hits
24.02.2017

Våres siste dag i paradis

Det er ikke en hemmlighet at jeg virkelig koser meg i varmere strøk, for øyeblikket ligger jeg på solsenga med barnebassenget og frøkna mi er ute å koser seg i bassenget. Vi har hatt en utrolig fin uke her på Gran canaria og jeg kunne fint vært her 1 uke til. Imorgen tidlig starter flyturen hjem igjen til kalde nord.

Denne uken har vi blant annet fått oppleve Palmitos park som er en dyrepark og som jeg anbefaler om det er noen som skal reise hit i nærmeste fremtid. Vi har også vært en kveld å kjørt go-cart som ligger i nærheten av hotelle vi bor på. Vi har også vært på en dagstur på Puerto rico på shopping.

Et lite bildedryss fra turen før jeg skal avslutte dette innlegge, nu skal jeg hoppe i bassenge å nyte siste dagen med sol.-Sarah

23.02.2017

Vell fremme- omvisning

Her får dere en liten smugtitt fra utsiden av hotellet, og innsiden. Vi bor i en stor leilighet med 2 etasjer, 3 soverom, 3 bad der ett av badene har boblebad og det andre har sauna og dusj. Gjett om jeg skal ta Sauna :D -Kristine 
 

21.02.2017

Sykepleiestudent

En normal hverdag til en (meg) normal sykepleierstudent som studerer sitt siste år, jeg vil i alle fall tro at jeg er normal.

 

♥ Hvilken praksis perioder må jeg gjennom det siste året?
Rus og Psykiatrisk praksis
Hjemmesykepleie
Sykehjempraksis

♥ Hvor mye praksis er det
Det siste året består av mye praksis. Jeg er snart ferdig med 2/3 praksisperioder dette skoleåret. Hver praksisperiode varer i 8 uker.

♥ Er det mye skolearbeid
Hittil har det ikke vært mye skolearbeid i år, men det kan fort snu seg når jeg begynner for alvor å jobbe med bacheloroppgaven. 

♥ Gleder jeg meg til å bli ferdig utdannet?
Både ja, og nei. Jeg gleder meg til å bli ferdig utdannet, og kan begynne å tjene mine egne penger, og få en fast jobb. Jeg jobber litt ved siden av skolen, men nå som jeg er i praksis så har jeg ikke jobbet ekstra. Nei jeg gleder meg ikke til å bli ferdig utdannet fordi da sitter jeg med mye ansvar, og gruer meg litt til det. Forhåpentligvis så blir jeg fort vant til det.-kristine 

20.02.2017

Hvem er invitert?

 • Skrevet 20.02.2017 klokka 12:15
 • Kategori: Blogg
Etter å ha sett denne reklamen en hel del ganger, begynte jeg å tenke på det jeg har skrevet om her.

 

Hvem inviterer du?

♥ Det er mandag, og du har ikke invitert noen på besøk etter helgens festligheter med mye sosialisering. Du velger heller å dra en tur på besøk foreldrene eller besteforeldrene dine.

♥ Det er tirsdag, og du velger å invitere en ny kollega på besøk for å bli bedre kjent.

♥ Det er lillelørdag onsdag, og det er tid for venninnekveld med film, gulerøtter og dipp, eller potetgull og smågodt. Du samler 2-4 gode venner hjemme hos deg, og dere prater om alt og ingenting

♥ Det er Torsdag, og du inviterer bestevenninna de på besøk. Dere prater om hva dere skal finne på til helga, om dere skal ut på byen, hvem som har fest, eller om dere skal være edru. 

♥ Det er fredag, og du er invitert i bursdag. Du lurer på hvem som er invitert, så du tar en titt på arrangementet på facebook. Du oppdager at bestevenninna de ikke er invitert, og derfor sender du en kjapp melding til bursdagsbarnet og spør «Hei, er det ok at jeg tar med ... ? vi hadde egentlig avtalt å dra ut sammen i dag».

♥ Det er lørdag og du inviterer folk på vors. Hvem inviterer du egentlig, og hvem blir uteblitt?

♥ Det er søndag, og du vil helst være aleine. Du har antakelig litt hodepine, eller fyllenerver fra gårsdagens festligheter.

♥ Det er bursdagen din, og du inviterer alle. 

-kristine 
 

19.02.2017

København

 • Skrevet 19.02.2017 klokka 12:04
 • Kategori: Tips

Jeg sitter hjemme i sofaen, og har nettopp våknet fra dagdrømmene mine. Dagdrømmene mine tok meg med til blant annet Rio, Dubai og Hong Kong. Jeg har aldri vært på noen av disse stedene, men jeg kunne absolutt tenkt meg og reist dit.

Tips Reisemål

København

I sommer dro jeg og kjæresten en spontantur til København med Crown seaways. Turen ble bestilt bare noen dager før vi reiste. København er virkelig en by jeg anbefaler deg å reise til dersom du ønsker en ferie med opplevelser, mye fint å se på og store shoppingmuligheter. Dersom du vil være garantert sol og skyfri himmel kan du stoppe å lese nå. I løpet av ferien i København var det overskyete og duskregn mesteparten av tiden. 

Vi tok kanalbåt fra Nyhamn 

Bilde 1 er tatt ved tivoliet i København som samtlige hadde anbefalt meg å dra på, og bilde 2 er tatt utenfor hotellet vi bodde på.
 

What to do?

♥ Leie sykkel - Da kommer du deg litt lenger, og slipper å få så vondt i føttene. Jeg og kjæresten syklet til og med til en annen bydel. 

♥ Dra til Tivoliet i København - Jeg tok ikke så mange karuseller, men jeg likte å gå å se i parken.

♥ Ta kanalbåten - Da får du blant annet sett kronprinsparets sommerhus (hvis jeg ikke husker feil), og du får sett mange fine bygninger. 

♥ Gjør litt egen research før du reiser f.eks. hvilket butikker bør du besøke i København. Jeg gjorde litt research og fant flere butikker som Jenny Skavland blant anbefalte. 

18.02.2017

Dyrt VS Billig

 • Skrevet 18.02.2017 klokka 17:49
 • Kategori: Tips

Hva er egentlig best, dyr eller billig(ere) fuktighetskrem til ansiktet? Jeg har testet en del fuktighetskremer opp gjennom årene, og det er en jeg har kjøpt flere ganger. Jeg kjøpte Vitamin a cream fra Life en gang den var 25% på den pga. min daværende fuktighetskrem var nesten tom. Jeg var delvis skeptisk om jeg kom til å like denne kremen siden det er en all-round krem for ansikt og kropp. Jeg ble overrasket, jeg likte denne kremen.

3.grunner til at jeg fortsatt bruker denne kremen til ansiktet.

♥ Billig i forhold til andre dyre merkekremer

♥ Gir god fuktighet, jeg har ikke opplevd å få tørre partier i ansiktet når jeg bruker denne kremen

♥ Jeg får ikke fet hud.

I mitt tilfelle har jeg funnet ut at ansiktskremer behøver ikke å koste 1.mnd lønn for å være god.

17.02.2017

En hektisk uke

 • Skrevet 17.02.2017 klokka 18:34
 • Kategori: Hår

Etter en ganske så hektisk uke så sitter vi endelig i bilen på tur til Skiboten, hvor vi blir å overnatte 1 natt før vi tar turen videre til Tromsø. Fra Tromsø reiser vi med direkte fly til Gran Canaria, noe jeg ser fram til. Det blir virkelig godt med 1 uke ferie å kunne senke skuldrene. Som jeg nevnte til dere tidligere reiste jeg til Oslo med mine kollegaer sist helg på hår og skjønnhetsmessa som var på Oslo spektrum. Derfor tenkte jeg å legge ut noen bilder på dette innlegget fra denne turen. Helgen besto av hår,  show, inspirasjon, shopping og god mat. Hår og skjønnhetsmessa foregikk både fredagen og lørdagen, hvor vi tok oss tid inn i mellom til shopping og andre gjøremål. På tilbaketuren hjem igjen, ble vi værfast 1 natt i Tromsø. Etter mye venting og masse uvær klarte vi endelig å lande med flyet hjemme i Alta mandagskveld, som var en utrolig deilig følelse. 

Så derfor har denne uken vært ganske så hektisk med fulle lister på jobb, planlegging og pakking til neste tur og i tillegg ha ei lita jente å ta vare på. -Sarah

16.02.2017

Hvor går turen i år?

Nedtellingen har startet til vinterferien, og nå er det nøyaktig 1 uke igjen til turen går til Saariselkä som ligger i julenisseland, Finland. Jeg elsker følelsen av å vite at jeg har en ferie å se frem til, og spesielt når det ikke er så lenge igjen til ferien starter. 


Bildet er fra fjorårets vinterferie i Levi, Finland. 

 

-kristine 

 

15.02.2017

«Ta meg med inn på det røde rommet»

 • Skrevet 15.02.2017 klokka 15:25
 • Kategori: Outfit

Ups: litt seint innlegg 

Selvfølgelig måtte jeg dra på fifty shades darker, når jeg har sett den første filmen. Premieren ble etterfulgt av en liten jentekveld som endte opp med en liten tur på byen.

Jeg var delvis skeptisk når jeg skulle dra å se på fifty shades darker siden jeg hadde hørt rykter om at den hadde fått flere dårlige anmeldelser. Jeg hadde ikke altfor høye forventninger til filmen, og det kan være en av årsakene til at jeg syntes denne filmen var bedre en nummer 1. Jeg likte også at de var noen spennende spenningspunkter innimellom slagene, men spenningspunktene kunne gjerne vært litt lenger.

Jeg gleder meg i alle fall til den neste filmen, og kanskje den er enda bedre.

Fredagens Outfit. 


-kristine

11.02.2017

instagram

 • Skrevet 11.02.2017 klokka 13:02
 • Kategori: Blogg

Hei folkens.

Jeg skulle bare komme med en liten oppdatering til dere om at vi har fikset oss instagram som dere kan følge. Instagram navnet er kolpusjentene.

  

08.02.2017

Til helga skjer det!

 • Skrevet 08.02.2017 klokka 19:13
 • Kategori: Blogg

Da stikker jeg med noen av de flotte kollegaene mine på jobb til Oslo på hår og skjønnhetsmessa 2017, noe vi har sett fram til. Da får vi virkelig oppleve det ypperste innen faglig utvikling, inspirasjon og kreativitet.

Under hår og skjønnhetsmessa blir Oslo spektrum rigget med en stor scene hvor det kontinuerlig vil foregå faglige demonstrasjoner og visninger. Det betyr at vi kan oppdatere oss på de nyeste teknikkene og se fantastiske frisyrer hver time gjennom hele helgen. Ikke nokk med det, vi vil også denne helgen få velge og vrake i spennende og lærerike seminarer. 

For dere om vil lese mer om det, kan dere gå inn på www.harogskjonnhet.no 


Jeg skal få tatt noen bilder underveis slik at dere også får sett, ellers så får dere ha en riktig fin kveld videre. Nå skal jeg slappe litt av før det er full rulle med jobb igjen imorgen.

-Sarah

08.02.2017

Fakta- Ernæring

 • Skrevet 08.02.2017 klokka 18:07
 • Kategori: Mat

♥ God ernæring gir en hurtigere sårheling.

♥ Kostfiber reduserer sjansen din for å få kreft, og hemoroider. For å få i deg kostfiber kan du f.eks. spise poteter, knekkebrød, frukt, og nøtter.

♥ Det er viktig med C vitaminer ? Det er anbefalt 60 mg C vitaminer daglig til en voksen person. Dersom du spiser 1 hel appelsin får du i deg ca. 60 mg C-vitaminer. PS: Det er vist at stresshormon og P-pille bruk har økt omsetning av C-vitaminer, og en må dermed få i seg mer C-vitaminer i løpet av en dag.

Kilde: Sortland, K. (2001). Ernæring - mer enn mat og drikke.

Jeg er veldig glad i mat, og er ikke redd for å prøve noe nytt. Jeg er uheldigvis ikke så glad i å lage mat, men heldigvis har jeg en kjæreste som syns det er fint å lage mat, og eksperimentere med ingredienser. Han lager det meste vi spiser, og når han lager mat bruker jeg som regel å rydde, vaske klær, støvsuge, eller annet husarbeid som må gjøres. Bare for å understreke det så bruker jeg å lage middag, men bare ikke like ofte som O, og ingen av oss er blitt matforgiftet hittil av maten min 
Taco med butterdeig. 

-kristine 
 

05.02.2017

Konkurranse?

 • Skrevet 05.02.2017 klokka 21:33
 • Kategori: Konkurranse

Jeg og Sarah har pratet litt frem og tilbake om vi skal holde en konkurranse på bloggen i nærmeste fremtid og vi tenkte at vi skulle høre litt med dere først, har dere lyst på en konkurranse?-Kristine 

05.02.2017

Ut på tur, aldri sur

 • Skrevet 05.02.2017 klokka 15:38
 • Kategori: Blogg

Da var søndagsturen i boks, jeg har satt meg et eget mål om at hver søndag skal jeg og Eline alltid komme oss ut på en søndagstur så fremt at været tillater det eller at vi ikke har noen andre planer. Uansett om turen ikke var så alt for lang idag, så var det godt å komme seg en liten tur ut. Vi tokk med oss akebrettet å gikk oss en runde her i nabolaget. 

 
 

Hva har dere gjort denne søndagen?

-Sarah

04.02.2017

Hjelp det er valentine

 • Skrevet 04.02.2017 klokka 09:58
 • Kategori: Tips

Er du en person som bryr deg om valentine? Jeg er absolutt en person som bryr meg om 14 februar så lenge jeg har kjæreste. Jeg er så heldig å ha en fantastisk kjæreste, som jeg skal feire valentine med i år også.

Jeg vet at valentinsdagen kan være en utfordring for flere av flere årsaker f.eks. ideløshet. I dette innlegget tenkte jeg å komme med noen forslag til dere.

♥ Kjøp en fin bilderamme som du kan sette inn et bilde av deg og kjæresten i fra en dag da dere hadde det fint, og gøy sammen. Bildet kan du evt. Gi i mens du tar med deg kjæresten på biltur, gå tur, sitter på restaurant eller når han minst forventer det hjemme.

♥ Send kjæresten ut av huset eller i dusjen i mens du setter frem ost, kjeks, vin med eller uten alkohol, og i tillegg må du huske å tenne stearinlys og gjøre det koselig i stua

♥ Vekk kjæresten din med en fantastisk frokost på sengen. Jeg kan ikke tro at en eneste person ville blitt sint av å bli vekket på denne måten.  

♥ Lag hjemme spa med ullpledd på gulvet, oppvarmet massasje olje, behagelig musikk, og levende lys med eller uten lukt. Lavendel lukt skal være avslappende.

♥ Kjøp et enkelt smykke hvor du inngraverer navnet ditt i

♥ Overraske med en rose bukett. Du kan f.eks. overraske kjæresten på jobb eller når du/kjæresten kommer hjem fra jobb.

Flere av disse tipsene har du nok allerede kommet på, men hvorfor skal man gjøre det vanskeligere enn det det er. Tenk heller på at valentinsdagen er en hvilken som helst dag hvor du kan vise litt ekstra oppmerksomhet mot kjæresten din.

Jeg liker valentinsdagen fordi den gir en liten påminnelse om at en må huske å vise hverandre kjærlighet i den hektiske hverdagen hvor en kan glemme det, og ta hverandre forgitt. Du må huske på at kjæresten din er ikke forgitt, du er heldig som har han/henne.

Inspirasjonsbilder 
 

-kristine 

03.02.2017

Hvorfor lyver media?

Hvorfor lyver media?

Jeg har spurt foreldrene mine om hvor skiene som jeg ble født med er blitt oppbevart. Før jeg spurte foreldrene mine om hvor skiene er blitt oppbevart, spurte jeg venninnene mine om de hadde sett skiene som de var blitt først med, hvilken farge de var, og hvilket merke skiene var. Alle venninnene mine sa «jeg er vel ikke født med ski på beina», jeg syns det var rart at de kunne si noe slikt, det sies at alle nordmenn er født med ski på beina. Til slutt måtte jeg høre med foreldrene mine om hvor skiene mine er blitt oppbevart, og om det virkelig ikke stemmer at nordmenn er født med ski på beina. Jeg opplevde dermed mitt største sjokk når de fortalte at ingen er født med ski på beina. Hvorfor i all verden driver media og lyver om at «nordmenn er født med ski på beina» når det ikke stemmer?

Fra og være useriøs til å bli seriøs. I går hadde jeg min første skitur for i år. Jeg kan ikke akkurat skryte av at jeg er så flink på ski, så ordtaket om at «nordmenn er født med ski på beina» stemmer virkelig ikke for meg. Det første jeg klarte å gjøre i en nedoverbakke var å tryne. Håper ikke jeg knekker arm eller bein i vinter pga. skigåing. 


 

påske 2015 

 

-kristine 

 

02.02.2017

Et jentetips

 • Skrevet 02.02.2017 klokka 20:35
 • Kategori: Tips

Er leggene dine hårete, og huden tørr og nuppete? Det betyr antakelig at du har glemt å skjemme bort huden.

For rundt ett år siden prøve jeg for første gang The Konjac Sponge for kroppen og var fornøyd. Siden den gang har jeg vært en trofast kjøper av dette produktet.

 • Det finnes forskjellige type svamper, du kan f.eks. kjøpe en for tørr hud, og det er den jeg foretrekker til min hud. Jeg følte at nuppene på kroppen forsvant, og huden ble myk og glatt.
 • Jeg vet om ei jente som hadde uren hud i ansiktet, og hun kjøpte den som passet til fet hud i ansiktet, og 3 mnd. Seinere kjøpte hun en ny fordi hun følte at ansiktet ble renere.
 • Pr. dagsdato bruker jeg en svamp til kroppen som skal passe til alle hudtyper, og er fornøyd med den også. Selv om jeg er fornøyd med denne, så foretrekker jeg den som passer spesifikt til tørr hud siden jeg er plaget med tørr hud om vinteren.

Jeg bruker Konjac spongen nesten hver eneste gang jeg dusjer, og etter jeg har dusjet bruker jeg en fuktighetskrem. Jeg føler at jeg fikk et bra resultat etter få bruk.

Jeg husker ikke nøyaktig hva jeg betalte for konjac sponge for kroppen, men prisen var ca. 170-200 kr. Du kan bestille det på Coverbrands, blivakker, PureSkin, og du kan sikkert få det kjøpt på helsekost butikker.

PS: Det finnes en egen svamp til kropp (avlang form, slik på bildet), og en til ansikt (rund form).

-kristine 

 

02.02.2017

Skøyteprinsesser

 • Skrevet 02.02.2017 klokka 07:53
 • Kategori: Blogg

Her om dagen fant jeg en «glemt» film som ble laget til den gamle bloggen våres. Som man kan se er det fra min å Kristines glansdager, noe som jeg syns er gøy å se tilbake på. Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har vær noe ekspert på skøyter, men det var sykt gøy denne kvelden med mye knall og fall. 

PS: Denne filmen er 5 år gammel. Men det er alltids gøy å se på gamle minner, og hvordan vi har forandret oss på disse årene. Enjoy.

 
 
-Sarah


 

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign