hits
23.12.2017

Det er en selvfølge med julegaver under juletreet

  • Skrevet 23.12.2017 klokka 07:59
  • Kategori: Jul2017

Det er en selvfølge med et grønt og glitrende juletre den 24 desember som er fylt opp med julegaver både til store og små. Flere av ønskene på ønskelisten er pakket med julepapir og ligger klar under juletreet til deg. På selveste lillejulaften kribler det i magen av å se alle julegavene som ligger klar og venter på å bli åpnet i morgen. Dessverre er det kanskje ikke alle som har julegaver under juletreet pga. f.eks. økonomiske årsaker, og kanskje ikke ett eneste ønske fra ønskelisten blir oppfylt.

I fjor laget jeg en ny tradisjon for meg, og det er å kjøpe en julegave som jeg leverer inn til frivillighetssentralen. I fjor som i år har jeg kjøpt inn en julegave til et barn mellom 2-5 år som jeg håper blir glad for gaven fra julenissen. Gaven behøver nødvendigvis ikke å være så kostbar, en kan alltids finne en rimelig og fantastisk gave som en liten eller stor vil bli glad for å åpne på selveste julaften som for eksempel en melkesjokolade, lekebil, tegnesaker eller kanskje hjemmestrikket ullvotter. 


Fjorårets gode gjerning. Trykk deg inn på linken dersom du ønsker å lese innlegget.  

Gave til en fremmed

Folk er folk 

22.12.2017

"Har du kanskje dusjet litt lenge?"

  • Skrevet 22.12.2017 klokka 22:21
  • Kategori: Hverdag

Haha nå skal jeg fortelle dere noe litt flaut som skjedde i dag.

Er det bare jeg som har tatt en dusj etter en annen som har brukt opp alt varmt vannet? Det tviler jeg på. Det er så sykt typisk at man kunn rekker å dusje i varmt vann i ca. 1-2 minutter slik at man når å sjamponere inn håret før alt varmtvannet er brukt opp slik at det bare kommer Isvann til slutt ut av dusjhodet. I dag opplevde jeg nettopp det, men i dette tilfelle var det ingen som hadde brukt dusjen eller masse varmt vann på ca. 30-40 timer så i mitt hode var det en selvfølge at det skulle være nok varmtvann til mer enn maks 2 minutter. Jeg rakk akkurat å dusje i ett par minutter og sjamponere inn håret før det ikke var mer varmtvann igjen. Det er dagen før lillejulaften og jeg kan ikke være uten varmtvann resten av jula. Jeg tok dermed kontakt med vaktmesteren til leiligheten jeg bor i og fortalte situasjonen. Kort fortalt: Det er ikke mer varmtvann i varmtvannstanken, samboeren min har prøvd å skru av og på sikringen til bad og varmtvannstanken, og oppvaskmaskinen har vært på i dag tidlig men jeg har aldri opplevd at den har brukt opp alt varmtvannet så jeg tviler på at det er den som er årsaken. Kort tid etter (ca. 15-20 min) kommer vaktmesteren og titter i sikringsskapet, og ser på varmtvannstanken før han spør meg « Er du sikker på at du ikke har dusjet litt lenge?». Jeg holder på å dø innvendig før jeg svarer «hehe, nei jeg har nok tatt tidens raskeste dusj på lenge». Det går ca. 30 minutter før han ber meg om å kjenne på temperaturen i vannet som kommer ut av dusjhodet og spør meg hvordan jeg syns temperaturen i vannet er nå, og da svarer jeg han enkelt og greit at temperaturen er mye høyere nå enn da jeg dusjet (det er ca. 1-1,5 time siden jeg dusjet). 

Jeg er usikker på om vaktmesteren i det store og det hele gjorde noe utenom å se i sikringsskapet, målet om det kom strøm til varmtvannstanken, og finne ut at det ikke lenger er isvann i varmtvannstanken, men at det er lunket vann. Jeg kan love dere at jeg vet stor forskjell på isvann og lunket vann, så det vannet som kom ut av dusjen i ettermiddag var is kaldt og ikke lunket. Jeg er veldig nysgjerrig på hvorfor det var is kaldt vann i ettermiddag når det nesten ikke var blitt brukt varmt vann på over ett helt døgn. Jeg syns det var litt kleint at vaktmesteren ikke fant noe som var galt, og at temperaturen i vannet begynte å bli lunket i mens han var til stede uten at noe antakelig ble gjort. Jeg skulle i det minste ønske at det faktisk var noe galt med varmtvannstanken slik at vaktmesteren kunne stolt på deg jeg sa. Jeg fikk en liten følelse på at han var litt skeptisk på det jeg fortalte han siden vannet hadde blitt lunket i mens han var tilstede. 

14.12.2017

Årets julebord

  • Skrevet 14.12.2017 klokka 13:33
  • Kategori: Jul2017

Litt sent ute med dette innlegget, men det sies vell at det er bedre sent enn aldri?

Nu har det vært en periode med stillhet på bloggen igjen, men nå tenkte jeg å komme med ett lite kjapt innlegg om årets julebord som jeg var på forrige helg. Jeg hadde en flott kveld med mine flotte kollegaer, god mat, musikk og alle var i godt humør. Uansett om jeg har vært borte en stund fra jobb og har fått mine begrensninger på hva jeg klarer å være med på, så er det utrolig godt å bli inkludert og få muligheten til å være med.

Hvert år har vi stelt istand ulike type underholdninger på julebord så i år hadde vi "skattejakt" og "årets kåringer". Da endte jeg opp med kåringene "kveldens best kledde" og "årets jålepotte". Og sistnevnte kan vell jeg ikke si meg helt uenig i, hehe. 

Nå skal jeg snart ut entur på senteret med Kristine som er påtur til Alta, så da avslutter jeg innlegget her.

Vi blogges!

-Sarah

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign