hits
11.04.2017

Middagsinspirasjon

  • Skrevet 11.04.2017 klokka 10:40
  • Kategori: Mat

Dagens oppskrift er en Cæsar inspirert salat.

Ingredienser

♥ 1 baconpakke ca. 130g

♥ 3 egg

♥ 1 rød løk

♥ 1 avokado

♥ 8-10 cherry tomater

♥ Fetaost

♥ Spinatblader

♥ 1 kylling fillet

Ingredienser til hjemmelaget rømmedressing

♥ 2,5 SS ekstra lett rømme

♥ 1 SS majones

♥ 1 SS sitronsaft

♥ 1 ts honning

♥ 1 ts, dijonsennep

♥ 2 ts provencekrydder

♥ Ca. 1 SS oliven olje

♥ Salt og pepper -smak deg frem

Fremgangsmåte på rømmedressingen
Putt alle ingrediensene i en liten skål og rør rundt. Putt salt og pepper oppi til slutt slik at du kan smake deg frem til riktig mengde.


Kutt ingrediensene og legg det i en skål sammen med spinatbladene.

Kok eggene, og del dem slik vist på bildet. Kutt opp fetaosten i små terninger.

Fremgangsmåte kylling
Fjern brusket. Snitt kyllingen slik at det blir lik tykkelse over helle kyllingen (det blir enklere å steke den). Gni kyllingen i salt, pepper og kajennepepper. Stek kyllingen til den er gjennomstekt. Når kyllingen hviler etter steking kan du steke bacon.

Når alle ingrediensene er stekt, og kuttet opp kan du blande alt sammen i en bolle.

 

- Kristine

09.04.2017

Lørdagssalat

  • Skrevet 09.04.2017 klokka 08:00
  • Kategori: Mat

For at en salat skal kunne gå under kategorien lørdagsmiddag, så må den være god.  I dag laget jeg og O en «Thai» inspirert salat med biffkjøtt. Jeg syns salaten ble så god at oppskriften er verd å dele med dere. Problemet med denne oppskriften er at jeg kan ikke gi dere nøyaktige mål til ingrediensene, vi brukte nemlig øyemål, og smakte oss frem til maten var perfekt.

Ingredienser- Salaten                                                         

♥ 2 gulrøtter                                   

♥ 1/2 agurk

♥ Ca. 1/2 mango

♥ Cherry tomater - Ca. 6-8 stk.

♥ 2 Stang selleri

♥ 300 g strimlet biffkjøtt

♥ Salat mix

♥ Litt fersk koriander

♥ Ca. 1 SS honning

♥ Litt sesamfrø som du tørrsteker i panne
 

Ingredienser til marinaden til biffkjøttet, og salatdressing

♥ 2 hvitløk fedd

♥ 2 små chili - rawit bird`s eye (sterk)

♥ Ca. 5 cl soya saus

♥ Ca. 5 cl fiskesaus

♥ 1-2 SS Olivenolje extra vergin

♥ 1 stk. lime  som du presser ut safta på

♥ Litt ingefær som du deler opp i små biter.Fremgangsmåten til marinaden

Samle alle ingrediensene i en morter, og mos det sammen. Når marinaden er ferdig, sikter/siler du halvparten av marinaden over kjøttet. Kjøttet bør marineres i ca. 15 minutter.  Resten av marinaden spares til bruk som salatdressing.
PS: Stek kjøttet slik du vil ha det.


Høvle gulrøtter og agurk, kutt seleristangene i den str. du ønsker, del Cherry tomatene i 2 eller 4 bitter, og mangoen i små terninger.


Bland en salat mix pose sammen med det som allerede er kuttet opp, og etter det tar du honningen og de ferdige stekte sesamfrøene oppi salatskålen.

Til slutt tilsetter du de ferdig stekte biffstrimlene, dressingen/marinaden som du satt av til salat dressing  - Sett dressingen i en sil over salaten slik vist på bildene over. Helt til slutt blander du alle ingrediensene sammen i salatbolle


Tips: Ta litt ekstra lime over salaten og fersk koriander på toppen før servering.

 

Følg oss gjerne på vår facebookside HER.

-kristine

18.03.2017

Jelly shot oppskrift

  • Skrevet 18.03.2017 klokka 16:46
  • Kategori: Mat


 

♥ 2 dl vann

♥ 1,90 dl vodka

♥ 10 cl sitronsaft

♥ 1 pk. gelepulver

♥ 1 hermetikkboks med fruktcoctail


 

Kok opp 2 dl vann, ta kjelen av platen. Rist gelepakken før bruk. Dryss gelepulveret i vannet, og rør godt rundt i ca. 2 min til alt pulveret er løst opp. Sprit begynner å fordampes ved 78,4 %, så derfor er det lurt og vente ett par minutter før du putter spriten oppi det kokte vannet. Etter ca. 2 minutter putter jeg vodkaen oppi vannet og visper rundt før jeg putter geleblandingen oppi 20 shotteglass.
 

♥ Jeg har valgt å putte sitronsaft oppi jelly shotten blandingen for å fjerne spritsmak, men om det blir bra det vet jeg ikke siden det er første gang jeg prøver det.

♥ Jeg har valgt å sette en fruktbitte fra hermetikkboksen i hver jelly shot for pyntens del. Om det faller i smak hos gjestene det får kvelden vise.

 

PS: Dere under 18 år kan lage jelly shot uten vodka oppi.

 

-kristine

 

 

 

08.02.2017

Fakta- Ernæring

  • Skrevet 08.02.2017 klokka 18:07
  • Kategori: Mat

♥ God ernæring gir en hurtigere sårheling.

♥ Kostfiber reduserer sjansen din for å få kreft, og hemoroider. For å få i deg kostfiber kan du f.eks. spise poteter, knekkebrød, frukt, og nøtter.

♥ Det er viktig med C vitaminer ? Det er anbefalt 60 mg C vitaminer daglig til en voksen person. Dersom du spiser 1 hel appelsin får du i deg ca. 60 mg C-vitaminer. PS: Det er vist at stresshormon og P-pille bruk har økt omsetning av C-vitaminer, og en må dermed få i seg mer C-vitaminer i løpet av en dag.

Kilde: Sortland, K. (2001). Ernæring - mer enn mat og drikke.

Jeg er veldig glad i mat, og er ikke redd for å prøve noe nytt. Jeg er uheldigvis ikke så glad i å lage mat, men heldigvis har jeg en kjæreste som syns det er fint å lage mat, og eksperimentere med ingredienser. Han lager det meste vi spiser, og når han lager mat bruker jeg som regel å rydde, vaske klær, støvsuge, eller annet husarbeid som må gjøres. Bare for å understreke det så bruker jeg å lage middag, men bare ikke like ofte som O, og ingen av oss er blitt matforgiftet hittil av maten min 
Taco med butterdeig. 

-kristine 
 

25.01.2017

Forelsket - Håper han forstår

  • Skrevet 25.01.2017 klokka 21:21
  • Kategori: Mat

Jeg kjente at pulsen steig, det kriblet i magen, og jeg hadde tungt for å vente, og jeg er vilt forelsket. Jeg trodde jeg bare vare forelsket i O, men der tok jeg feil. Jeg håper han forstår når han leser dette innlegget, men jeg er forelsket i en til.

Jeg satt på sushien med to venninner for ett par timer siden når jeg kjente at pulsen min stige, og jeg hadde vanskeligheter for å vente . Jeg var så sulten, og bare tanke på sushien gjorde meg gal. Jeg er vilt forelsket i den fantastiske sushien man får kjøpt på niri i Hammerfest. Hadde det vært opptil til meg, og ikke studentøkonomien min hadde jeg antakelig spist sushi til alle måltider, og jeg kunne risikert og vokst ut i bredden.

 

-kristine

 

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign