hits
29.06.2017

Alt stoppet opp for meg

 • Skrevet 29.06.2017 klokka 00:20
 • Kategori: Hverdag

Den følelsen når du gir alt, står på og virkelig prøver å oppnå dine drømmer. Du brenner virkelig for det du gjør og ingenting kan stoppe deg. Alt går riktig vei og du føler virkelig at det er framgang i det du gjør. Plutselig sir det stopp og du føler at du ikke gidder mer. Hva tjener jeg på dette? Hva gir dette meg? Plutselig mister du alt av motivasjon og alle de drømmene og planene du hadde føles bare plutselig ikke riktig ut lengre. Og det er akkurat dette som skjedde med meg og denne bloggen. Så derfor har dere ikke hørt så mye fra meg på denne bloggen den siste tiden og i tillegg til at det har vært mye motgang den siste tiden. Men det er vell det som er endel av livet? 

Men nå ønsker jeg å komme meg tilbake igjen, jeg vil ikke være hun som ga opp. Men denne gangen gjør jeg det i mitt eget tempo og jeg blir å skrive når jeg føler for det. Fordi det er ikke noen hemmelighet at jeg trives med dette, å skrive på denne bloggen. Men jeg er samtidig i full fokus på å komme meg tilbake til jobben min på salongen med et skritt om gangen til jeg er der jeg var før.
-Sarah

27.06.2017

Jeg blir rikere

 • Skrevet 27.06.2017 klokka 01:20
 • Kategori: Frankrike

Livet er for kort og interessant til å ikke utforske omgivelsene man ferierer på. Denne ferien har vært annerledes for meg og Ola, og vi har fått sett så mange forskjellige steder i sør-Frankrike den siste uken vår. Vi hadde ikke planlagt så mye i forveien ang. Ferien vår, vi hadde eneste forhåndsbestilt leiebil i 15 dager slik at vi har muligheten til å kjøre til forskjellige byer uten å være avhengig av taxi eller buss, også hadde vi forhåndsbestilt hotell i Nice for 2 dager slik at vi hadde et sted å dra til på kvelden når vi ankom Nice. 

Den siste uken vår har vi bodd hos noen i familien til Ola i noen dager, og på 2 forskjellige hotell i forskjellige byer. Idag flyttet vi inn på vårt tredje hotell som ligger i Cannes, denne byen er spesielt kjent for sin filmfestival som avholdes i mai hvert år. På grunn av det store mediasøkelyset, blir festivalen gjestet av mange filmstjerner og er et populært sted for filmprodusenter som vil skape blest rundt sine nye filmer. Kanskje vi burde reist hit i mai i stede slik at vi hadde hatt muligheten til å se noen kjendiser.
Idag har vi utforsket den nye destinasjonene vår og det vi har kommet frem til idag er at dette er en utrolig fin by med masse kunstverk langs veien, fine strender, mange restauranter, og en hel del forskjellige butikker med både dyre og billige merker.
For dere som tror jeg blir rikere på penger for hver dag som går så er det feil. Siden jeg er på ferie blir jeg antakelig fattigere for hver dag som går, men jeg blir i allefall rikere på opplevelser og minner.

24.06.2017

Rumpesvette

 • Skrevet 24.06.2017 klokka 22:09
 • Kategori: Frankrike

Olala... Har dere noen gang sett en sjokolade som smelter eller en softis som smelter bort ? Det er akkurat slik jeg føler meg nå for tiden. Svetten min pipler ut overalt alt fra mellom rumpeballene, lysken, pannen, mellom brystene og tærne. Jeg render mildt sagt bort fra denne jord. Altså jeg klager ikke på varmen, jeg setter pris på hver eneste dag med varme og jeg kommer til å savne sommer, sol og Frankrike når jeg reiser hjem til Hammerfest. Jeg prøver bare å lage et bilde for dere hvor varmt det har vært de siste dagene for meg. I tillegg til varmen så er jeg absolutt ikke vant til varme dager og netter, jeg tror knapt jeg var borti 2-3 "varme " dager hjemme i Norge der vi hadde knapt 10-13 varmegrader på det meste , og ellers så har temperaturen vært alt fra 3 varmegrader grader og litt oppover.


Vi blogges. Jeg skal fortsette å kose meg med rumpesvette og UNO

24.06.2017

Har jeg sluttet å blogge?

Neida, det kan jeg trøste dere med at jeg ikke har. Jeg har rett og slett hatt andre ting på prioriteringslisten min og siden bloggen er mer en hobby enn jobb for meg så har jeg tatt det litt roligere på bloggen. Jeg kan jo oppdatere dere med at jeg har det mye bedre nå og jeg har stortsett hatt gode resultater på de prøvene som jeg tidligere skreiv om på bloggen og at jeg allerede fra neste uke skal begynne å jobbe litt igjen. Noe jeg ser fram til.


Ellers så kan jeg si at ting ikke ser så alvorlig ut som man i utgangspunktet trudde det var og det største sjokket har sluppet tak nå. Men selvfølgelig er dette en opplevelse som har gått inn på meg og det er mange ting jeg ser annerledes på den dag i dag, noe jeg tenker jeg skal skrive om en annen dag. Så da blogges vi igjen sånn plutselig!

-Sarah

23.06.2017

Vi har fått ny bil

 • Skrevet 23.06.2017 klokka 00:08
 • Kategori: Frankrike


Hva kan vel bli bedre enn en ny destinasjon igjen og lukten av en ny bil? På tirsdag var jeg og Ola å hentet en nesten splitte ny mini Fiat 500 som knapt hadde gått 7000 km. Valget falt enkelt på en liten Fiat 500 når vi skal kjøre rundt i Sør-Frankrike. I tillegg var både leieprisen og forsikringspgrisen mye rimeligere på denne bilen enn på f.eks. En Støre bil. Bilvalget vårt kunne ikke vært bedre, vi er superfornøyd. Nå for tiden bruker vi tiden vår på å råne langs den franske rivieraen og finner nye destinasjoner hvor vi skal feriere. Idag endte vi opp i Les Issabmbres hvor vi skal tilbringe noen dager før vi drar til neste destinasjon. når vi kom frem til vår nye destinasjon plasserte vi oss på standen slik at vi fink pleiet brunfargen i dag også. -kristine

 

22.06.2017

Ny ferie destinasjon

 • Skrevet 22.06.2017 klokka 00:38
 • Kategori: Frankrike

Bonsoir, eller god kveld som vi sier i Norge. Idag tidlig sjekket jeg og Ola ut av hotellet som vi bodde på i Nice og kjørte av gårde med vår nye lille fiat 500 til strandbyen Sainte-Maxime i Sainte-Tropez bukten hvor "alle" kjendisene ferierer. Jeg å Ola skal på kjendisjakt en dag, haha. 

Etter å ha ankommet vår nye feriedestinasjon og sjekket inn på vårt nye hotell tok det ikke mange minutter før vi hadde fått på oss badetøy og pakket strandbaggen, så dere kan vel egentlig tenke dere til hva vi har bedrevet dagen med. Vi har nemlig ligget på stranden til langt ut på ettermiddagen å solt oss. Stakkars den hvite kroppen vår, den fikk nesten sjokk når den fikk sol på seg. 


Dagen har vi avsluttet med en lang tur langs strandpromenaden, og en mojito til hver av oss. Jeg har fremdeles ikke funnet noen gode drinker her i Frankrike, men så har jeg ikke vært her så mange dager, og jeg har heller ikke drukket så mange drinker. Kanskje jeg har vært uheldig med drink valgene mine eller plassene jeg har kjøpt drinkene mine på?-kristine

21.06.2017

Nice i Nice

 • Skrevet 21.06.2017 klokka 01:27
 • Kategori: Frankrike

God kveld fra Nice. Nå har jeg tilbrakt over et helt døgn i Frankrike for førstegang i hele mitt liv, og etter en lang dag med shopping, spising, og gåing har jeg omsider lagt meg langflat i en myk og god seng på et fint hotell sentralt i Nice. 

Idag har vi blant annet fått besøkt Parc du Chateau som ligger oppi fjellet, det er ruiner etter et gammelt slott der og det eneste som står igjen er tårnet fra det 16. Århundret, Tour Bellanda. Vi kunne velge mellom å bestige 92 meter via trappene eller vi kunne velge å ta heis opp dit. Vi valgte det siste alternativet siden føttene våre eller mine i alle fall holdt på å dø allerede før vi begynte å gå i trappene etter en lang dag med gåing og shopping. Det var utrolig fint der, man fikk blant annet utsikt over store deler av byen og ikke minst mange fine bilder. 


-kristine

 

20.06.2017

Uken som gikk

For en heftig uke det har vært. 

Mandag 

Dagen startet TIDLIG med den siste og avgjørende eksamen/ muntligehøring som var helt avgjørende om jeg ble sykepleier før sommerferien, og vet dere hva ? Nå er det faktisk en sykepleier og ikke en sykepleierstudent som er en av bloggerne bak denne bloggen. Jeg følte meg rett og slett tom innvendig når jeg var på tur hjem etter å ha bestått høringen. Jeg sa til Ola "jeg føler meg tom innvendig, og det kommer nok av at jeg ikke har noen bekymringer for øyeblikket... jeg får nyte det så lenge det varer".Tirsdag 

KRISE... Jeg måtte kjøre til Alta i all hast for å finne den "perfekte" kjolen til skoleavslutningen.

Onsdag

Dagen startet hos frisøren klokken 09:00 og jeg var ikke ferdig før ca. 11:30. Klokken 14:00 skulle klassen ta klassebilde, og før det stresset jeg med å fjerne alt av hår og støv fra festdrakten min. Kvelden ble avsluttet med en tur på kino. Jeg og Ola så foresten filmen the mummy og den anbefaler jeg dere. 

Torsdag

Det var avslutning på skolen der både lærere, ordfører og studenter holdt taler. I tillegg til taler hadde en medstudent samlet sammen en del bilder og filmklipp fra alle 3 studieårene og laget en Kortfilm med minner.Fredag

Jeg har vasket klær til den store gullmedaljen siden jeg og Ola skulle på ferie førstkommende mandag. Dagen ble avsluttet med familiemiddag med både min og Ola sin familie for å feire at vi er ferdig på studiet.Lørdag

Hele dagen har bestått av å være på sommerfest med jobben min. Dagen startet med å dra i klatreparken i Sarves ( litt utenfor Alta) som foresten var kjempe artig. Du kan lese innlegget om klatreparken her. Dagen ble avsluttet med Kina mat fra kinarestauranten og en liten tur ut på byen før en trøtt Kristine fant ut at det var på tide å komme seg hjem. Søndag

Søndagen har bare bestått av pakking av ferie klær og vasking av leiligheten siden vi skulle reise på ferie førstkommende mandag.

 

-kristine

19.06.2017

Neste stopp

 • Skrevet 19.06.2017 klokka 16:14
 • Kategori: Blogg

(Mobil blogging) Endelig er ferien min startet! Jeg har gledet meg i ukesvis til denne reisen å nå sitter jeg endelig på Gardemoen med Ola og en taxfree pose som er fylt opp med solkrem, fuktighetskrem, en ny bok til stranda og selvfølgelig noe nytt til sminkevesken min. Jeg kommer meg sjeldent ut fra taxfree uten noe sminke nyheter til meg selv. Haha

Vi blogges. Jeg skal løpe til toalettet på flyplassen sånn at jeg kanskje slipper å bruke flytoalettet. Er det ikke en risiko for at flytoalettet kan finne på å suge deg ned i "kloakken" ?

-Kristine

17.06.2017

Se opp for flygende mennesker

 • Skrevet 17.06.2017 klokka 20:31
 • Kategori: Blogg

Herregud for en herlig dag! Dagen har vært fylt opp med adrenalin fra topp til tå, kurering av høydeskrekk, etterfulgt av en sein lunsj før vi gjennomførte den siste og vanskeligste klatreløype.

Det ble bestemt for ikke så lenge siden at den ene "ekstra" jobben jeg jobber på skulle ta sommerfesten sin i klatreparken i Alta, med sein middag på kinarestaurant i Hammerfest som vi skal på om bare en time. Men uansett tilbake til klatreparken, det har vært sinnsykt gøy idag og det tror jeg de fleste andre på jobb også syntes, og det jeg er enda mer imponert over er at ingen kastet opp, tisset på seg, falt i løypa eller måtte berges. Alle fikk utfordret seg selv og testet ut sine grenser. Jeg tar gjerne en reprise i klatreparken en annen gang.

Dersom noen andre vurderer sommerfest eller for eksempel utdrikningslag så anbefaler jeg dere å dra i klatreparken i Alta /rafsboten og ta dere litt lunsj for eksempel tapas som var kjempe godt.

Nå må jeg legge telefonen fra meg og sminke meg litt siden jeg snart skal ut å spise med jobben.

13.06.2017

Kolpusjentene på shopping

 • Skrevet 13.06.2017 klokka 15:53
 • Kategori: Hverdag

Hei alle dere flotte!

Dere har ikke hørt så mye fra meg på bloggen den siste tiden, motivasjonen har ikke vært på topp og bloggen har da blitt noe ned prioritert. Jeg tenkte jeg etterhvert skulle skrive et innlegg til dere angående hva dem fant ut etter prøvene i Tromsø, noe som noen kanskje lurer på?, men det blir ikke akkurat nå.

For øyeblikket sitter jeg å spiser sammen med Kristine på fy fader, hun har tatt turen innom Alta idag og da inviterte hun meg med ut på shopping. Vi har vært noen runder på city å handlet litt. Dere får høre fra meg snart igjen, blogges!

-Sarah

12.06.2017

kan jeg kalle meg selv sykepleier nå?

De siste dagene har jeg vært et nervevrak enkelt forklar. Jeg har sovet dårlig, jeg har ikke hatt matlyst, jeg har konstant gått med en klump i magen fra morgen til kveld, og jeg har både kjent og hørt at hjertet mitt har slått for harde livet. Det var nesten et øyeblikk der jeg begynte å lure på om hjertet mitt hadde tenkt å hamre seg ut av brystkassen min. Jeg har stinket svette, fått kviser, og lange hår på beinene og alt dette skyldes «eksamensnervene» som har vært bosatt i meg den siste uka. Jeg hater muntlighøringer og jeg blir så nervøs før en høring. Til vanlig er jeg en person som syns det går helt fint å holde et fremlegg, taler og si ting i store forsamlinger, men det å være på en muntlighøring med sensorer er som tortur for meg.

I dag 12.06- 2017 ca. klokken 09:40 kunne jeg endelig legge eksamensnervene på hylla, og jeg fikk min endelige dom om jeg enten ble sykepleier før sommerferien eller om jeg skulle legge sykepleiekarrieren på hylla sammen med eksamensnervene mine og heller bli stripper og fulltidsblogger. OG vet dere hva? jeg skal ikke bli stripper og fulltidsblogger, jeg er blitt sykepleier og har allerede fått meg jobb som sykepleier mot slutten av juli. Det var en helt ubeskrivelig følelse når sensorene gratulerte meg som sykepleier, jeg klarte nesten ikke å skjønne selv at jeg er ferdig utdannet. Det er så rart å ikke være student eller elev mer når jeg trossalt har gått på skole i 17 av 24 år.  
-kristine

10.06.2017

JA, jeg er fremdeles i livet

God kveld!
Jeg har skjønt at det begynner å bli en stund siden dere har hørt i fra meg her på bloggen siden folk begynner å lure på om det fremdeles er liv i meg. Og JA det er liv i meg. Den siste uken har jeg sovet på pensumbøkene mine i et håp om at all teorien bare skal krype inn i hjernen min, er det ikke slik man skal forberede seg til en stor eksamen? Neida... Jeg har sittet på skolen noen dager, og hjemme noen dager og lest, lest, lest og lest enda mer til muntlighøringen som er førstkommende mandag.

I dag tidlig når jeg sto opp hadde jeg lyst til å legge meg igjen, fordi jeg vil at mandag bare skal komme slik at jeg blir ferdig med muntlighøringen. Jeg gruer må så sykt mye. Hva er egentlig det verste som kan skje? Det er vel om jeg begynner å stamme, får hjerneteppe, eller stryker. Jeg tror heldigvis ikke at jeg kommer til å stryke siden jeg har lest så ufattelig mye i det siste, men man vet aldri :O -kristine

08.06.2017

Nesten for godt til å være sant

 • Skrevet 08.06.2017 klokka 13:38
 • Kategori: Hverdag

Hvordan er det mulig? Jeg hadde gitt opp alt av håpet, troen og alt annet. Jeg har stortsett holdt meg inne de siste mnd. Og det har ikke fristet å røre seg ut av døren. Men på en eller annen måte slapp det tak... Den kalde, kjedelige og lange høsten/vinteren. Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri har pakket vinterklærne så mye opp og ned som jeg har gjort i år. Men endelig var det våres tur også, våres tur til å nyte 20 varme grader oppe i Finnmark. Jeg regner med at det ikke blir så alt for mange slike dager, så disse dagene skal jeg nyte mens jeg kan og uansett om formen ikke er enda helt på topp. Men det krysser jeg fingrene for at den snart blir!

Hurra for selfiestang, så slepper man å være avhengig av andre til å ta bilder. Haha!
-Sarah

06.06.2017

Jeg har bestått

Jippi endelig kan jeg feire for at jeg er ferdig med min aller siste praksisperiode på sykepleierutdanningen, og det er helt vilt. Jeg hadde aldri i livet trudd at denne dagen skulle komme, men den kom som alle andre dager gjør. Nå som jeg sitter og skriver dette innlegget til dere begynner det virkelig å gå opp for meg at jeg aldri mer skal ut i slike praksiser mer, jeg er faktisk ferdig med slike praksisperioder. Det føles både skummelt, godt og rart og være ferdig. Det er fremdeles mye jeg føler jeg burde lært, trent på, og vært gjennom, men det er vel slik alle sammen føler det etter at de har gjennomført sin aller siste praksisperiode i ett studie. Jeg har heldigvis hørt ferdigutdannede sykepleiere si «du blir aldri ferdig utlært», og videre har de sagt «er det noe du blir å lurer på, så må du bare spørre siden det er slik man lærer».

 Idag ca. klokken 12:30 fikk jeg den siste underskriften min fra kontaktsykepleieren og kontaktlæreren min at jeg faktisk har bestått min aller siste praksisperiode. Jeg følte virkelig en lettelse, og nå kan jeg bruke all min tid fremover på å konsentrere meg om muntlighøringen som er den 12. Juni. 


-kristine

06.06.2017

Takk til alle sammen

 • Skrevet 06.06.2017 klokka 20:28
 • Kategori: Blogg

Jeg må bare skrive et takkeinnlegg til alle dere som har gratulert meg på bursdagen min som jeg hadde i går. Jeg ble nemlig 24 år og merkelig nok føler jeg meg ikke en dag eldre enn da jeg var 23 år dagen før, og i tillegg ser jeg ikke en dag eldre ut, er det ikke rart? Jeg som fryktet at det skulle dukke opp noen en ekstra rynke, og noen gråe hårstråder i løpet av natten.

Uansett folkens. Takk til dere som har tatt dere til å gratulere meg, det lyste opp dagen min. Dagen min startet helt perfekt, den startet med å lese gjennom litt gratulasjoner på facebook før Ola kom hjem i lunsjpausen hans med både bagett og kake slik at jeg fikk i meg en god frokost. Jeg ble kjempe overrasket når han plutselig sto i stuen vår med frokosten og kaka i hendene sine, jeg hadde virkelig ikke forventet dette. Ellers i løpet av dagen fikk jeg litt besøk av venner og familie, og vi har koset oss med både kake, kaffe, brus, bursdagskort og gaver. Så selv om dette er min første bursdag der jeg faktisk ikke har stelt i stand til et bursdagsselskap så hadde jeg hatt det utrolig hyggelig med de som tok seg tid til å stikke innom meg en tur å ta seg et kakestykke.
-kristine

05.06.2017

En liten hilsen til deg på dagen din

Gratulere så mye med dagen, min kjære kusine, venninne, bestevennine eller som vi brukte å kalle oss når vi var små "tvilling". Dette innlegget skriver jeg i full fart, ikke fordi jeg ikke viste at det var din bursdag før idag, men rett og slett fordi jeg hadde lyst å skrive dette fra hjertet.(vanligvis bruker jeg noen dager på et blogginnlegg, utenom hverdagsinnleggene). Jeg skriver dette blogginnlegget for å vise hvor glad jeg er i deg og hvor mye du betyr for meg! Igjennom alle livets faser, så har du bestandig vært der. Uansett om vi har bodd milevis fra hverandre, det har vært lenge siden vi har hatt kontak eller om vi har vært forskjellige plasser i livet. så har du alltid vært der, vi har alltid hatt den samme kontakten når vi møtes igjen. 

Du er min klippe, min vennine og en jeg alltid har kunne tatt kontakt med både når jeg eller du har hatt det vanskelig. En jeg kan stole på uansett hva det er. Gratulerer så mye med dagen din Kristine, håper du får en flott dag!-Sarah

02.06.2017

HUSK Å STEM

 • Skrevet 02.06.2017 klokka 20:21
 • Kategori: Blogg

Tarek har vært så flink å posere for bestemors kamera slik at han kan være med i royal canin sin konkurranse om å vinne ett års forbruk av hundfòr, og derfor ber han alle dere lesere om å gå inn å stemme på han slik at han kanskje kan bli en av de heldige vinnerne.

Alt du behøver å gjøre er å klikke på inn denne linken, og trykke på «stemmer». Tarek både bukker og neier for alle stemmene han får fra dere. -kristine

02.06.2017

Nå er det bare en vei dette kan gå...

Etter innleggelsen i Hammerfest så var det utrolig godt å komme hjem til dattera mi igjen, jeg lå å holdt rundt henne den kvelden og takket inni meg over hvor heldig jeg er som får være mamma til den flotta jenta. Hun gir meg så mye her i livet og jeg kan med hånda på hjerte si at det er noe spesielt med kjærligheten man har til sitt barn. En kjærlighet du har for det menneske livet ut, uansett hvor gamle barna blir. Jeg kjøpte henne en bamse på kiosken på sykehuset som jeg ga henne når jeg kom hjem, en bamse hun har gått rundt med og sovet med siden jeg kom hjem. Hun vil ikke slippe tak på den og spør etter den om hun tilfeldigvis glemmer den noen plass.

Nå som formen min har vært på bånn så tenker jeg at det er bare en vei dette kan gå og det er opp! Jeg tenker positivt framover og ser for meg å snart komme meg ut i jobb igjen. 

-Sarah

01.06.2017

Et stikk i magen...

 • Skrevet 01.06.2017 klokka 19:21
 • Kategori: Ung mor

Jeg har nesten ikke lyst til å skrive dette innlegget, men jeg klarer heller ikke å la være. Flere av dere vet at jeg går mitt siste år på Sykepleien og har levert inn bachelor oppgaven min som handlet om hvordan man kan motivere sykehjemspasienter i mer fysisk aktivitet, men det jeg fremdeles ikke har fortalt dere er at jeg faktisk har bestått bachelor oppgaven. Jeg har selvfølgelig fortalt det til de nærmeste i familien min, de nærmeste venninnene mine og noen kollegaer.

Bare av å skrive dette innlegget gjør meg til et nervevrak med et stort stikk i magen. Det føles nesten som om noen står og slår meg med en knyttneve i magen, og grunnen til det er at jeg har fått vite datoen til muntlighøringen min som er om under 2 uker. Muntlighøringen tar utgangspunktet i å forsvare bacheloroppgaven , og i tillegg er det store muligheter til å få ett, to og tre spørsmål hele pensumet, og i tillegger er dette datoen da jeg får vite om jeg faktisk blir sykepleier før sommerferien eller ikke. Jeg er forresten den første i hele klassen som får vite om jeg består eller ikke. -kristine

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet og jobber til vanlig som frisør. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign