hits
20.02.2018

Boligdrømmen

I går skrev jeg dette innlegget hvor du ble litt mer kjent med meg. Jeg lovte dere at punkt 3 skulle komme i dag. 

Fra den dagen jeg flyttet til Hammerfest var jeg fast bestemt på at jeg skulle flytte fra denne byen straks jeg hadde muligheten, eller når tidspunktet var riktig. Når jeg startet på sykepleierutdanningen min var jeg fast bestemt på at jeg skulle flytte straks jeg hadde bestått Bacheloroppgaven og sykepleierutdanningen. Det første året på utdanningen møtte jeg #drømmemannen. Han var villig til å flytte med meg uansett hvor enn det måtte bli, så lenge vi ble boende ett år ekstra i Hammerfest. Han ønsket seg nemlig litt #jobberfaringer før vi skulle flytte. Det er ikke dumt å ha litt jobberfaringer fra Finnmark som sykepleier. Jeg vet ikke om det stemmer men jeg har hørt rykter om at for eksempel sykepleiere som har jobberfaringer fra Finnmark er ettertraktet lenger sør i Norge. 

Tilbake til punkt 3 om det som absolutt ikke skulle skje. Jeg var som nevnt fast bestemt på å flytte fra denne byen straks jeg hadde multen, og jeg skulle absolutt ikke kjøpe meg bolig her. Ting har endret seg, i går var jeg å kjæresten å skrev under på vår første leilighet som vi har kjøpt i Hammerfest. Vi er nemlig blitt #boligeiere av en urolig flott leilighet. Om 1 uke skal vi begynne å flytte inn, så det blir en spennende periode fremover. 

19.02.2018

Alt jeg sier ikke skal skje, det skjer.

  • Skrevet 19.02.2018 klokka 14:20
  • Kategori: Blogg

Når skal dere få bli litt mer kjent med meg (Kristine) som er en av de som er bak denne bloggen. Overskriften sier egentlig ganske mye om meg.

Jeg har lyster som alle andre. Noe har jeg lyst til, mens andre ting har jeg ikke lyst til. Merkelig nok skjer mye av det jeg ikke har lyst til. Hvorfor det egentlig?

1 Jeg skal ikke starte en #blogg. Jeg var fast bestemt på at jeg ikke skulle opprette en blogg. Jeg syntes det virket teit og dumt å skrive en dagbok på nett. Dette er vel og mekre min 3 eller 4 blogg siden den gangen jeg sa at jeg ikke skulle opprette en blogg.

2 Jeg skal ikke bli #sykepleier. Helt fra jeg gikk i 8.ende klassen og frem til den dagen jeg startet på sykepleierutdanningen min var jeg fast bestemt på at jeg ikke skulle bli sykepleier. Hvorfor jeg hadde bestemt meg for å ikke bli sykepleier det vet jeg ikke. Kanskje jeg ikke ønsket å jobbe med syke mennesker som jeg forbandt sykepleien med? Per dags dato er jeg utdannet sykepleier, og jeg trives i jobben som sykepleier. Jeg syns det er fint å vite at jeg har mange veier å gå dersom jeg skulle ønske å ta en videreutdanning etterhvert. 

3 Det er en ting jeg var fast bestemt på ikke skulle skje den dagen jeg flyttet til Hammerfest. Jeg hadde både satt meg ett mål og en tidsfrist, men allikevel skjedde det. Du får høre om hendelsen i et eget innlegg i morgen. 

Jeg vil ikke bli millionær. Jeg vil ikke bli millionær. Jeg vil ikke bli millionær. 

17.02.2018

Er det vanskelig å komme i gang med trening?

  • Skrevet 17.02.2018 klokka 14:28
  • Kategori: Tips

Har du satt deg mål i år om å bli mer fysiskaktiv? Da tror jeg ikke du er alene. Syns du det er vanskelig å komme i gang med fysiskaktivitet? Da tror jeg heller ikke du er alene i denne situasjonen. Jeg tror vi er flere enn det vi selv tror som sliter med å bli så fysisk aktiv som vi skulle ønske vi hadde klart hittil i år. Jeg satt meg som nyttårsforsett å bli mer fysiskaktiv å dra oftere på trening. Problemet mitt var at jeg ikke klarte å finne motivasjonen når det nye året ringte inn. Jeg var sliten etter jobb, jeg ble trøtt av mørketiden, og jeg hadde mer lyst til å slappe av på sofaen enn å dra å trene. For ikke så lenge siden fant jeg ut hva som skulle til for at jeg skulle klare å bli så fysisk aktiv som jeg ønsket å bli.

1 Meld deg på undervisning/ gruppetimer. Jeg syns det er vanskelig å finne motivasjonen til å dra alene til et #treningsstudio for å #trene alene. Jeg har nettopp meldt meg på danseundervisning på kulturskolen, og hver eneste uke har jeg «plikt» til å møte opp i danseundervisningene. Jeg har meldt meg på danseundervisning fordi jeg selv ønsker det, og da føler jeg meg ikke tvungen til å dra på trening selv om det er en «plikt» til å møte opp. Jeg syns det er motiverende å vite at jeg har en danselærer og danseelever som venter på at jeg skal dukke opp i undervisningene.

2 Være #realistisk. Ikke gå fra å trene 0 ganger i uken til 7 ganger i uken. Begynn heller med å trene ett par ganger i uken. Når du ser at du har fått i gang denne treningsrutinene kan du gjerne prøve å øke med en ekstra dag og se hvordan det går.

3 Tren tidlig. Dra å tren tidligst mulig. Jeg syns personlig det er enklere å dra på trening for eksempel kl. 16:00 enn klokken 20:00. Et annet lite tips er å finne ut når det er flest folk på gymmen du bruker, og prøv å unngå disse tidspunktene. Det er kjedelig å vente på treningsapparatene.

4 Gjør noe gøy. Hva syns du er gøy? Er det gøy å klatre, liker du å gå på ski, liker du å svømme eller kunne du tenkt deg å gått på skøyter? Dersom du gjør noe som du syns er gøy er det enklere å komme i gang med trening. 

 

Har du noen #tips å dele med meg? 

09.02.2018

Blogginnlegg som ikke interesserer meg

  • Skrevet 09.02.2018 klokka 14:14
  • Kategori: Meninger

I følge denne linken står det at blogg.no er Norges største bloggnettverk. Det er registret over 2 millioner bloggere. Alle kan blogge, men det er kun de 200 bloggerne med flest unike besøk i Norge dagen før som kommer på hovedtopplisten. Blogg.no betaler også ut hver måned en del av inntekten sin til de 20 bloggerne som hadde fleste lesere den foregående måneden. For at en blogg skal kunne kvalifisere seg for å få utbetaling må noen krav være oppfylt. Kravene kan du lese her. Dersom du ønsker mer informasjon om blogg.no kan du gå inn på denne siden.

Dette er en etterfølger av innlegget som handler om blogg og innlegg som jeg liker å lese. Du kan lese innlegget her. Slik som jeg skrev i det forrige innlegget så er det registrert over 2 millioner bloggere på blogg.no og da sier det seg vel selv at jeg både finner bloggere og innlegg som interesserer meg, og ikke interesserer meg.

Innlegg som ikke interesserer meg:

1 «3 ting du ikke vet om meg» Stadigvekk kommer jeg over slike innlegg og det gjør meg egentlig ingenting, men jeg personlig syns ikke det er interessant å lese slike innlegg (dersom du ikke er en toppblogger). Jeg syns det er mer spennende å lese ett innlegg der leserne spør bloggerne om ting de lurer på f.eks. i en spørsmålsrunde, eller eventuelt at bloggeren lager et ordentlig presentasjonsinnlegg om seg selv. 

2 Jeg orker ikke å bruke tid på å lese et innlegg som er skrevet slik «I dag har jeg spist middag, og etterpå var jeg med en venninne. Det var kjedelig at det regnet i dag. Blogges <3» I tillegg kan det være at blogginnlegget avsluttes med et uklart mobilbilde.  

3 Dette er det aller verste. ikke unnskyld deg for at innlegget ditt er dårlig. Hvis du syns innlegget ditt er dårlig burde du i utgangspunktet ikke postet det. La meg som leser avgjøre hva jeg syns om innlegget ditt, kanskje jeg liker det. 

Har du noen typiske innlegg du ikke liker å lese? 

07.02.2018

Gratis hotellovernatting

  • Skrevet 07.02.2018 klokka 14:45
  • Kategori: Meninger

I et diskusjonsforum på Vgd.no blir det diskutert om hvorfor hotellkjeder skal gidde å gi gratis hotellovernattinger til overfladiske botox- bloggere mot promotering pga. det nettavisen skriver her

Noen mener at bloggere på lik linje som alle andre skal betale med penger, og få null gratis overnattinger selv om bloggere kan tilby å betale i form av promotering i sosiale medier istedenfor i kontantbetaling.  Noen lurer på hvilken mennesker som stole på hva bloggeren egentlig anbefaler. Andre sier det er tryggere å stole på hva som står på tripadvisor enn på det en rosabloggerne skriver. Og siste men ikke minst så mener enkelte at det er dårlig investering av hoteller å gi gratis hotellovernattinger mot promotering i sosiale medier, mens andre er uenige og mener det kan være god reklame for hotellet.

Jeg tror det kan være god reklame for noen hotellkjeder å gi "gratis" hotellovernattinger til bloggere mot promotering. Jeg tror bloggere har større innflytelse på folk enn det vi selv tørr å innrømme. Jeg skal ikke benekte at det er en stor sannsynlighet for at jeg ville valgt og bestilt et rom på det samme hotellet som en aller annen toppblogger anbefaler. Det som er avgjørende om jeg til syvende og sist velger å bestestille hotellrommet er prisen. Dersom prisen på hotellrommet er innenfor min prisklasse ser jeg ingen grunn til å ikke stole på anbefalingen til bloggeren, og kan like gjerne bestille meg et hotellrom der dersom jeg uansett skal til det aktuelle stedet.


Jeg skjønner at noen mener at det er dårlig investering av hotellkjeder å gi ut gratis hotellovernattinger mot promotering i sosiale medier. Jeg hadde helt klart ikke hatt råd til å overnatte på The Thief i Oslo uansett hvor lyst jeg hadde hatt etter å ha lest et sponset innlegg om hotellet på en eller annen blogg. I mitt tilfelle ville hotellet dessverre ikke tjent noe på meg, men reklame er reklame og noen hadde sikkert blitt fristet til å bestille et hotellrom der uansett.


Minne fra hotellsengen i Cannes. 

Tror du det er god reklame for et hotell dersom en toppblogger skriver en anbefaling av hotellet? 

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign