hits
31.12.2016

Nyttårsforsett

 • Skrevet 31.12.2016 klokka 20:08
 • Kategori: jul2016

God kveld, og godt nytt år. Det er sikkert flere som sitter hjemme med hårrullene i håret, sminke i fjeset, og promille til kjøling i kjøleskapet slik at dere blir klar til den store feiringen som skjer i natt.

Nyttårsforsett.

Nyttårsforsett er ett utrykk for et ønske om å oppnå ett mål, avslutte en uvaner for eksempel slutte å røyke/ snuse, bli flinkere til å trene, spise sunnere, og annet når det nye året starter.

Her om dagen pratet de om nyttårsforsett på radioen, de nevnte blant annet at flere nyttårsforsett blir avsluttet i midten av Januar fordi folk har forhøye ambisjoner, og høye mål. Jeg har lært at det er viktig å sette seg delmål for å oppnå selve målet.

 

Mine nyttårsforsett

I år har jeg prøvd å lage noen få oppnåelige mål.

♥ Holde denne bloggen oppdatert, med ting dere ønsker å lese om.

♥ Drikke mer vann; Jeg er ekstremt dårlig til å drikke vann. De enste gangene jeg klarer å holde meg til ca. 1,5 liter vann er når jeg går på detox.

♥ Dra på nye opplevelser. For eksempel ferie, telttur, og andre opplevelser som dere anbefaler.  

♥ Gå på ski i vinter: Jeg har relativt nye ski, men jeg har gått ekstremt lite på ski de siste 10 årene. I vinter er planen å gå på ski.

♥ Stelle neglene mine hver helg: Alle som jobber i helse som for eksempel sykepleier, tannlege ect. kjenner til reglene om å ikke ha lange negler og/med neglelakk. Når jeg ikke har jobb skal jeg stelle neglene mine med neglelakk.


Gammelt bilde fra en av mine opplevelser (Gibraltar)

 

Hvilken nyttårsforsett har du?
Har du gjennomført et nyttårsforsett?

 

-kristine

28.12.2016

Vellykket dag

 • Skrevet 28.12.2016 klokka 21:21
 • Kategori: Blogg

Det første jeg våknet imorgest med var fra en spent jente som sa "mamma, idag har jeg bursdag".

Da var det rett opp fra sengen og på kjøkkenet for å stelle i stand bursdagen til min flotte frøkna. Legge glasur på muffinsene, pynte bord, blåse ballonger og alt som hører til en 3 års dag.

I år fikk hun velge helt selv hvilken kjole hun skulle ha på bursdagen sin og valge endte opp med en hello kitty kjole fra HM. 


I år fikk hun utrolig mange flotte gaver både fra familie og venner, fra meg fikk hun et lite søtt lekehus med hest, vogn og engler som jeg bestilte fra jollyroom. Da jeg ikke klarte å finne noe som helst da jeg var å så i de lokale lekebutikkene. 


Nu har jeg akkurat slengt meg ned i sofaen å tenker at jeg blir her, resten av kvelden.

Hva gjør dere ikveld? 

-Sarah

28.12.2016

Min største uvane er å bite tånegler

 • Skrevet 28.12.2016 klokka 13:02
 • Kategori: Blogg

Mine største uvaner er å bite tåneglene mine, men hva gjør jeg når leddene mine er blitt for stive slik at jeg ikke klarer å putte tåa i munnen? Har dere ett forslag, funker f.eks. yoga, Pilates, svømming eller annet?

Heldigvis er ikke det å bite tånegler noe jeg driver med eller har gjort. Jeg foretrekker å bruke neglsaks.

hva er egentlig mine uvaner ? 

Jeg har faktisk oppdaget at jeg har en blogg uvane, hehe.

Når jeg postet mitt forrige innlegg ( http://kolpusjentene.blogg.no/1482762246_.html ) , så kom jeg til å tenke på hva en av mine uvaner er i forhold til denne bloggen.

Jeg skriver naturligvis ett innlegg, og går gjennom innlegget minst 1000 ganger for å være sikkert på at jeg er fornøyd med det. Når jeg har studert innlegget mitt hundrede og ørten ganger, så poster jeg det ut til dere naturligvis. Når innlegget ligger ute på bloggen, så studerer jeg det igjen og finner selvfølgelig nye feiler, og plutselig kommer jeg på noe nytt som jeg må få med i innlegget.

Når jeg endelig er fornøyd med innlegget mitt, så har jeg sikkert postet det inn på bloggen 100 ganger. 

-Kristine

27.12.2016

Photoshoot sneak peek

 • Skrevet 27.12.2016 klokka 17:24
 • Kategori: Blogg

Endelig fikk vi noen bilder fra photoshooten vi hadde med ho flotte Theresa. Vi er veldig fornøyd så langt ut ifra det vi har fått. Nu når vi får alle bildene på plass, så regner jeg med at vi fortløpende får header og design på plass. 

Nu står det muffinsbaking på planen ikveld, imorgen blir det bursdagsfeiring for min datter som blir hele 3 år. Tiden bare flyg av gårde, føles ut som det var igår jeg holdt en bitteliten baby i handa.

 

Hva har dere i planen ikveld?

-Sarah 

26.12.2016

Forsinket

 • Skrevet 26.12.2016 klokka 15:24
 • Kategori: jul2016

Her kommer et forsinket juleinnlegg som egentlig burde kommet i går, men jeg har rett og slett ikke vært i nærheten av Pcn, så derfor kommer innlegget nå.  

God dag, og god jul. Jeg håper at samtlige har hatt en fin julefeiring. Jeg har i alle fall hatt det.

Hva fikk jeg i år

Jeg kan ikke tro annet enn at jeg har oppført meg eksemplarisk i år. Jeg har nemlig fått alt jeg har ønsket meg, og litt til.

Hos mamma og familien fikk jeg en rød turbukse som jeg har siklet etter i flere mnd. også fikk jeg en røde kosedrakten som jeg har bosatt meg i (se på bildet under innlegget).

Jeg fikk tidenes fineste hjertesmykke av den fantastiske kjæresten min. Jeg elsker smykket.

Andre julegaver som jeg har fått er et vin sett som kommer til å bli hyppig brukt, et tvilling smykke som jeg har siklet etter en stund, pene skinn hansker som passer perfekt her i Finnmark hvor det er så kaldt om vinteren, et ullpledd som jeg kommer til å bosette meg under resten av vinteren, Calender girl - forført  som jeg gleder meg til å starte å lese, og hårspray, genser, maskara, ansiktsmaske, musserende vin, og en del andre småting.
Tarek slenger med en julehilsen til dere
 

-kristine

 

24.12.2016

Min julaften

 • Skrevet 24.12.2016 klokka 21:09
 • Kategori: Blogg

God kveld, alle mine kjente, bekjente og ukjente lesere. Nu har jeg akkurat satt meg ned etter en ganske så hektisk juledag og førjulstid, nu kjenner jeg endelig at alt stresset har roet seg og jeg endelig får tid til å få pustet ut. 

Idag har jeg hatt en utrolig flott julefeiring med min flotte familie, som består av vanlige tradisjoner som askepott, pinnekjøtt, sølvguttene, gaveåpning og alt som følger med julen.

Neste som står på planen min er 3 års dagen til min flotte datter, den 28. 

Håper dere alle har hatt en flott jul, ønsker dere alle en riktig flott jul videre. 

 

-Sarah 

22.12.2016

Er du min gode venn?

 • Skrevet 22.12.2016 klokka 12:46
 • Kategori: Blogg

Hva er egentlig en god venn?
Det er nok mange som lurer på hva som er en god venn, og dersom du leter etter et fasitsvar så behøver du ikke å bruke tid på dette innlegget fordi her får du ikke noe fasitsvar. Jeg tror nemlig ikke at det finnes noe fasitsvar. Tror du?

Jeg tror alle har sine meninger om hva som er en god venn, og her er noe av det jeg mener en god venn er.

 • En du har tillitt til - En skal kunne dele hemligheter med hverandre
 • En god venn har tid til deg, og ønsker å være med deg.
 • En som kan være ærlig med deg selv om sannheta er kjip
 • En som kan gi deg råd - En som kan være psykologen din dersom du for eksempel har gutteproblemer
 • Jeg har lest et sted at en god venn må ha samme smak i alkohol, men forskjellig smak i gutter. Det er kanskje ikke så dumt å ha forskjellig smak i gutter, så slipper en å løpe etter samme gutter.
 • Sist men ikke minst er det viktig at en kan le sammen, og kan være seg selv 100 % 

(Gammelt bilde) Sarah er søskenbarnet mitt, men hun er også en av mine aller beste venninner.

 

-kristine

21.12.2016

Min avhengighet

 • Skrevet 21.12.2016 klokka 13:24
 • Kategori: Blogg

Extensionsvipper, Noe jeg virkelig elsker å ha. Da det er så enkelt å fikse seg på morgenen og man ser ikke så ille ut "uten" sminke. 

Har vært å tatt en etterlengtet påfyll, noe som føltes veldig deilig da jeg hadde mistet en god del av vippene de siste dagene. Vippene mine har jeg tatt hos Ramona, ei jenta som jeg alltid blir fornøyd hos. Det er alltid så fint å komme på time til hun, føler meg veldig avslappet hos henne og hun er veldig flink til å gå etter mine ønsker. Før og etter bilde, som dere ser så hadde hun ikke det enkleste utgangspunktet. Her har hun brukt volum vipper på meg. Noe jeg er veldig glad i, da jeg ikke er redd for å få for mye. Så nå er jeg vippefin til jul og etter disse detter av så blir jeg å ta en pause en stund framover, og da bruker jeg vippeserum for å få fram mine egne vipper igjen. 

 

-Sarah 

20.12.2016

Hvorfor er det så håpløst

 • Skrevet 20.12.2016 klokka 17:10
 • Kategori: Blogg

Jeg har tenkt, grublet, og fundert på hva jeg skal kjøpe til han (kjæresten). Jeg har både Googlet «julegavetips til kjæresten/han», søkt om tips hos venner, spurt hva han ønsker seg, og prøvd å fange opp dersom han nevner noe han vil ha. Det er nemlig ikke så enkelt og finne noe til han som har det han trenger, og ønsker seg.  

Etter mye løping i butikkene, søking på nett, og snakking med venner fant jeg faktisk noe til han. Jeg kommer selvfølgelig ikke til å røpe hva jeg har kjøpt til han siden han leser innleggene mine.

Her er et lite tips til dere som fremdeles ikke har funnet gave til han

-          Hør med venner om hva de har kjøpt, eller fått hos kjæresten i gaver. 

 

Jeg har rådført meg med venner som nevnt, men jeg fant ikke gaven pga. dette tipset, men jeg har fått flere gode tips hos venner som jeg vurderte helt frem til jeg fant denne gaven. 

SVAR PÅ OVRSKRIFTEN:

Grunne til at det er vanskelig å finne julegave til gutter/ menn generelt er fordi de ofte kjøper ting de ønsker eller trenger selv. De er med andre ord ikke flinke til å vente til jul eller bursdag.

 

19.12.2016

Gi gave til en fremmed

 • Skrevet 19.12.2016 klokka 10:36
 • Kategori: Blogg

Å lese om mennesker som ikke har noen å feire jul med, som ikke har råd til julegaver, og som ikke får julegaver av andre årsaker er noe som ikke er uvanlig å lese om i desember mnd. Under årets julegaveshopping bestemte jeg meg for å kjøpe en julegave til en fremmed som behøver litt oppmerksomhet denne julen. Jeg valgte å kjøpe julegave til et barn fordi jeg tenker at et barn kan få størst glede av en julegave.

Jeg syns alle barn fortjener å kunne fortelle barnehagevenner/ klassevenner om hva de har fått til jul. Ingen skal trenge å grue seg til å starte på skolen i Januar fordi de ikke har fått noe til jul. Jeg vet at 1 gave ikke hjelper hele verden, men den vil i alle fall gi glede til minst ett barn. 


 

Har du noen gang gitt julegave til en fremmed? 

 

18.12.2016

Sunday funday

 • Skrevet 18.12.2016 klokka 20:02
 • Kategori: Blogg

Etter et flott julebord som jeg hadde med jobben igår kveld, må jeg ærlig innrømme at formen ikke har vært på topp idag. Har brukt stortsett hele dagen på å slappe av og en runde på city på søndagsåpen med dattra mi, bare for å komme oss ut en tur. Vi endte opp å kjøpe noe som kalles aqua dragons som er et lite akvarium du legger vann og en pose med "egg" oppi, så skal det ifølge bruksanvisningen klekkes iløpet av 1 døgn. Dyrene som klekkes fra eggene skal kunne bli 2cm lang og har en levetid opp til 6mnd. Så da venter vi spent på om det blir å skje noe. 

Antrekket jeg hadde på meg på julebordet igår.-Sarah 
 

17.12.2016

Mine tanker om å få barn

 • Skrevet 17.12.2016 klokka 10:03
 • Kategori: Ung mor

Det er sikkert flere der ute som fremdeles ikke har fått barn, og som kanskje vil kjenne seg selv igjen i dette innlegget.

For noen dager siden postet Sarah ett innlegg om hennes tanker å få flere barn http://kolpusjentene.blogg.no/1481456855_mine_tanker_om__f_fle.html, så derfor skal jeg nå skrive et innlegg om mine tanker om å få barn i det hele tatt.

Jeg er den type person som elsker å komme hjem fra skole/jobb, og bare legge meg ned på sofaen eller ta det helt chill. Jeg er også den type person som liker å sove lenge i helgene, dra ut på byen, henge med venner til sent på kveld og dra på spontanturer uten å ta hensyn til et barn.

Jeg ønsker å reise, dra på konserter, kanskje dra på PT utdanning ett eller annet sted i verden. Jeg ønsker å skaffe meg en stabil økonomi, kjøpe bolig med kjæresten og skape minner med kjæresten før jeg må skaffe meg stasjonsvogn, barnehage og barnevakt. Jeg vet at man kan skaffe nye og spennende minner med et barn, men jeg ønsker å få skaffe litt egne minner etter endt utdannelse ført.

Jeg elsker å kunne sitte hjemme en lørdags kveld å se på tv med kjæresten min i mens vi tar ett par glass vin eller øl. Etter noen glass kan vi f.eks. finne ut at vi ønsker å dra ut på byen eller bare å gå på en bar for å se andre mennesker. Når vi ikke har barn, så kan vi gjøre dette helt spontant. Jeg syns det er deilig å slippe å si dette til venninne mine «sorry, jeg kan ikke være med ut i kveld/ være med på kino eller komme på besøk i kveld fordi kjæresten er på jobb».

Jeg vil bare forteller dere at dette er mine tanker per dagsdato. Jeg er glad i barn, men et liv med barn passer ikke for meg akkurat nå. Kanskje tanken om å få barn har forandret seg om ett år, to år eller til år, hvem vet hva tiden vil vise?

16.12.2016

Outfit til julebord

 • Skrevet 16.12.2016 klokka 19:20
 • Kategori: Outfit

Imorgen skal jeg på julebord med jobben, så derfor med min mamma sin hjelp rakk jeg å springe en rask tur inn på senteret etter jobb idag å røske med meg noe flott å ha på til julebordet. 

Takk gud for at man har en så snill og god mamma som kan hjelpe til når man trenger det, da det ikke er så lett å få til noe når jeg har dattra mi med meg på senteret. Da det gjerne resulterer med at jeg må springe etter hun og ikke husker halvparten en gang hva det var jeg skulle kjøpe. Og de gangene jeg tar henne med, så vet jeg at jeg akkurat har max. 1 time på meg før hun begynner å kjede seg og blir grinete.

Men iallefall, det her valgte jeg å kjøpe idag.
Hele antrekket er fra HM og Daniel Wellington klokken fikk jeg fra jobben etter bestått svenneprøven.

 

Skal du på julebord iløpet av helgen og har du rukket å finne antrekk?
 

-Sarah

16.12.2016

Photoshoot-bak kamraet

 • Skrevet 16.12.2016 klokka 10:11
 • Kategori: Blogg

Her om dagen var jeg og Kristine å tokk noen bilder til bloggen, Vi var hos "min" flinke fotograf Theresa Knudsen. Nu fremover blir vi å jobbe med å få designet og header på plass. Til den tid så får dere noen bak kamraet bilder, vi gleder oss kjempe masse til å vise dere resultatet og få opp en header til denne bloggen. Imorgen har jeg julebord på planen og tenkte å komme med outfit bilde til dere litt senere.

 

-Sarah

15.12.2016

Meg og mitt forhold til trening

Jeg har bestandig hatt et godt forhold til trening, og det er ikke bare fordi jeg har ønsket og holde meg i form. De seinere årene har trening både vært for interessen sin skyld og fordi jeg liker å holde meg i form. Jeg har drevet på med forskjellige idretter opp gjennom tiden.

Jeg har gått på mange forskjellige idretter for eksempel turn, judo, svømming, fotball, drill og dans. Judo er det jeg har holdt på lengst med. Jeg gikk i ca.6-7 år før jeg sluttet. Jeg sluttet ikke fordi jeg syntes treninga var kjedelig, men jeg syns det var kjedelig å trene med folk som var 30+ når jeg var 12 år.

Hvordan komme i gang: Det som fungerer for meg er å se på motivasjonsbilder på instagram, lese i shape up, og bli invitert med på trening 

Hva gjøre jeg når motivasjonen forsvinner? Motivasjonen min den kommer å går. Motivasjonen min er spesielt på topp dersom jeg trener med noen, har et mål og spesielt dersom jeg har et mål med en annen person for da kan vi motivere hverandre. Siden det nærmer seg det nye året, så er faktisk å sette opp et nyttårsforsett en veldig god motivasjon for meg.

Er det noen fordeler ved å trene? Trening hjelper mot depresjon, du får mer overskudd i hverdagen, det kan være sosialt, du kan få et bedre selvbilde og du har en grunn til og komme deg ut av huset. I tillegg til alt dette så slipper du å få dårlig samvittighet når andre kommer med treningsbilder på instagram. Jeg syns det er en fordel med å trene fordi da slipper jeg å få dårlig samvittighet for å ha vært mye stillesittende, jeg får vært sosial, og det er fint å ha en grunn til å investere i nye treningsklær i ny og ne.  

Hvordan skal en prioritere trening: Når på døgnet (når du ikke sover) har du minst å gjøre. For min del passer det best å trene når kjæresten er på trening. Det kommer litt av at jeg blir motivert av at han drar på trening. 

Motivasjons magasiner: Etter å ha vært en trofast kjøper av shape up på matbutikker og kiosker i flere år, så bestemte jeg meg for å begynne å abonnere på shape up. Jeg liker dette bladet fordi det inneholder gode mat tips som jeg av og til prøver ut, og det er flere gode treningsøvelser i bladet som jeg bruker å sette inn i treningsprogrammet mitt slik at det blir litt variasjon


 

For å være ærlig så har jeg ikke vært så fysisk aktiv på treningsstudioer den siste tiden. Dette kommer av at jeg har vært i praksis et annet sted en hvor jeg bor og studerer til vanlig. I stede for å være fysisk aktiv på ett treningsstudio har jeg gått mye turer, og måket snø. Å skrive dette innlegget gir meg mer treningsmotivasjon.

 

14.12.2016

Photoshoot

 • Skrevet 14.12.2016 klokka 09:14
 • Kategori: Blogg

God morgen folkens. 

Idag har jeg og Sarah en photoshoot på planen og vi gleder oss virkelig til å vise våres lesere resultatet. Vi skal nemlig ta bilder til den første headeren til denne bloggen. Det blir spennende å se hvordan bildene blir. 


 

 

-Kristine

13.12.2016

Bli en følger

 • Skrevet 13.12.2016 klokka 19:18
 • Kategori: Blogg

Nå kan du begynne å følge oss på Facebook. Søk opp kolpusjentene.blogg.no 

13.12.2016

Folk er folk

 • Skrevet 13.12.2016 klokka 14:26
 • Kategori: Blogg

Folk er folk

Gatemagasin

Pris: 100 kr kontant

 

Litt kort om hva det er:
Folk er folk er en ideell organisasjon, dvs. at overskuddet av økonomien ikke går til eieren, men går til organisasjonens mål. Folk er folk er laget for å bekjempe fattigdom og rasisme. Det er et gatemagasin som du kan få tak i på en god del offentlige steder. Bladet har vært i salg siden 2012.
Dersom du ønsker å lese mer kan du søke på folkerfolk.no

Jeg har aldri kjøpt dette bladet før, men jeg har flere ganger tenkt at jeg har lyst til å kjøpe det. Jeg har hatt lyst til å kjøpe det fordi jeg har både vært nysgjerrig på hva som står i det, og fordi jeg har lyst til å hjelpe en person som gjør en innsats.


 

Her om dagen da jeg var innom Rema 1000 gjorde jeg "nesten" som ellers, og det er nemlig bare å gå forbi. Denne gangen stoppet jeg ved handlekurvene, og begynte å tenke "Dersom jeg skal kjøpe dette bladet må jeg gå å forhøre meg om pris slik at jeg vet hvor mye penger  jeg må ta ut i kassen".Pga. denne tanken medførte deg seg at jeg endte opp med magasinet folk er folk. Personen som solgte magasinet viste takknemlighet. 
 

Er det noen andre som har kjøpt Folk er folk?

 

-Kristine 

12.12.2016

Mine tanker om å få fler barn

 • Skrevet 12.12.2016 klokka 16:00
 • Kategori: Ung mor

Etter jeg fikk min datter for snart 3 år siden, så har jeg alltid sagt til meg selv at det kun blir henne. Har alltid tenkt at det er så fint, bare meg og hun. At jeg kan bruke all min tid og energi bare på henne. For det å måtte dele den, føles nesten som en skummel tanke.

Etter en litt tøff fødsel og en ny start med nyfødt som alltid var våken flere timer på nettern, har tanken om flere skremt meg.

Jeg trives jo så godt som det er nu, bare meg og hun. Men samtidig ønsker jeg også at hun skal ha søsken å dele sin hverdag og framtid med. Nå kan det nu også sies at hun har en halvbror på far sin side som hun ikke møter i det daglige pga. Boavstand. Etter mange tanker fram og tilbake siden hun ble født, kan jeg endelig si at tanken om flere har slått meg. Bare at denne gangen ønsker jeg å være mer stabilisert i livet. Med fast boplass, jobb, økonomi og alt man trenger for å skape et trygt hjem for et barn. Kommer nokk også til å selvfølgelig tenke meg om 2 ganger før man evt. får flere. Og denne gangen ønsker jeg kun å få barn om jeg virkelig føler med mitt hjerte at den andre parten ønsker det samme.

 

-Sarah 

12.12.2016

Mine favoritter - Hårprodukter

 • Skrevet 12.12.2016 klokka 06:47
 • Kategori: Hår

Jeg som jobber som frisør, har selvfølgelig mange favoritt produkter som jeg så og si bruker daglig/ukentlig. Så derfor tenkte jeg å fortelle mine lesere om hva som er mine favoritter i produktskapet mitt.

En liste over 5 av mine favoritter:

1. Fudge clean blonde violet shampoo, Et must for alle med blondt hår! Den nøytraliserer, renser og fjerner uønsket gulskjær og grumsete toner fra blondt hår.

2. Pureology perfect 4 platinum Repair masque, Desidert den beste hårkuren jeg noen gang har brukt, jeg rett og slett elsker den. En kur som trenger dypt inn i skjellaget og mykgjør og styrker håret fra innsiden. Og ikke bare det så har den mye kortere virketid enn mange andre kurer jeg har brukt. Noe som passer bra for en mor i en stresset hverdag. Virketiden er på 3-5 minutter. 

3. Redken Iron shape 11, Varmebeskyttende som jeg bestandig har i håret ved bruk av varmeverktøy. Den sprayes inn i tørt hår, seksjon for seksjon.

4. Pureology hydrate Shine max, Et vektløst serum som glatter ut krusete hår. Samtidig som det tilfører en utrolig glans. Bruker den veldig mye på mine extensions.

5. Tigi bedhead Hard head hårspray, En god hårspray med mye hold. Prøvd mange forskjellige hårsprayer men alltid vært mest fornøyd med denne.Har du noen favoritter?

- Sarah

11.12.2016

Ett år i utlandet

Det er sikkert flere som sitter en med en reisefot, og ønsker å være lengere ute av Norge enn 1-2 uker i sommerferien. Jeg fikk nemlig vært ett helt skole år i utlandet og er super fornøyd med det. Jeg vet at det er en god del som reiser som utvekslingsstudent til f.eks. USA, Kina, Tyskland og osv. Jeg reiste ikke som utvekslingsstudent, jeg reiste nemlig som høgskolestudent til Spania på en Norsk privatskole i Fuengirola. Jeg studerte ett år som ernæringsfysiolog.

Å reise som student for å studere på en høgskole i utlandet var en tanke som faktisk aldri hadde slått meg før. Jeg er kjempe glad for at jeg søkte meg på Atlantisk medisinske høgskole ved den avdelingen som ligger i sør Spania. I løpet av året fikk jeg meg flere gode klasse venner, utenlandske venner, opplevd mye og fått mer kunnskap om Spania,


Meg på en bortgjemt kafé i Fuengirola.  

 

I løpet av året besøkte jeg mange nye steder:

Sevilla - En utrolig vakker by, med flotte bygninger og historie. Jeg ønsker absolutt å reise dit igjen.

Porto Banus - Utrolig fine utesteder, sykt mange fine bilder og store båter. Det er veldig dyrt å spise og shoppe der. Dette kan man kalle en luksus by.

Marbella - Har ikke sett så mye her, men strand promenaden var i alle fall fin

Marokko (Tanger) - En utrolig fascinerende by. Ett hav mennesker, og veldig hektisk enkelte steder. Mye spennende å se for eksempel lokalbutikker, grotter, flotte villaer og mye mer. Anbefaler guide dersom du skal besøke Tanger.

Gibraltar - Spennende å gå rundt og se. Det var litt gøy med løse og tamme apekatter. Maten jeg spiste var jeg litt misfornøyd med fordi kyllingen var rå inni.

Sierra Nevada - Var en dagstur oppi alpene for å stå på slalåm. Jeg kunne absolutt tenkt meg å dra tilbake for å stå på ski fordi alpin anlegget var bra med flere store bakker.

Malaga - En flott by med mye historie og flotte bygninger. Jeg har vært å spist på flere forskjellige steder, og har vært veldig fornøyd med maten.

Siden jeg bodde i Fuengirola må jeg skrive litt om denne byen også.
Fuengirola - En liten, oversiktlig og koselig by. Du har muligheten til å oppleve opplevelser som finnes i nærområdet og mot malaga. Utenfor sesongen kan det være overvekt av eldre turister. I sommerhalvåret er strandlivet preget av en god del blanding mellom turister og lokalbefolkning. Shoppings mulighetene er god fordi det er ikke bare turistbutikker, du kan blant annet shoppe på Mango, Zara, HM og Myramar shoppingsenter som har et godt utvalg av butikker.


En kan finne en del sånne langs strand promenadene.


Her kan du vaske hunden i mens du vasker bilen


En liten snik titt fra leiligheten som jeg bodde i.
 

Når jeg er ferdig utdannet ser jeg ikke bort ifra at jeg tar med meg kjæresten min til et varmere strøk i Europa et eller annet sted etter hvert,

Har du bodd i utlandet?

 

- Kristine

11.12.2016

"Bare en episode til"

 • Skrevet 11.12.2016 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Gran Hotel

Drama/historiedrama

Serie

Spansk talende

Netflix


Har du lyst til å se en skikkelig såpeopera, eller føler du at du har litt for lite drama i hverdagen din? Da anbefaler jeg deg å se denne serien. Spanjoler vet virkelig hvordan man skal lage spennende serier som du ikke klarer å ta øynene vekk fra. Det er lenge siden jeg har vært så hektet på en serie at jeg rett og slett har vanskeligheter med å sette på pause. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt til meg selv "jeg skal bare se en episode til". 

Serien handler om en mann som heter Julio Olmedo som tilfeldigvis oppdager at søsteren, Christina, har forsvunnet fra Hotellet under mistenkelige omstendigheter. Han søker seg dermed jobb som Kelner for å finne ut hva som har skjedd med henne. 


Har dere noen serier dere anbefaler meg? 

-Kristine 

10.12.2016

19 år og mamma for første gang

 • Skrevet 10.12.2016 klokka 09:18
 • Kategori: Ung mor

Tenkte å skrive et lite kort innlegg om mine tanker rundt hvordan det var å bli mamma for første gang i en ganske så ung alder.

Før jeg ble gravid, hadde tanken om å bli ung mor, aldri slått meg. Mine planer var å få barn KANSKJE når jeg hadde bikket rundt 30 og var ferdig med både utdannelse, hadde hus, mann, bil og stabil inntekt.(noe som kanskje de fleste unge mødre tenkte før de fikk barn) Det var mine tanker på den tiden om jeg i det hele tatt ble å få barn, aldri skulle jeg som foretrakk å bruke helgen mine på festing og kun meg selv tenke meg at jeg ble å bli mamma i en alder av 19.

Jeg kan huske det som om det var igår, da jeg sto med graviditetstesten i hånden som viste klart å tydelig 2 streker. Jeg var akkurat blitt 18, var under min frisørutdannelse og hadde masse planer framover. Det føltes egentlig ut som hele min verden raste sammen, for hva skulle jeg gjøre nu?. Det var jo bare 1 uke igjen til jeg skulle være svart russ og ikke hadde jeg verken inntekt eller en ferdig utdannelse. 

 Og tanken om abort var så fjernt, det føltes feil bare å tenke tanken. Noe som resulterte med at jeg selvfølgelig ble å beholde det barnet jeg på den tiden bar på i magen.

Bilde hentet fra min instagramkonto: Hokolpus


Med bein i nesa fullførte jeg mitt skole år og startet som frisørlærling som jeg sto å jobbet til 3 uker før termin. 

Nu er det akkurat 18 dager til den flotte jenta mi blir 3 år og jeg kan med hånden på hjerte si at jeg aldri angrer på det valget jeg gjorde med å beholde mitt barn. Det har vært utrolig tøft men samtidig så har hun gitt meg så utrolig mye her i livet. For noen år siden så trudde jeg aldri at jeg kom til å ha så mye i en alder av 22. Men uansett... her sitter jeg med unge, campingvogn, bil og en ferdig utdannelse og jobb.

-Sarah

08.12.2016

Presentasjons innlegg

For å gjøre det enklere for både oss og deg som leser, har jeg og Kristine valgt å lage oss noen enkle punkt og spørsmål for at dere skal bli bedre kjent med oss bak denne bloggen, så da er dette mitt presentasjons innlegg.

Kort beskrivelse av meg: 

Jeg er da en jente på 22 år, født i Hammerfest og oppvokst mesteparten av tiden i Alta. Har vært noen år både i Sverige, Tromsø og 1 år under utdannelse i Lakselv. For tiden jobber jeg som frisør på en flott salong som kalles Kreativ frisør som jeg har vært i snart 2 og et halvt år. Har en flott liten jenta som jeg ble mamma til for snart 3 år siden. Resten kan leses under bilde.

♥ Navn: Sarah Elise Kolpus

♥ Fødselsdag: 7.oktober 1994

♥ Fødselssted: Hammerfest

♥ Sivilstatus: Opptatt

♥ Barn: Ja, en flott liten jente på snart 3 år

♥ Kjæledyr: Ingen

♥ Høyde: rundt 160

♥ Utdannelse: Ett år resturang og matfag og akkurat ferdig med min frisør utdannelse.

♥ Tidligere blogg navn: kolpusjentene.blogg.no

♥ 5 Hobbyer: Hår, sminke, musikk, camping, scooterturer og alt som følger med friluftslivet. 

♥ Hvorfor har jeg denne bloggen: Jeg syns det var litt gøy å prøve igjen, vi har jo tidligere hatt blogg sammen i samme navn men bare at denne gangen sikter vi høyere og har høyere forventninger til oss selv og den "nye" bloggen. 

Dere kan lese Kristines tidligere blogginnlegg her: http://kolpusjentene.blogg.no/1481131603_presentasjons_innlegg.html

07.12.2016

Presentasjons innlegg

Hvem er jeg?
 
 
Slik at du skal bli bedre kjent med en av de som står bak denne bloggen har jeg valgt å gjøre det enkelt for meg, og mer systematisk for deg. Jeg har laget noen spm. Om meg selv som jeg skal svare på.  

BNuTVkUhs0K
 

♥ Navn: Kristine Anette Kolpus-Johansen

♥ Fødselsdag: 5 Juni 1993

♥ Fødselssted: Oslo

♥ Sivilstatus: Kjæreste/ samboer

♥ Barn: Nei

♥ Kjæledyr: 1 Hund, Bichon havanais

♥ Høyde: 153 cm. I følge passet

♥ Utdannelse: Gått ett år på ernæring studie i Spania, og nå studerer jeg det siste året på sykepleier i Hammerfest.

♥ Tidligere blogg navn: kristinekolpus.blogg.no, kolpusjentene.blogg.no

♥ 5 Hobbyer: Reise, venner, lese, kafé, trene  

♥ Hvorfor har jeg denne bloggen: Denne bloggen ble som nevnt på et tidligere innlegg dannet etter noen glass med promille i. Hva som blir bloggens tema får tiden vise.

06.12.2016

Er virkelig det perfekte forholdet så perfekt?

 • Skrevet 06.12.2016 klokka 00:04
 • Kategori: Tips


Jeg satt med hjertet i halsen, og kunne nesten ikke tro hva jeg nettopp hadde lest ferdig. Det er en ren tilfeldighet at jeg kjøpte denne boka, og jeg er glad for at denne tilfeldigheten oppsto. Jeg er ikke en lesehest på noen måter, og jeg er fryktelig kresen på hva jeg liker å lese. Det er sjeldent jeg kjøper bøker, og det er sjeldent jeg leser de ferdig. Denne boka var et unntak, jeg klarte nesten ikke å legge den fra meg når jeg først hadde startet å lese. Jeg syns boka startet rett på spenningen, og ved hvert nye kapittel ble den enda mer spennende. Jeg syns boka hadde en overraskende og bra slutt. Dersom du liker krimbøker så vil jeg anbefale deg denne boka. 

Har du lest denne boka, og hva syntes du ?

04.12.2016

Ny blogg

 • Skrevet 04.12.2016 klokka 15:28
 • Kategori: Blogg

Alle vet vel hvor gøy det er å mimre tilbake til Old time? Jeg å Sarah satt og tok et par glass med promille før vi skulle bevege oss ut i -10 grader til en konsert, R.i.o. Under mimringen begynte vi å prate om tiden vår som «blogger». Vi kom frem til at vi hadde veldig god respons på innleggene, men som sikkert mange andre «bloggere» har opplevd så faller skrivefantasien bort, og det gjorde den dessverre hos oss også.

Jeg å Sarah skal ha et presentasjons innlegg om oss selv til uken. Da blir dere bedre kjent med oss, og kan komme med tips til hva dere ønsker å lese om.


Den gamle blogg header som vi brukte en gang i tiden.  

PS: vi kommer til å fikse på designet etter hvert, dersom det er noen der ute som ønsker å hjelpe oss kan dere nå oss på sarahkolpus@hotmail.com

 

02.12.2016

Ny start

 • Skrevet 02.12.2016 klokka 23:50
 • Kategori: Blogg
Da har vi startet denne blogge på nytt etter mye god respons fra den gamle. Dere kommer til å se nye poster fra oss nå snart, vi må bare få start på motoren igjen 😀

02.12.2016

Ny blogg!

 • Skrevet 02.12.2016 klokka 23:40
 • Kategori: Blogg

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign