hits
30.04.2017

Shopping i barneavdelingen

 • Skrevet 30.04.2017 klokka 14:43
 • Kategori: Outfit

Denne dagen har jeg ventet lenge på, og endelig ble det min tur til å se på vårsko. Det har lenge vært fine vårsko på skobutikkene, men jeg har ikke sett hensikten med å kjøpe slike sko for 1 mnd. siden. Hva er liksom vitsen med å kjøpe vår sko når det er snøstorm utenfor vinduene? I går derimot var det sol, varmt, snøfrie veier og virkelig på tiden med nye vårsko, og vinterskoene skal jeg pakke bort. 


Jeg er så heldig siden jeg har så stort utvalg når det kommer til sko, jeg kan både kjøpe sko på «voksen» avdelingen og «barne» avdelingen. Disse skoene fant jeg på barneavdelingen i størrelse 35 på Euro sko. Jeg fant også ut at jeg måtte kjøpe nye sokker som passer til skoene, haha.  

-kristine 

30.04.2017

Imorgen sjekker jeg inn på paradise hotell

 • Skrevet 30.04.2017 klokka 10:00
 • Kategori: Blogg

Jess, endelig var det min tur! Har gruet meg litt å se meg selv på tv.... Etter all den ville festingen og den sykeste innsjekken så lurer jeg virkelig på hvordan det blir å se ut på tv. Jeg må ærlig innrømme at jeg har gruet meg til denne dagen.

Neida, selvfølgelig tuller jeg bare. Jeg kunne ikke tenke meg å blitt med på et slikt program og iallefall med tanke på at man har en liten jenta å ta vare på. Og jeg kan innrømme at jeg søkte et år om å være med, men det var selvfølgelig før jeg fikk barn og hadde litt mindre mellom ørene. Jeg har tidligere fått tilbud om å være med i unge mødre som jeg har skrevet i et tidligere innlegg som du kan lese om her. Jeg kunne faktisk heller tenke meg å laget et nytt program som hadde hatt navnet "Paradise fjellhytte" som hadde gått ut på det samme, bare at det hadde vært et gjeng på en hytte på vidda med snøscootere, øl, joik, bål, grilling og skaller. Noe som jeg faktisk trur hadde slått mye bedre ann, haha! 

Det hadde vært mye mer artig med et gjeng som hadde festet på en hytte, joiket, drukket sprit, kjørt snøscootere og uten noen som helst kontakt med omverden, som det da sikkert hadde blitt masse drama av, krangling, joik, god stemning og god tv av. Kanskje dere ser meg på et slikt program om noen år? Følg oss på vår facebookside her.

Min instagram: Hokolpus 


-Sarah

29.04.2017

Igår var jeg å tokk MR av hodet

Som jeg har nevnt tidligere, så skulle jeg bli innlagt i Tromsø igjen på UNN. Men pga. Misforståelser så blir jeg ikke innlagt før litt senere i Mai og jeg var da bare å tokk MR igår. Jeg har enda ikke fått vite hva som "feiler" meg og har bare fått noen hint fra legen om hva det kan være. Jeg plages enda med hodepine, noe sløvhet i blandt, svimmelhet og noe annet. Jeg går på en god del faste medesiner som sikkert er med på at jeg klarer å fungere noenlunde normalt i hverdagen, noe som er viktig for meg med tanke på min datter. 

Da det enda er en liten stund så håper jeg på at legene gir meg lov til å jobbe litt imens jeg venter, da jeg savner gjengen min på jobb en god del. Også vil jeg avslutte dette innlegget med å si at jeg enda er positivt innstilt på at alt går bra til slutt, bare at ventetiden føles noe lang.


 

Vi blogges!

-Sarah 

29.04.2017

meg uten alt det ekstra

Er det ikke rart hvordan tiden endrer seg? For knapt noen år siden eide jeg ikke maskara, pudder, øyenbrynspenn, øyenskygge, leppestift, hårspray og sminkeveske. I dag er jeg en av mange eiere til slike produkter, og disse produktene er en del av min hverdag. Når jeg skal på jobb står jeg opp 30 minutter tidligere enn det jeg må bare for å sminke på meg en maske som jeg trives med, og denne masken er en del av meg. MEN selv om jeg trives godt med sminke og skriver at det er en del av meg, så syns jeg det er viktig å understreke at den sminkefrie versjonen også er en del av meg. Jeg ELSKER å være sminkefri når jeg skal være hjemme å slappe av med pysjamasbuksen og håret i en dott.

Her er meg uten alt det ekstra-Kristine 

29.04.2017

3 tips mot tett nese

 • Skrevet 29.04.2017 klokka 11:54
 • Kategori: Tips

Jeg tenkte at det passet seg med et innlegg om tett nese når som jeg både er og har vært tett i nesen i flere dager. Det er sikker ikke bare jeg som ligger hjemme med tett nese og nesesprayen i rekkevidde.

♥ Drikk mye vann fordi snørr og slim blir mer tyntflytende. Det har jeg vært ekstremt dårlig på selv, så nå har jeg funnet frem ett glass med vann og en kopp med ingefærte.

♥ Dusj. Jeg syns det hjelper kjempe mye å dusje både for formen og tett nese fordi dampen løser opp snørret og slimet. Etter å ha dusjet syns jeg det blir enklere å pusse nesen.

♥ Spis sterk mat. Ha for eksempel chilipepper, løk eller wasabi i maten. For min del syns jeg wasabi har best effekt. 

Har du noen tips som fungerer mot tett nese ?

28.04.2017

5 drømmer og ønsker (Sarah)

Hva er egentlig mine drømmer og ønsker?

Jeg føler selv at jeg er en ganske enkel person å ha med å gjøre. Jeg ønsker meg ikke luksus og rikdom eller store og flotte ting. Jeg vil ha noe som er ekte og som faktisk gir meg lykke. Ting i seg selv gir bare en korttidslykke, du blir glad der og da men det forsvinner egentlig like fort som du får det. 

1. Jeg drømmer om å gifte meg og ikke minst å bli forlovet. Jeg har aldri vært forlovet, men det er vell kanskje fordi det er noe jeg ser for meg er mannen som skal ta det skrittet da jeg føler det er mest naturlig. De siste årene har jeg sånn smått sett for meg hvordan bryllup jeg kunne tenke meg og jeg ser for meg et enkelt og personlig bryllup med de nærmeste. 

2. Jeg ønsker meg et hus. Jeg ser for meg et lite og koselig hus, med akkurat det man trenger. Jeg kunne f.eks. ikke tenkt meg å bo i et nybygd luksus leilighet i toppetasjen i en eller annen byggning på sentrum. Da vil jeg heller ha et mindre hus litt utenfor sentrum med 2-3 soverom, garasje og litt hageplass.

3. Jeg drømmer om et helt vanlig familieliv, med 2 og maks 3 barn. Ja, jeg kunne tenkt meg å få fler barn når tiden er riktig. Som det er nu, så er det greit med 1 barn. 

4. Jeg ønsker å ta snøscooter sertifikat og kjøpe meg en rosa snøscooter. Haha, det er egentlig ikke mange større materiellske ting jeg ønsker meg, men en rosa snøscooter. Det ønsker jeg meg! 

5. Jeg drømmer om å reise til Israel. Kanskje ikke den tryggeste plassen å reise til i disse tider, men jeg kunne tenke meg å reise dit for å se og oppleve litt av bibel historien. Jeg vil se alle de kjente plassene med mine egne øyner.

 

-Sarah

27.04.2017

Bli med meg i forsvaret

I går kveld kom jeg hjem etter en slitsom, spennende, lærerik men gøy to dagers tur i Porsanger. For dere som ikke har lest innlegget mitt som ble postet på tirsdag kan lese det her. Selv om jeg har hatt det veldig gøy de to siste dagene, så er jeg takknemlig for at jeg kom hjem i går kveld. Det ble tidlig kveld for to slitne personer. Det er veldig uvanlig at jeg og O legger oss før 00:00 selv i ukedager.


Tirsdag

11:00 Oppmøte, informasjon og utfylling av papirer.

12:00 Lunsj pause

12:45 Informasjon om blant annet om hvilket våpen vi skal, hvilken gruppe vi tilhører, og litt om lønn.

14:00 Vi ble samlet sammen i gruppen vår for å gå sammen som en «tropp» til kleslageret for å hente utstyr. Å være på kleslageret er nesten som å shoppe gratis.

15:30 Middag

16:15 Vi går gjennom alt av utstyr som vi har hentet for å se om vi mangler noe.

18:00 Siden vi har fått våpen, og skulle bruke det dagen etter fikk vi en liten repetisjon om hvordan man tømmer våpenet, sikrer våpenet og hvordan vi demonterer og monterer våpenet sammen igjen.

19:30 Dagen er nesten over, og det eneste som gjenstår er å bære alt av utstyret (En stor ryggsekk, tursekk, våpenveske med våpen og alt av våpen utstyr i, sovepose, liggeunderlag, og en pose/sekk med masse utstyr oppi) som vi har fått utdelt til kasernen (Bygget vi overnattet i). Veien fra kleslagret til kasernen var ca. 1 km lang, og det har vært min verste km som jeg noen gang har gått. Jeg kan ikke huske å ha blitt så sliten som jeg ble på denne kilometeren. Jeg var klissvåt av svette når jeg omsider kom frem til kasernen. Jeg følte meg forresten som ett pakkesel med alt av utstyr som jeg måtte bære.


Onsdag
06:30 - Jeg står opp, steller meg for dag, tar på meg uniformen, og pakker sekken klar for å dra på skytebanen.

07:00 - Jeg drar i spisemessen og spiser frokost, og lager en matpakke klar for dagen.

07:45 - Stiller vi opp utenfor kasernen (der vi har overnattet), og venter på befalet som skal vise oss vei til skytebanen.

08:20 - Er vi ankommet skytebanen, og skal gjøre alt klart til å skyte. ¨

09:00 - Vi skyter, og jeg skyter faktisk ganske bra.

11:10 - Vi er ferdig med å skyte, og går til en garasje hvor vi skal pusse og rengjøre våpenet vi har brukt, men før vi gjør det tar vi lunsj pause.

12:05 - Alle sammen rengjør våpenet man har brukt.  

14:00 - Er tilbake på kasernen, og hjelper til med å rydde rommet som jeg og 5 andre har brukt.

14:30 - Sjefen holde et foredrag

15:30 - Vi er på tur hjem til Hammerfest 

 

-kristine

27.04.2017

Forbilde

 • Skrevet 27.04.2017 klokka 11:35
 • Kategori: Tips

Nå er jeg ferdig med å lese boken som Sophie Elise har skrevet, altså forbilde. Jeg likte boken veldig god fordi den var lettlest og hadde korte kapitler akkurat som ett blogginnlegg slik hun selv har beskrevet kapitlene sine. Jeg har vært en fast leser av bloggen hennes i flere år, fordi jeg syns hun skriver bra, og opplever mye spennende.

Er hun egentlig et forbilde for meg? Jeg kan absolutt si at hun er ett av mine forbilder. Hun er et forbilde siden jeg har fått et inntrykk via bloggen og boka at hun er en jente med stå på vilje og bein i nesen, fordi hun jobber for det hun står for, og hun gir ikke opp. 

Dersom du leser bloggen hennes så anbefaler jeg boken. Jeg får et inntrykk av at hun skriver mye dypere i boken enn det hun gjør på bloggen. Jeg vil absolutt si at jeg er blitt bedre kjent med henne via selvbiografien som jeg syns var bra skrevet.

-kristine

25.04.2017

Naturlig pen

 • Skrevet 25.04.2017 klokka 21:54
 • Kategori: Hverdag

Jeg vet at jeg har skrevet at jeg skulle ta meg en bloggpause nå, men det har blitt til en vane. Å logge meg inn på bloggen å skrive et innlegg.

Idag har jeg første gang på lenge, hatt litt mer energi til å fikse meg opp igjen med både sminke, extensions og løsvipper. Jeg må nesten benytte sjangsen mens jeg både har energi og før jeg skal tilbake til sykehuset. Jeg har også tidligere skrevet i et innlegg at jeg begynner å trives med den naturlige meg. Men samtidig så elsker jeg å dalle meg opp å føle meg vell, det er bare blitt endel av meg og det er slik jeg trives med å se ut. Jeg elsker langt hår men samtidig kan det være godt noen dager å bare være naturlig. Og det kommer jo heller ikke som et sjokk for noen lengre, at du den ene dagen kanskje har kort hår og den andre dagen har langt hår. Alle vet jo at det finnes extensions. 


Vår facebookside HER

Vår instagramkonto: Kolpusjentene

Min private instagramkonto: Hokolpus

25.04.2017

Innkalling til forsvaret

 • Skrevet 25.04.2017 klokka 07:45
 • Kategori: Hverdag

God morgen

For ca. 4 år siden sa jeg farvel til førstegangstjenesten min og livet på båt. For noen måneder siden fikk jeg og O innkalling fra forsvaret igjen, men dette er en innkalling til Nytilføring. Jeg er litt usikker på hva det vil si, men jeg regner med at vi får en del informasjon når vi møter opp.

Nå sitter jeg i bilen trøtt i trynet, og med en åpen redbull. Vi er nemlig en full bil som er på vei til Garnisonen i Porsanger, et sted som jeg aldri har vært på. Vi har alle sammen fått innkalling fra forsvaret, og man er pliktig til å møte . Dersom man ikke møter opp uten gyldig grunn, så kan man bli strafferettslig vurdert. For min del syns jeg det er helt okei å ta meg en liten svipptur fra Hammerfest, så derfor passet det fint med denne innkallingen.

 

-kristine

24.04.2017

Fokus som sykepleier

Nå er jeg begynt i min 2. uke i praksis, og jeg har kommet godt i gang med målsettingene mine som jeg håper blir godkjent. I denne praksisperioden ønsker jeg fullt fokus på det og faktisk være sykepleier. Dette er faktisk min siste praksisperiode før jeg er sykepleier, så jeg ønsker å bli best mulig forberedt. Målene mine består av å bli bedre kjent med sykdomsgrupper, symptomer, medikamenter og virkninger/ bivirkninger, det administrative, prosedyrer og ledelse. Jeg er ikke helt ferdig med målsettingene mine, så det kan fort bli flere ting jeg kommer til å ha som mål de siste 7 ukene mine i praksis.


- kristine

24.04.2017

Jeg tar en bloggpause

Da det er mye som skjer framover og jeg snart reiser tilbake til Tromsø igjen for å ta nye prøver og da det har vært snakk om en ny operasjon, som jeg forresten syns tok lengre tid enn forventet. Så blir jeg fra nu å ta meg en liten bloggpause framover, dere får høre igjen fra meg når tiden er der. Vi blogges igjen snart! 

Viss dere vil lese mer om hva dette handler om kan dere gå inn på "Min helse(Sarah)" under kategorier.

Følg oss gjerne på vår facebookside HER.

-Sarah

23.04.2017

En rolig søndag

 • Skrevet 23.04.2017 klokka 12:12
 • Kategori: Hverdag

Hei alle dere flotte, håper dere har hatt en fin søndagsmorgen :-) 

Nå har jeg akkurat vært å hentet frøkna mi hjem igjen etter hun har vært på helgebesøk hos pappaen sin og hannes familie, alltids koselig å hente henne hjem igjen etter hun har vært borte en helg. Nå sitter vi å ser på "Her bor Daniel tiger" på netflix også blir vi nåkk å komme oss litt ut idag på en liten søndagstur. Jeg har satt meg et eget mål om at viss jeg ikke har noen andre planer eller det er noe i veien for det, så skal jeg alltid komme meg litt ut hver søndag. Hva gjør dere denne søndagen?

-Sarah 

22.04.2017

4 tips til ikke party folk

 • Skrevet 22.04.2017 klokka 21:38
 • Kategori: Tips

God kveld til dere som har valgt å gjøre akkurat det samme som meg i kveld, nemlig å holde rompa hjemme. Her er 4 tips til hva du kan finne på i kveld.

♥ Finne en god film å se på f.eks. Our Family wedding, The Woman, Two Weeks Notice, En shopoholikers bekjennelser,Case 39, Magisk møte på Manhattan, The Age of Adaline og Abduction.

♥ Male/ tegne, ja dere leste riktig. Dersom du har male/tegne saker så kan du male/tegne litt. Jeg syns det er gøy å male. 

Det nederste bildet er det siste bilde som jeg har malt. 


♥ Dersom du har en kjæreste som også har valgt å ta der rolig i kveld, så kan du stelle i stand til en romantisk kveld med enten sein middag, kvelds eller ost, kjeks og vin og kanskje litt massasje. 

♥ Les en bok. Jeg ble nettopp ferdig med «Forbilde,» som er skrevet av Sophie Elise. 

-kristine

22.04.2017

En verden full av snapchat filter

 • Skrevet 22.04.2017 klokka 15:10
 • Kategori: Hverdag

Er det ikke fint? En dag du er uten sminke eller har en kvise på nesen, i panna eller andre steder i ansiktet. Da kan du bare ta opp telefonen, ta fram snapchat og kose deg blandt alle de flotte filterene og da kan du bare glemme mobilkameraet og synlige kviser. Det som også er så gøy er at det er noe nytt hver dag, så det er nesten standard å gå inn for å sjekke hvilken filter som er på snap. Og ja vi elsker det, her er mine bidrag. 


Bruker du ofte snapchat til å ta bilder?

-Sarah

22.04.2017

Slavedrift

 • Skrevet 22.04.2017 klokka 08:02
 • Kategori: Meninger

Jeg blir frustrert, irritert, lei meg og sjokkert over å vite hvordan HVITE mennesker har behandlet mørkhudete mennesker før i tiden. Historien er ikke noen nytt for meg, men i går kveld/ natt ble jeg påminnet om hvor ufyselige hvite mennesker har vært mot mørkhudete gjennom filmen 12 years A slave som er basert på den sanne boken som er skrevet av Solomon Northup selv. De fleste hvite i filmen med få unntak var sleipe, og maktsyke psykopater, og hovedpersonen i filmen er opprinnelig en fri mann som blir kidnappet under en reise og solgt til slavearbeid. Filmen vil jeg anbefale til alle som ikke har sett den. Jeg kjente at jeg hadde lyst til å springe gjennom TV`n og filleriste de fleste hvite menneskene som behandlet de mørkhudete med null respekt. De fleste hvite i filmen oppførte seg som en gjeng med idioter som var ufyselige, slemme og maktsyke. «Herrene» (De som hadde kjøpt slavene) kunne finne på å lete etter grunner til å piske slavene, voldta kvinnene, og kalle slavene for dyr.

Uansett hvordan kroppsfarge, kroppsbygning, hårfarge og øyenfarge et menneske har, så er vi alle guds barn, vi er alle like og burde behandle hverandre med respekt. Jeg har lært i barnehagen «Behandle andre slik du ønsker å bli behandlet».

Jeg grøsser bare av å skrive dette innlegget med tanken på alle de ondskapsfulle menneskene som har eksistert, og som fremdeles eksisterer.

 

 
Hvorfor er det så naturlig med fremmedfrykt og fremmedfiendtlighet når det historisk sett har vist seg å bli uglesett i senere tid f.eks. Apartheid, Folkemordet i Rawanda, og slaveriet i USA. Jeg lurer på hva vi kommer til å tenke om for eksempel 50 år om det vi har fremmedfrykt for i dag.
 
-Kristine
21.04.2017

Jeg fant ut at jeg var gravid uken før russedåpen

 • Skrevet 21.04.2017 klokka 15:00
 • Kategori: Russetid

Hvor typisk er ikke det? Jeg var kanskje den jenta i klassen som var mest gira på å være russ det året. Jeg som hadde snakket mest om det og som prøvde å få de andre jentene i klassen til å være med. Men så ble det jeg som ble den «edrue» kjedelige russen som kjørte folk rundt og dro hjem for å legge meg tidlig. Da det også var så tidlig i svangerskapet så ble jeg heller ikke å si det til noen, jeg bare latet som ingenting og drakk alkoholfrivin på russedåpen. Bare fordi jeg ikke ville at folk skulle få vite noe så tidlig. Men uansett så trur jeg det var noen fra jentegjengen min som fattet misstanke da jeg plutselig var blitt så kjedelig og ikke ville være med på festene jeg ble invitert på. 

SAMSUNG

Uansett om jeg ikke fikk "vært med" på russefeiringen å måtte holde meg edru under russetiden så vil jeg si at jeg fikk noe mye bedre i gjengjeld, min datter. Hun har gitt meg så mye bedre minner enn hva litt alkohol i russefeiring ville gitt meg, uansett om jeg hadde gledet meg veldig til den tiden og nesten telte ned dagene før russedåpen. 


-Sarah

21.04.2017

Du er altfor kroppsfiksert

Stakkars, stakkars mennesker... Jeg vet ikke hvor stor del av Norges befolkning som trener jevnlig, hvorfor i all verden gidder vi? I tillegg til å trene er noen mennesker like dom som meg, de kjøper nemlig et treningskort slik at man kan pine seg selv inne på tredemøllen. Det finnes også de menneskene som ønsker å pine seg selv med trening f.eks. ute i naturen. Hva er egentlig poenget med å trene? Er poenget å få en fit kropp, bli slankere, bli mer muskuløs eller er kanskje motivasjonen å få årets sommerkropp eller kanskje ta seg best mulig ut på bryllupet sitt?

Jeg mener at vi er en gjeng med tullinger som bruker tiden og energien vår på helsen vår. Hvorfor i all verden gidder vi? Vi kunne heller brukt tiden og energien på å ligge på sofaen å trykke på fjernkontrollen. Jeg vet av egne erfaringer at det er tids og energikrevende og finne den riktige tv kanalen å se på.

Den slanke og muskuløse sommerkroppen kan du drømme videre om, fordi det eneste vi får av å trene er sure sokker, tåre, svette, bedre humør og god samvittighet, og ikke minst sommerkroppen dersom vi jobber mot den. Lykke til folkens med den siste innspurten til sommerkroppen. Jeg er i full gang med trening, og sundt kosthold. Jeg håper at jeg klarer å holde treningsmotivasjonen oppe frem til jeg reiser på ferie.

 

-kristine

20.04.2017

Æ ville bare sove

 • Skrevet 20.04.2017 klokka 21:12
 • Kategori: Blogg

Jeg kjente at øyenlokkene var tunge å holde åpne, jeg ble ufokusert, og jeg ville bare sove. Ville jeg virkelig bruke ettermiddagen min på og bare sove? Nei det ville jeg faktisk ikke, jeg prøvde flere ganger å våkne fra ettermiddagsluren min med å snakke med O, og holde øynene åpne men det hjalp ikke. Jeg ville bare sove.

Det er ca. 1 time siden jeg våknet fra ettermiddagsluren min som startet rundt 16:30, om jeg har dårlig samvittighet for det? Ja det har jeg, det er så mye som jeg heller burde gjort f.eks. tatt «fredagsvasken» i dag slik at jeg får ordentlig fri i morgen, jeg burde vært å trent, jeg burde skrevet skole logg, jeg burde begynt å skrive arbeidskravene mine, men allikevel var jeg svak... Jeg klarte ikke å stå opp, jeg var så trøtt. Jeg lurer på om jeg var et dovendyr i mitt forrige liv?

Jeg kan avslutte innlegget mitt med å si at jeg har hatt min andre dag i ny praksis, og fått mange nye inntrykk. Det er vel ikke rart at man blir trøtt og sliten.

Har du noen gang følt deg så trøtt at du virkelig ikke klarer å holde deg våken?

-kristine

20.04.2017

Gi meg noe rett fra levra

 • Skrevet 20.04.2017 klokka 14:56
 • Kategori: Meninger

Eller innerst fra hjerteroten.

Hvor mange gang har man ikke bladd igjennom en blogg med blogginnlegg som har omhandlet "dagens slanketips", "dagens outfit", "dagens innkjøp" eller " ukens sminketips" osv. Du blar ned over bloggen og det går i det samme+noen flotte bilder av personen bak bloggen. 

Greit, det kan være ok å lese om det også og det er mange bra slike innlegg også. Men jeg syns det er rettere sagt er gørre kjedelig med en blogg fyllt opp med slike innlegg. Jeg vil ha noe ekte, noe spennende eller noe som i overskriften "rett fra levra". Og jeg skal ikke komme her å si at vi aldri har hatt noen slike innlegg selv, enhver blogger må vell ha noen innlegg om dagens outfit og ukas middagsinsperasjon. Men jeg savner rett og slett noen på topplisten som har sikkelig hardbarka innlegg, slik som vi i Nord Norge er. 

Topplisten er fyllt opp med pene jenter, redigerte bilder, deltakere fra Paradise hotell og noen som bare har vært der i flere år på rad som aldri faller ut og noen som skiller seg ut på andre måter. Mitt store spørsmål er: hvor de Nord norske bloggerne er blitt av? Greit du har noen av disse som er fra Nord norge men de fleste av disse er vell flyttet til Oslo og i området og går vell under disse punktene jeg kom opp med. 

Her er mitt "Dagens sminketips" Enjoy!

Det du trenger er:

1. En god rund og fin sminkekost med et fancy merke. Den kan gjerne se noe slitt ut, men det funker helt fint til sitt bruk.

2. Et pudder i din egen hudtone eller en som er et hakk mørkere, jeg liker å ha en som er litt mørkere da jeg ellers føler meg så himmla bleik.

3. Et speil. 

Følg oss gjerne på vår facebookside HER

-Sarah

20.04.2017

Party russ eller ikke?

 • Skrevet 20.04.2017 klokka 09:05
 • Kategori: Russetid

Russetiden min er over for flere år siden, men jeg tenker at det passer med ett russe innlegg nå som russetiden sikkert allerede har startet for flere russ.

Russetiden min i Hammerfest startet med et russekick-off som for første gang ble arrangert i Hammerfest, og som var hele inngangen til russetiden. Russekick-off`et ble uheldigvis et alkoholfritt arrangement bare noen timer før hele arrangementet startet pga. misforståelse eller noe. Selv om arrangementet var alkoholfritt inne på selve lokalet, så sjanglet folk, folk var blank i øynene, luktet alkohol og var i god stemning. Folk hadde vært flink til å gjemme spritflaskene sine på uteområdet. Russekick-offet var absolutt minneverdig.  

Dåp:

Natt til 1.mai hadde vi russedåp, russedåpen var kjempe flott der alle hadde pyntet seg i finstasen, satt og nippet på øl, rusbrus eller vin, pratet, og spilte quiz inne på et flott lokale som var leid på et hotell. Når russedåpen var «over», skiftet flesteparten over til de nye og klare russebuksene og dro videre på hjemmefester. Det er absolutt en minneverdig dåp, og de var flink de som hadde stelt i stand. Etter min mening bør en russedåp feires med russebuksen på og spritflaska i bukselomma.


Jeg prøvde meg på denne russeknuten: Spis 14 kokosboller i løpet av en skoletime, uten å drikke. Jeg klarte det ikke, jeg fikk sikkert nok etter 2 kokosboller.

Små fester:
Det ble noen småfester i helgene hvor vi samlet flere fra klassen og hadde det kjempe gøy. Heldigvis eller uheldigvis så ble det ikke så mye småfester/samlinger fra 1-17 mai som jeg hadde trudd det skulle bli. For min del syntes jeg det ble en ganske rolig russetid. Jeg har hørt andre sier at de er så glade når russetiden er over, fordi de er så sliten. Jeg var ikke sliten etter russetiden.


Høydepunktene under russetiden:
Russekick-off, dåp og natt til 17 mai.

Til syvende og sist, dersom jeg kunne spolt tiden min tilbake ville antakelig russetiden min sett annerledes ut. Jeg hadde blant annet prioritert å reise på ett arrangement i sør Norge.

Helt ærlig så skulle jeg ønske jeg hadde hatt muligheten til å dra på en av de store og kjente arrangementene som er i sør Norge, men når du er elev og kanskje jobber annenhver helg hvis du er heldig så svømmer man ikke i penger, og økonomien strekker ikke bestandig til, til f.eks. 1 flybillett tur-retur til langt over 1500-2000 ( hvis du finner så rimelige billetter) kr, hotell overnattinger fra minimum fredag-søndag, tog billetter, evt. Taxi, og billett til arrangementet. Det blir ganske dyrt for de som må reise fra Finnmark, det blir ikke bare arrangement billetten, grillmat og bensin. Dersom jeg kunne gjort det annerledes i dag, så ville jeg antakelig begynte å spare i forveien og faktisk dratt på en av de arrangementene i sør Norge

Bare for å understreke det, selv om jeg hadde gjort ting annerledes i dag dersom jeg hadde hatt muligheten, så har jeg uansett hatt en fin russetid med gode venner.

 

-Kristine 

19.04.2017

Scooterførere lager stygge spor i snøen

 • Skrevet 19.04.2017 klokka 13:35
 • Kategori: Meninger

Huff, er det ikke helt forferdelig hvordan snøen blir seende ut etter en scooterfører har kjørt forbi? Jeg syns virkelig at det er helt forkastelig. Tenk alle de stakkars skigåerne som kommer forbi som må få oppleve sitt verste mareritt. Og som alle de scooterførerne sier «Det smelter jo bort til sommeren». PØH! Det tror jeg virkelig ikke på i det hele tatt. Jeg har selv opplevd og sett de grusomme permanente snøscootersporene som plutselig vistes en vakker sommerdag jeg var å gikk i skogen. Og jeg kan bokstavelig talt si at det var grusomt syn og øynene mine både svei og rant flere uker i strekk senere.  Og ikke snakk om alle de stakkars dyrene som blir helt vett skremt av den forferdelige lyden som kommer av snøscooteren, jeg har aldri opplevd et dyr som ikke bryr seg om det. Eller et dyr som faktisk også er redd en skigåer eller en gående person trur jeg er noe som ikke finnes. Jeg syns alle i dette Norges land burde være med på en innsamlingsaksjon "Ørepropper til alle dyr i villmarken Finnmark/Troms".

Jeg syns faktisk ikke at vi mennesker skal få leve og kose oss i det hele tatt, jeg syns vi skal kvitte oss med all snøscootere i dette kjære lille Norge. Kvitte oss med både scootere, biler, båter, fly og alt. La oss alle sammen gå, akkurat som dyrene. La dyrene få ta over, så kan vi dra hjem å pakke oss inn i beskyttelse. Hjelm, knebeskyttere, nakkekrage, nyrebelte, tåbeskyttere osv. La oss ikke tenke selv eller ta egne valg, la oss ikke lære av våre egne feil og la staten passe på oss. Slik at vi ikke skader oss. Vi må iallefall ikke finne på å gi scooterførerne i Norge noen frie områder eller flere løyper slik at de får koset seg med det dem Interesserer seg for og har brukt mange tusen kroner på. La oss bruke snøscooteren som pynt utenfor huset.

La oss skylde all forurensning på snøcooterførerne. La oss ikke snakke om helikoptrene som blir brukt til å ta fatt i disse såkalte snøscooterførerne eller alle bilene som blir brukt i hverdagen. La oss skyve det under teppet, ikke snakke om det. Det er jo ikke politiets feil? Dem kan jo heller ikke bruke hode selv, dem må jo bare følge det staten/politikerne ber dem om å gjøre. Det er jo alle scooterførernes feil som stakkars har måtte brukt noen tusen kroner på en scooter,hjelm og slede som skal ligge i kikkerten til politiet, slik at staten må bruke store ressurser på å ta disse stor kriminelle scooterførerne.

Man må passe seg, se over skuldrene og passe på å ikke bli sett utenfor løypen. Viss du drar på snøscootertur med familien så må du IKKE finne på å kose deg og helst ta med målebåndet slik at du kan legge det ned på bakken slik at politiet kan se det når dem kommer forbi. At du ikke passerer 1mm over 300 meters regelen. Da det kan være litt kjipt om du da sitter der med familien og dine barn å koser deg med grilling og is fisking og er litt utenfor løypen og plutselig kommer politiet å gir deg en bot på 15 tusen kroner, mens du sitter der å spiser pølser og koser deg med din familie. Da blir du plutselig kategorisert som stor kriminell. 

Sten Magne Andersen sitt bilde.

Ellers ønsker jeg dere en riktig fin dag videre, PS. jeg har ikke noe imot at dem som faktisk utøver idiotisk scooterkjøring blir tatt og bøtelagt. Her er det snakk om dem som kjører på en riktig måte og bruker hode. Og har heller ingenting imot skigåere, bare dem som tar seg tiden å klage på scooterførerne når det er like stor plass både for dem som ønsker å kjøre scooter og dem som ønsker å gå på ski. Vi alle har forskjellige Interesser.

Følg oss gjerne på vår facebookside HER

-Sarah 

19.04.2017

Outfit, legemøter og oppussing

 • Skrevet 19.04.2017 klokka 11:04
 • Kategori: Hverdag

Hei, alle dere flotte lesere❤ De fleste er vell begynt både på jobb og skole igjen etter påskeferien?

Jeg selv bruker dagene mine på legetimer, møter og klargjøring og pakking til jeg skal tilbake til Tromsø. Også holder jeg på med oppussing av mitt soverom i leiligheten min som jeg tenkte å vise dere nærmere når jeg er helt ferdig. Eller jeg kan vell si at det er min pappa som gjør jobben og jeg står egentlig bare på sidelinjen å velger ut farger og hva som skal bli brukt. Takk pappa, du er super! 

Dagens outfit, t-skjorten kjøpte jeg igår på HM. Love it! 

Ønsker dere en flott dag videre, vi blogges!

-Sarah 

18.04.2017

Ny uke og ny praksis

God morgen folkens... Eller for noen er det kanskje god formiddag, men for min del så er dette utrolig tidlig å være våken på med tanken på de 3 siste ukene mine. De 3 siste ukene har jeg hatt alarmen på ringing alt fra 10:00- 12:00 siden jeg har jobbet med bachelor oppgaven, og har hatt påskeferie.

Nå sitter jeg i 2.etasje, og skal vente 45 minutter før jeg skal inn på et møterom å få informasjon om min aller siste praksis før jeg er ferdig med sykepleierutdanningen. Jeg skal være på noe som er heter intermediæravdeling. Jeg kan ikke fortelle dere hva det er for noe, siden jeg selv er litt usikker på hvordan avdeling det er.
 


Siden jeg gleder meg til sommerferien, så slenger jeg med et gammelt feriebilde.

 

Ha en fin dag

 

-kristine

17.04.2017

Idag vil jeg bare sove

 • Skrevet 17.04.2017 klokka 12:30
 • Kategori: Blogg

Idag er en sånn dag, en dag jeg bare vil ligge i sengen å gjøre ingenting. La meg ligge her litt til, bare 5 minutt, 10 minutt, 15 minutter til. La meg bare ligge her hele dagen! Jeg er trøtt men samtidig ikke. Noen ganger er det godt å ligge i sengen å bare dra seg. Ikke gjøre noe og bare kjenne på at man lever. Ha litt rolig musikk i ørene og taste på denne telefonen som vi nu til dags er blitt så utrolig avhengig av. Alle sitter med den, som om vi lever 2 forskjellige liv. En på telefonen og det andre i virkeligheten. Vi sitter med den over alt, i bilen, i hjemmet, på jobb, på besøk, over alt. Hvorfor kan vi ikke bare slå den av å leve i nuet? Jo, fordi alle andre sitter med den og jeg er ikke noe bedre selv. Den firkantete skjermen du kan gjøre så og si alt på. 

Nu skal jeg snart hente frøkna mi hjem fra pappaen sin, så skal jeg skru av telefonen å leve i nuet sammen med henne. Hun som burde være mitt andre liv og ikke denne firkantete skjermen.  

-Sarah

Følg oss gjerne på vår facebookside HER

16.04.2017

Lenge leve alkohol i håret

 • Skrevet 16.04.2017 klokka 19:30
 • Kategori: Blogg

Det er sjeldent jeg er ute på byen uten å få spandert en drink, enten om det er fra en fremmed, kjæresten eller en venninne. Jeg spanderer ofte tilbake slik at man ikke blir en snylter fordi det ville vært et lite kult rykte å ha fått på seg spesielt av venninnene sine. Det er hyggelig å bli spandert på spesielt når man er «fattig» student. Det som kanskje ikke er like hyggelig er i det sekundet du får spandert en gratis drink i Bh-en, på kjolen, på tynnstrømpebuksen eller i håret av noen som er uoppmerksomme, og skubber borti personen ved siden av seg og som uheldigvis søler drinken sin på deg. Selv om det kanskje ikke er så hyggelig der og da, så er det en av selvfølgene med å være på byen i Finnmark. Dersom du ikke er blitt sølt til på byen har det antakelig vært en rolig eller kjedelig kveld med null fulle mennesker i lokalet.


Lenge leve alkohol i håret

Følg oss gjerne på facebook

- kristine

16.04.2017

Borte bra men hjemme best

Etter noen dager på påskeferie med campingvognen min, så vil jeg si det var godt å komme hjem. har hatt en fin tid med min familie, kjæreste og datter. Vi har koset oss masse med god mat, grilling, påskeegg, godteri, isfisking og sist men ikke minst scooterkjøring. Det har vært godt å koble av fra hverdagen og det er ikke noen stor hemmelighet at jeg trives godt ute i friluft, jeg vil faktisk påstå at jeg trives mye bedre i en liten campingvogn på Finnmarksvidda enn i en stor hytte med innlagt strøm og vann.

Nå skal jeg kjøre dattra mi til pappaen sin, noe hun gleder seg veldig til. Håper dere også har hatt en fin påske :-)

 

-Sarah

15.04.2017

Spøkelsesbyen

Det er helt rart hvordan byen forandrer seg i påsketider. Byen går fra å være en hektisk by med biler og fotgjengere til at man nesten ikke kan se et eneste menneske i påska. I begynnelsen av påske er det rushtrafikk med tilhengere og scootere ut av byen. Folk skal nemlig på påskeferie i hytter og Campingvogner utenfor Hammerfest. I påsketider er Skaidi «lille» Hammerfest, og det er der det skjer i påska og Hammerfest blir en spøkelsesby.


(Bilde fra i går kveld)
 

-Kristine

14.04.2017

Finnlandstur

Hei alle dere flotte lesere, håper dere har hatt en fin påske så langt. Det har i alle fall jeg, akkurat nu er jeg, lillebror, Sten magne og min datter påtur over Finnlandsgrensa, vi skal en liten tur å handle før vi snur nesa tilbake mot campingvogna igjen. Det er ikke dekning der vi holder til så tenkte å legge ut dette innlegget mens vi kjører forbi Karasjok, vil ønske dere en riktig god påske videre også blogges vi når jeg er hjemme igjen :-)-Sarah

13.04.2017

Godt hall er fint å ha med på fisketur.

 • Skrevet 13.04.2017 klokka 10:54
 • Kategori: Blogg

Påskesol. Snø. Ski. Scooter. Reinskinn. Kvikklunsj. Solo. Kari Traa. Action film. Isfiske. Bensinlukt. Påskeegg. Yatzy. Hyttetur. Campingtur.

Jeg kunne sikkert fortsatt en god stund til med nøkkelord som jeg forbinder med påske. Hva jeg liker best med påske er ikke godt å si, det er så mye fint med påske. Når jeg var liten var det antakelig ferie fra skolen, kjøre scooter, påskemorgen og påskeegg som var høydepunktet. Jeg husker at jeg kunne finne på å våkne tidlig på morgenkvisten og mase om å dra på scootertur selv om det var minus 15 grader og snøvær ute.

Ting har velg egentlig ikke endret seg så mye fordi jeg gleder meg fremdeles til skoleferie, påskeegg og scootertur. Det som kanskje har forandret seg er at jeg gleder meg mye mer til lammesteken på påskeaften enn det jeg gjorde når jeg var liten.  

Påsketur 12.04-17

Ola som koser seg 

Godt hall er fint å ha med på fisketur. Det kan gjøre fisketuren litt mer spennende. Det ville vært kjedelig å fisket i flere timer uten ett eneste napp. Jeg å Ola fikk egentlig 5 fisk hver. Hvem trur dere fikk den største fisken? 

 

-Kristine 

13.04.2017

Nu skal det kjøres

Da har jeg fått grønt lys fra legen om at jeg fint kan sitte på med snøscooter i påsken, PJUH da var denne påsken reddet. For dere som lurer så er det da ikke jeg som kjører men min kjæreste, jeg tror det er best jeg holder meg som passasjer under utredningen min. Jeg har også tatt med ski både til meg og min datter, rattkjelke og litt andre overraskelser til min datter og selvfølgelig et påskeegg til henne. Som jeg har sagt til henne at hun skal få fra påskeharen. 

Så da blir påske outfiten min å se slik ut i år da, elsker FXR jakken min og hjelmen.


 

Hva gjør dere denne påsken?

-Sarah 

12.04.2017

Vinneren av årets påskeegg konkurranse er trukket

 • Skrevet 12.04.2017 klokka 10:24
 • Kategori: Konkurranse

Nå kan jeg meddele at årets vinner av påskeegg konkurranse er blitt trukket på film, sjekk om du var den heldige vinneren på vår facebookside HER. Det var kjempe gøy å få dele ut premie til en heldig vinner og vi gleder oss allerede til neste konkurranse. Takk til alle som meldte seg på og gratulere så mye til vinneren! :-) ønsker dere alle en riktig god påske videre!-Sarah

11.04.2017

DIY - Påskeprosjekt

 • Skrevet 11.04.2017 klokka 18:00
 • Kategori: DIY

Utstyr

♥ Maling

♥ Lim

♥ Lilla fjær

♥ Pensel

♥ Påskeegg

♥ Påskekyllinger


Jeg kjøpte dette påskeegget på europris, men du behøver ikke å kjøpe et nytt dersom du har et gammelt liggende hjemme.

Tips: Maling, pensler, påskekyllingene og fjærene har jeg kjøpt på europris.

Tips: Limen er kjøpt på europris. Jet vet ikke om dette er den beste malingen man bør bruke når man skal male et påskeegg, men malingen funket også syns jeg resultatet ble bra.


Til slutt limte jeg på 2 fjærer, og 1 påskekylling.

Her er resultatet på et oppgradert påskeegg.

 

Følg oss gjerne på vår facebookside HER
-Kristine

11.04.2017

Middagsinspirasjon

 • Skrevet 11.04.2017 klokka 10:40
 • Kategori: Mat

Dagens oppskrift er en Cæsar inspirert salat.

Ingredienser

♥ 1 baconpakke ca. 130g

♥ 3 egg

♥ 1 rød løk

♥ 1 avokado

♥ 8-10 cherry tomater

♥ Fetaost

♥ Spinatblader

♥ 1 kylling fillet

Ingredienser til hjemmelaget rømmedressing

♥ 2,5 SS ekstra lett rømme

♥ 1 SS majones

♥ 1 SS sitronsaft

♥ 1 ts honning

♥ 1 ts, dijonsennep

♥ 2 ts provencekrydder

♥ Ca. 1 SS oliven olje

♥ Salt og pepper -smak deg frem

Fremgangsmåte på rømmedressingen
Putt alle ingrediensene i en liten skål og rør rundt. Putt salt og pepper oppi til slutt slik at du kan smake deg frem til riktig mengde.


Kutt ingrediensene og legg det i en skål sammen med spinatbladene.

Kok eggene, og del dem slik vist på bildet. Kutt opp fetaosten i små terninger.

Fremgangsmåte kylling
Fjern brusket. Snitt kyllingen slik at det blir lik tykkelse over helle kyllingen (det blir enklere å steke den). Gni kyllingen i salt, pepper og kajennepepper. Stek kyllingen til den er gjennomstekt. Når kyllingen hviler etter steking kan du steke bacon.

Når alle ingrediensene er stekt, og kuttet opp kan du blande alt sammen i en bolle.

 

- Kristine

10.04.2017

2 jenter - 1 blogg

 • Skrevet 10.04.2017 klokka 14:09
 • Kategori: Blogg

At vi skulle starte en ny blogg for bare noen mnd. Siden var absolutt ikke noe vi hadde gått og grublet på, for dere som har lest bloggen vår fra dag 1 husker kanskje hvordan vi startet denne bloggen. Til dere som er nye lesere så kan dere få en kort oppsummering:

Bloggen ble merkelig nok «født» i et konsertlokale mellom 23:00- 24:00. Jeg og Sarah skulle på en konsert som skulle begynne kl. 23:00, men når vi kom dit var det nesten ikke et menneske der. De eneste menneskene vi kunne se var dørvakta, de som jobber i baren, og personen som tar imot jakkene. Det viste seg at vi var kommet 1 time for tidlig, haha. Vi kjøpte oss en rusbrus mens vi ventet og begynte å mimre tilbake til vår første blogg som gikk delvis bra. Vi begynte etter hvert å snakke om hvordan det eventuelt ville gått dersom vi hadde opprettet en ny blogg, og bare noen minutter seinere var kolpusjentene.blogg.no blitt til. Helt ærlig så trudde jeg ikke at vi kom til å ha denne bloggen lengere enn 1-2 mnd. Men nå er det ca. 4 mnd. Siden bloggen ble startet, og vi har ingen planer om å slutte. 

-Kristine

09.04.2017

Tilbake til Tromsø igjen

Snart går turen tilbake til Tromsø igjen med en ny runde med prøver og bilder, jeg ser virkelig fram til å bli ferdig med alt dette og dagen jeg kommer meg tilbake på jobb igjen. (Som er målet mitt) uansett om jeg vet at jeg må ta et skritt om gangen og jeg noen ganger kan bli litt utålmodig, så må jeg bare lytte til hva kroppen min sier og hva den tillater. Igår prøvde jeg forresten å ta på meg "full maske" igjen med extensions, sminke og vipper. Det tok ca. 15 minutter før jeg tok av alt extensions og fjernet både sminken og vippene igjen.

Vet ikke hva det var, men jeg trur jeg rett og slett har begynt å venne meg til den "naturlige" meg.  

Men før jeg reiser til Tromsø skal jeg dra på en liten påsketur sammen med min familie, kjæreste og datter uken som kommer. Den tiden skal jeg nyte og jeg ønsker alle dere lesere en riktig god påske også vil jeg minne dere på våres påskeegg konkurranse på våres facebookside HER, vinner trekkes onsdag! :-)

-Sarah 

09.04.2017

Lørdagssalat

 • Skrevet 09.04.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Mat

For at en salat skal kunne gå under kategorien lørdagsmiddag, så må den være god.  I dag laget jeg og O en «Thai» inspirert salat med biffkjøtt. Jeg syns salaten ble så god at oppskriften er verd å dele med dere. Problemet med denne oppskriften er at jeg kan ikke gi dere nøyaktige mål til ingrediensene, vi brukte nemlig øyemål, og smakte oss frem til maten var perfekt.

Ingredienser- Salaten                                                         

♥ 2 gulrøtter                                   

♥ 1/2 agurk

♥ Ca. 1/2 mango

♥ Cherry tomater - Ca. 6-8 stk.

♥ 2 Stang selleri

♥ 300 g strimlet biffkjøtt

♥ Salat mix

♥ Litt fersk koriander

♥ Ca. 1 SS honning

♥ Litt sesamfrø som du tørrsteker i panne
 

Ingredienser til marinaden til biffkjøttet, og salatdressing

♥ 2 hvitløk fedd

♥ 2 små chili - rawit bird`s eye (sterk)

♥ Ca. 5 cl soya saus

♥ Ca. 5 cl fiskesaus

♥ 1-2 SS Olivenolje extra vergin

♥ 1 stk. lime  som du presser ut safta på

♥ Litt ingefær som du deler opp i små biter.Fremgangsmåten til marinaden

Samle alle ingrediensene i en morter, og mos det sammen. Når marinaden er ferdig, sikter/siler du halvparten av marinaden over kjøttet. Kjøttet bør marineres i ca. 15 minutter.  Resten av marinaden spares til bruk som salatdressing.
PS: Stek kjøttet slik du vil ha det.


Høvle gulrøtter og agurk, kutt seleristangene i den str. du ønsker, del Cherry tomatene i 2 eller 4 bitter, og mangoen i små terninger.


Bland en salat mix pose sammen med det som allerede er kuttet opp, og etter det tar du honningen og de ferdige stekte sesamfrøene oppi salatskålen.

Til slutt tilsetter du de ferdig stekte biffstrimlene, dressingen/marinaden som du satt av til salat dressing  - Sett dressingen i en sil over salaten slik vist på bildene over. Helt til slutt blander du alle ingrediensene sammen i salatbolle


Tips: Ta litt ekstra lime over salaten og fersk koriander på toppen før servering.

 

Følg oss gjerne på vår facebookside HER.

-kristine

08.04.2017

Min første photoshoot

 • Skrevet 08.04.2017 klokka 07:25
 • Kategori: Blogg

Jeg var litt nervøs men samtidig så var jeg med en fotograf som var så betryggende å være med, hun jobbet godt og jeg følte meg trygg rundt henne. Hun ba meg stå i forskjellige posisjoner og jeg fikk komme med forslag selv. 

Jeg sto/lå oppå et glassbord i vannet og kan si at det var enklere sagt enn gjort, vi prøvde med høye sko også men det la vi ganske fort ifra oss. Det var rettere sagt helt umulig.

Jeg er veldig glad i disse bildene og føler jeg ser tilbake på en bra dag og et godt minne. Jeg trives veldig godt fremfor er kamra og når man jobbet med en god fotograf så ble hele opplevelsen utrolig god. 

Følg oss gjerne på vår facebookside HER

-Sarah

07.04.2017

Nå har jeg levert inn min livs avgjørelse

Jeg kan vel begynne med å si at jeg er sliten, og skit lei. De siste 2 ukene har vært veldig heftig, jeg har sittet på skolen til 22, 23, og 24:00 i flere dager på rad. Kostholdet mitt har heller ikke vært noe til å skryte av, det har bestått av sjokolade, brownies, brus, redbull, battery, Fjordland, pølse, hamburger, Ibux og Paracett.

I natt leverte jeg og O inn bachelor oppgaven vår, og det føltes fantastisk. Jeg følte meg plutselig 10 kg lettere. Aldri mer at jeg skal skrive en slik oppgave igjen, nå blir jeg sykepleier for resten av mitt liv? Dersom vi består, og det gjør vi.

Følg oss gjerne på vår facebbokside HER

-Kristine

06.04.2017

Min helse (oppdatering)

Det store spørsmålet: hvordan går det med meg?

For øyeblikket går det bra med meg, jeg er mer oppegående nu og helt siden mandagen har jeg klart å være med å hente og levere min datter til og fra barnehagen. Noe som har føltes utrolig deilig. Jeg føler meg nesten egentlig helt frisk igjen men med unntak av at jeg kan få plutselig sterk hodepine og noen gang bli skjelven av å stå oppreist i lengre perioder.

Jeg bruker dagene på å gjøre forskjellige ting, sette meg mål for dagen, denne bloggen og det å få tatt en del av hverdagen igjen til min datter å få den til å være mest mulig normal for henne. Jeg syns det er utrolig viktig med rutiner uansett om jeg er hjemmeværende, det får meg til å ikke falle helt ned i grusen og holde humøret mitt oppe.

For øyeblikket bor jeg i leilighet hos mine foreldre, så jeg får og har fått mye hjelp fra dem etter hendelsen. Noe jeg er veldig takknemlig for og som selvfølgelig er bra for min datter, å bo så nært sine besteforeldre. Og i morgen er den store dagen her, da skal jeg ENDELIG få tatt av plasteret mitt på hode. Jeg har brukt caps en del etter operasjonen da jeg rett og slett ikke gidder å ha masse blikk på det. Men samtidig så har jeg heller ikke brydd meg om det, det er jo bare et plaster? 
Vil du lese mer fra hendelsen?, da kan du gå inn på kategorier og under "Min helse(Sarah)"
 

Følg oss gjerne på vår facebookside HER

-Sarah 

05.04.2017

Årets fineste og glitrende påskeegg? (konkurranse)

 • Skrevet 05.04.2017 klokka 14:42
 • Kategori: Konkurranse

Hvem er ikke glad i glitter, pynt og skjønnhetsprodukter?

Vi kjører i gang med konkurranse om å vinne dette flotte påskeegget med masse spennende og glitrende innhold, gå inn på vår facebook side HER og finn ut hvordan du melder deg på.

.

 

-Kolpusjentene
 

05.04.2017

Et halvt år er gått

 • Skrevet 05.04.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Hverdag

sammen med denne flotte mannen, tiden er gått utrolig fort og egentlig kjennes det ut som vi har vært sammen lengre enn bare et halvt år. Han har stått ved min side fra dag 1, han har bestandig hjulpet meg med det jeg har trengt hjelp med, han var med meg da jeg var på sykehuset, han har gjort dagene mine lettere, smilet mitt større og han har tatt imot min datter med åpne armer. Noe som selvfølgelig har vært en viktig del for meg. 

Takk for at du er en del av livet mitt!

-Sarah
 

04.04.2017

Hjernen min er på ferie

Det virker i alle fall slik, nå har jeg sittet fremfor pc`n og gitt meg selv hodepine etter å ha tenkt, grublet og fundert over hva jeg skal finne på å skrive om i dag. Hjernen min vil ikke samarbeide med meg lengre, så jeg tror den enten har tatt ferie, streiket eller så er det rett og slett fantasien min som har havnet på villspor etter at jeg og O har brukt timer, dager og uker på å skrive masse 1000 ord fra teoribøker og artikler.Kjære gud la meg og O bli ferdig med BA slik at jeg kan få fantasien min tilbake, jeg er rett og slett blitt en kjedelig grå mus med briller, uten humor og fantasi.

PS: Disse brillene er bare tullebriller

 

-kristine

04.04.2017

Skjulte fyllabilder av oss(vuups)

 • Skrevet 04.04.2017 klokka 10:49
 • Kategori: Blogg

Alle gode venninner, kusiner eller bestevenninner har vell ett og annet fyllabilde på lager? Igår sjekket jeg litt opp hva jeg kunne finne av oss.. og jeg kan vell kanskje ikke si at dette er det værste? Jeg hadde også noen små videosnutter fra Snapchat hvor vi synger for full hals, men disse tenkte jeg at vi skulle spare dere for.-Kolpusjentene
 

03.04.2017

Jeg ville vært en sofagris

 • Skrevet 03.04.2017 klokka 12:22
 • Kategori: Hverdag

Det er en i livet mitt som har endret mitt syn på å gå tur selv når det regner, blåser og snør. Det er en som har sørget for at jeg ikke blir den sofagrisen som jeg antakelig ville blitt uten han. Det er Tarek jeg skriver om, han er den ene lille, hårete og gode vennen min som får meg ut på tur. Dersom jeg ikke hadde hatt han hadde rompa mi antakelig vært grodd fast i sofaen. Det er Tarek som får meg ut på spaserturer klokken 01:00 på natta, der er han som får meg ut i all slags vær, alt er takket være min lille prins Tarek.

 

Hunder er fine turkompiser, og de vet hvordan de skal lure til seg en gåtur

 

-Kristine

02.04.2017

Bloggmøte

 • Skrevet 02.04.2017 klokka 16:00
 • Kategori: Blogg

God dag. Håper befolkningen har hatt en fin lørdagskveld, det har i alle fall jeg og Sarah hatt med gjenforening hjemme hos henne. Vi hadde egentlig bestemt oss for å ha en kveld som skulle bestå av ost, kjeks, brus og skrekk film. I stedet endte kvelden opp med et nytt blogginnlegg om hva vi tjener på bloggen, skitsknakk og et lite bloggmøte om tiden fremover med bloggen. Vi har fått laget oss noen nye mål fremover, og snakket om en mulig konkurranse etter hvert dersom vi når målet vårt. Vi ønsker dere en riktig fin søndag.

-Kolpusjentene

02.04.2017

Tegn deg lykkelig!

 • Skrevet 02.04.2017 klokka 09:00
 • Kategori: Tips

Hva gjør man når man er vandt til fulle dager med jobb, barn, og diverse og plutselig må være hjemmeværende pga. helsa? De siste årene har vært ganske så hektiske så det å ikke ha mulighet til å verken være på jobb eller aktiv er for meg uvandt. 

Så derfor presset jeg meg fra butikk til butikk med kjæresten min gående bak meg som spurte meg gang på gang om ikke vi skulle begynne å komme oss hjem igjen, da jeg blir fort sliten av anstrengelser. Men sta som jeg er, skulle jeg finne den perfekte fargeboken til meg med de perfekte fargetusjene. Jeg endte opp med en fargebok kalt zendoodle. 

Zendoodle-hva er det?

Zendoodle er siste nytt innenfor tegning som blir brukt til meditasjon, terapi, avslapping og avstressing. Tegnearten er sterkt inspirert av "telefontegninger". Man tegner i mens man f.eks. snakker i telefon, er på skolen, i et møte eller rett og slett der man kjeder seg. Mange bruker gjerne tegnearten mens man ser på tv eller med musikk i ørene, jeg er veldig glad i det sistnevnte.
Om jeg blir å tegne meg lykkelig, det vet jeg altså ikke.. men det får iallefall tiden til å gå mens jeg venter på å bli helt frisk.

-Sarah

01.04.2017

Hva tjener vi på bloggen?

 • Skrevet 01.04.2017 klokka 21:15
 • Kategori: Blogg

Det er naturlig et spørsmål rundt denne bloggen siden dette er blitt en så stor blogg. Vi har vært litt usikker på om vi skulle tørre å dele en slik informasjon til omverden. Det er ikke noe nytt at bloggere kan bli rike dersom de gir alt, vi har gitt alt fra dag 1 og endelig har kontoen begynt å vokse. Vi hadde aldri trodd at det skulle gå så fort som bare 3 mnd. Til inntekten begynte å tikke inn på kontoen. Vi har begynt å vurdere å ta permisjon fra både jobb og skole for å satse 200 % på denne bloggen. Tilbake til spørsmålet, hva tjener vi på bloggen? Pr. dagsdato har det tikket inn 0 kroner og 0 øre og pengene på bilde er hentet fra sparegrisen og pyntegjenstandene på bildet er ekte juggel.


 

PS: vi kommer IKKE til å ta permisjon verken fra jobb eller skole.

 

Følg oss gjerne på vårs facebbokside HER

-Kolpusjentene 

01.04.2017

Nøkkelen til et godt sammarbeid

 • Skrevet 01.04.2017 klokka 09:00
 • Kategori: Ung mor

Ja, for hva er det? Et godt sammarbeid med barnefar/mor etter et brudd kan mange gang være vanskelig. Ettersom hva jeg har hørt og erfart er det mange som sliter med å bli enig om barnet/barna etter brudd og man blir veldig opphengt i sine egne ønsker, behov og følelser at man faktisk glemmer barna og hva som faktisk er barnas beste. Man er kanskje uenig etter utroskap, tillitsbrudd eller andre personlige grunner. Jeg som mor vet at jeg har "makta" til mitt barn på min side.(noe jeg syns faktisk er litt absurd) men jeg kommer aldri i hele mitt liv så lenge det ikke ligger noe alvorlig i grunn til det å "ta barnet" fra sin far eller nekte henne å være med sin far. 

Uansett om ting har vært og kan bli vanskelig i sammarbeidet i perioder, så setter jeg alltid ønsket til barnet mitt først og jeg velger å overse hva mine følelser sier og jeg blir glad når mi datter spørr etter pappaen sin når hun er hjemme hos meg. Jeg vil at hun skal kunne vokse opp og ha et like godt forhold til meg og min familie som med sin far og hannes familie. For uansett om vi har valgt å gå fra hverandre så betyr det aldeles ikke at hun er mest min.  For meg er det viktig med en god dialog med far, legge vekk sine egne følelser og se etter hva hun ønsker. 

Og nei, jeg sier heller ikke at det aldri har forekommet uenigheter i mellom meg og barnefar, bare at vi har kranglet, gjort oss ferdig med det vi har vært uenige om og alltid klart å løse opp og blitt venner igjen, da vi ønsker vårt barns beste. Jeg er virkelig glad for at hun har et så godt forhold til sin far og at jeg har muligheten til å ringe å spørre om ekstra hjelp om det trengs eller om hun savner pappaen sin. Og som oftest stiller han opp om han har mulighet, noe jeg virkelig setter pris på.  -Sarah 

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign