomt syn og øynene mine både svei og rant flere uker i strekk senere.  Og ikke snakk om alle de stakkars dyrene som blir helt vett skremt av den forferdelige lyden som kommer av snøscooteren, jeg har aldri opplevd et dyr som ikke bryr seg om det. Eller et dyr som faktisk også er redd en skigåer eller en gående person trur jeg er noe som ikke finnes. Jeg syns alle i dette Norges land burde være med på en innsamlingsaksjon "Ørepropper til alle dyr i villmarken Finnmark/Troms".

Jeg syns faktisk ikke at vi mennesker skal få leve og kose oss i det hele tatt, jeg syns vi skal kvitte oss med all snøscootere i dette kjære lille Norge. Kvitte oss med både scootere, biler, båter, fly og alt. La oss alle sammen gå, akkurat som dyrene. La dyrene få ta over, så kan vi dra hjem å pakke oss inn i beskyttelse. Hjelm, knebeskyttere, nakkekrage, nyrebelte, tåbeskyttere osv. La oss ikke tenke selv eller ta egne valg, la oss ikke lære av våre egne feil og la staten passe på oss. Slik at vi ikke skader oss. Vi må iallefall ikke finne på å gi scooterførerne i Norge noen frie områder eller flere løyper slik at de får koset seg med det dem Interesserer seg for og har brukt mange tusen kroner på. La oss bruke snøscooteren som pynt utenfor huset.

La oss skylde all forurensning på snøcooterførerne. La oss ikke snakke om helikoptrene som blir brukt til å ta fatt i disse såkalte snøscooterførerne eller alle bilene som blir brukt i hverdagen. La oss skyve det under teppet, ikke snakke om det. Det er jo ikke politiets feil? Dem kan jo heller ikke bruke hode selv, dem må jo bare følge det staten/politikerne ber dem om å gjøre. Det er jo alle scooterførernes feil som stakkars har måtte brukt noen tusen kroner på en scooter,hjelm og slede som skal ligge i kikkerten til politiet, slik at staten må bruke store ressurser på å ta disse stor kriminelle scooterførerne.

Man må passe seg, se over skuldrene og passe på å ikke bli sett utenfor løypen. Viss du drar på snøscootertur med familien så må du IKKE finne på å kose deg og helst ta med målebåndet slik at du kan legge det ned på bakken slik at politiet kan se det når dem kommer forbi. At du ikke passerer 1mm over 300 meters regelen. Da det kan være litt kjipt om du da sitter der med familien og dine barn å koser deg med grilling og is fisking og er litt utenfor løypen og plutselig kommer politiet å gir deg en bot på 15 tusen kroner, mens du sitter der å spiser pølser og koser deg med din familie. Da blir du plutselig kategorisert som stor kriminell. 

Sten Magne Andersen sitt bilde.

Ellers ønsker jeg dere en riktig fin dag videre, PS. jeg har ikke noe imot at dem som faktisk utøver idiotisk scooterkjøring blir tatt og bøtelagt. Her er det snakk om dem som kjører på en riktig måte og bruker hode. Og har heller ingenting imot skigåere, bare dem som tar seg tiden å klage på scooterførerne når det er like stor plass både for dem som ønsker å kjøre scooter og dem som ønsker å gå på ski. Vi alle har forskjellige Interesser.

Følg oss gjerne på vår facebookside HER

-Sarah 

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign