hits
30.01.2018

Innlegg som er verd å lese

 • Skrevet 30.01.2018 klokka 14:16
 • Kategori: Tips

I følge denne linken står det at blogg.no er Norges største bloggnettverk. Det er registret over 2 millioner bloggere. Alle kan blogge, men det er kun de 200 bloggerne med flest unike besøk i Norge dagen før som kommer på hovedtopplisten. Blogg.no betaler også ut hver måned en del av inntekten sin til de 20 bloggerne som hadde fleste lesere den foregående måneden. For at en blogg skal kunne kvalifisere seg for å få utbetaling må noen krav være oppfylt. Kravene kan du lese her. Dersom du ønsker mer informasjon om blogg.no kan du gå inn på denne siden.

Det er registrert over 2 millioner bloggere på blogg.no og da sier det seg vel selv at jeg finner både bloggere og innlegg som interesserer meg. Jevnlig besøker jeg bloggen til Sophie Elise som jeg har gjort i flere år. Jeg syns hun er flink å skrive, og skriver innlegg som fanger min interesse og nysgjerrighet. Det siste året har jeg begynt å følge mamma til Michelle og pilotfruen litt hyppigere. Sist men ikke minst ønsker jeg å nevne speiltvillingene på blogg.no som jeg tilfeldigvis oppdaget en dag for LENGE siden når hun lå ganske langt nede på blogg.no sin hovedtoppliste. Jeg liker spesielt godt å lese denne bloggen siden hun er en inspirerende dame som inspirerer meg til å ønske å lage ting selv eller pusse opp gamle møbler. Jeg har ikke pussetopp så mange møbler hittil, men jeg har en drøm om å komme igang snart. 

Innlegg som jeg syns er spennende å lese er:

1 Spørsmålsrunde der leserne har stilt bloggeren spørsmål, og bloggeren svarer så godt han eller hun kan.

2 Ferie anbefalinger: Jeg liker å reise og tar gjerne imot mange fine reisetips. For 2 år siden reiste jeg til København på ferie, og før jeg reiste gjorde jeg litt research og leste noen tilfeldige blogger og fikk mange gode tips om København. Tipsene gikk ut på hvilke aktiviteter man burde få med seg på ferien, hvilken spisesteder som var anbefalt, og butikker man absolutt ikke måtte gå glipp av. Jeg tok til meg flere av tipsene og fikk en fin ferie. Her kan du lese tips om hva du kan finne på i København.

3 Det er spennende å lese en blogg der du får være med bloggeren på reisen sin. For eksempel slik som pilotfruen har tatt leserne sine med på veien mot drømmebarnet sitt.

4 Jeg liker å lese om forskjellige tips som bloggeren anbefaler. Jeg liker spesielt godt å lese om tips som ikke er sponset. Et sponset tips kan selvfølgelig være like bra som et ikke sponset tips. Ofte kan man se at flere av de sponsede tipsene går igjen på flere av toppbloggerne sin side, og det er spesielt når det kommer til huprodukter som for eksempel sminke, hudrens og fuktighetskrem. Jeg husker at en periode var det mange toppbloggeren som reklamerte om tannbleking.

5 Jeg syns det er spennende å lese DIY innlegg. Slike innlegg gjør meg inspirert og motivert. 

 

Hvordan innlegg liker du å lese? 

 

28.01.2018

Tips til ørene dine

 • Skrevet 28.01.2018 klokka 14:32
 • Kategori: Tips

Som ansatt i hjemmesykepleien tilbringer jeg ofte tid i kommunebilen til og fra pasienter. En arbeidsdag uten musikk i jobb bilen ville blitt en veldig lang arbeidsdag. Siden de fleste jobb bilene fremdeles ikke har fått DAB- radio så er jeg en aktiv Spotifylytter til tider.

Her er noen av sangene som tilfredsstiller ørene og humøret mitt på en arbeidsdag.

♥ Échame La Culpa - Luis Fonsi og Demi Lovato.
https://youtu.be/TyHvyGVs42U
♥ Him & I - G-Eazy og Halsey
https://youtu.be/SA7AIQw-7Ms
 Ni Tú Ni Yo- Jennifer Lopez
https://youtu.be/V5_tnpdnNz4
♥ All Your Friends - Sophie Else
https://youtu.be/s_nufSwU-T8
♥ I Will Survive - Demi Lovato
https://youtu.be/s_JUa2yGYi0


Har du noe musikktips du ønsker å dele med meg? Jeg må helt sikkert oppdatere musikklisten min etter hvert siden jeg lytter til musikk konstant på jobb. 
26.01.2018

Trodde det var helt umulig

 • Skrevet 26.01.2018 klokka 14:32
 • Kategori: Blogg

Her om dagen skjedde det noe jeg trodde var helt umulig. Om sjansen er der for å bli lottomillionær, Flax-lodd millionær, eller rødekorsmillionær er ingen tvil liten. Drømmen om å vinne en «større» sum enn vanlig er absolutt stor. Jeg har ingen tro på at jeg kommer til å bli lottomillionær en vakker dag men allikevel tipper jeg til tider. Dersom jeg ikke tipper vil jeg i alle fall ikke bli lottomillionær.

Det jeg trodde var helt umulig til her om dagen var å vinne på røde kors knappen på panteautomaten. Hver eneste gang jeg har pantet flasker de siste årene og det har vær ofte har jeg gitt en liten sum til røde kors. På lappen som kommer ut av panteautomaten har det som vanlig stått at det ikke ble noe gevinst på meg. Her om dagen kom det både musikk og gevinst ut av panteautomaten. Jeg ble ikke millionær av gevinsten, men jeg ble i alle fall veldig overrasket over at jeg vant av å trykke på røde kors knappen.

HVA ER PANTELOTTERI?
Pantelotteriet er et miljøvennlig lotteri hvor du bruker panten som innsats i lotteriet, og har mulighet til å vinne premier verdt 50, 100, 1 000 eller én million kroner. Hvert lodd i Pantelotteriet koster 50 øre. Vinnersannsynligheten er 1/597 og i gjennomsnitt vinner hver 23. deltager i lotteriet. Dersom du ønsker å lese mer om pantelotteri kan du gå innom denne siden.

Har du noen gang vunnet av å trykke på røde kors knappen på panteautomaten? 

24.01.2018

5 tips for å spare penger i 2018

 • Skrevet 24.01.2018 klokka 14:18
 • Kategori: Tips

Nytt år og nye muligheter som man sier. Hadde det ikke vært deilig og hatt litt ekstra penger med på sommerferien, litt mer egenkapital når du skal kjøpe deg drømme boligen, eller kanskje en av frieriene på nyttårsaften medfører seg et bryllup i 2018 som man må spare penger til? Her er noe sparetips som jeg selv følger, og noen som jeg skal begynne å følge i år.  Jeg vet av egen erfaring at det er ufattelig mye unødvendig man bruker penger på iløpet av en måned og ett år.

1 For litt siden skrev jeg et innlegg om hvordan spare 5819 kroner i løpet av ett helt år. Les innlegget her.

2 Ikke kjøp noe du allerede har, eller som ligner på noe du allerede har. For en stund siden tok jeg meg selv i å nesten kjøpe en genser som er 90% identisk men en genser som jeg har liggende hjemme. Istedenfor å kjøpe genserne fant jeg heller frem «fjorårets» genser og sparte 499 kroner på å ikke kjøpe denne genseren.

3 Ta 3 og betal for 2. Har du virkelig bruk for 3 når du i utgangspunktet bare skulle kjøpe 1?

4 Ikke kjøp det bare fordi det er på salg, det kan fort hende det blir liggende å støve ned dersom du i utgangspunktet ikke har bruk for det.

5 Ha med handleliste på matbutikken, og handle for hele uka. Dette kommer til å bli en utfordring for meg. Nesten hele 2017 har jeg og samboeren min handlet alt fra hver eneste dag til annen hver dag, så det blir en stor endring for oss å bare skal handle 1-2 ganger i uka. Jeg vet av egne erfaringer at det alltids havner noe ekstra i handlekurven, og dersom jeg er sulten så havner det enda mer ekstra i kurven, så ikke dra innom matbutikken med sulten mage. 

22.01.2018

Kjøp og salg

 • Skrevet 22.01.2018 klokka 14:15
 • Kategori: Blogg

Det er en spennende tid fremfor meg med mye jeg lurer på og mange spørsmål som allerede er besvart. Om boligdrømmen om egen bolig går i oppfyllelse kan jeg enda ikke si.

Som leietaker betaler man i mine øyner ned på boliglånet til utleier, og i min situasjon føler jeg at det begynner å bli på tide å betale ned på mitt eget lån. I den siste tiden har det vært mange tanker i hodet mitt og en av tankene er: Skal jeg kjøpe egen bolig, eller skal jeg fortsette og leie? Som nyutdannet med fast inntekt er det vel ikke en uvanlig tanke og ønske å investere i sin egen bolig? Som uerfaren i dette "spillet" er det mange tanker og spørsmål som tikker inn i hodet mitt  for eksempel: Er dette den rette boligen? Hva skal jeg se etter på en visning? Hva bør man spørre om på en visning? hvor mye lån har jeg råd til? ønsker jeg å kjøpe bolig i denne byen? Hvordan bolig ønsker jeg å kjøpe, andelsleilighet, selveierleilighet eller kanskje enebolig? 

Det er en ting jeg vet og det er at jeg ikke ønsker å være leietaker resten av mitt liv, men om jeg ønsker å bli huseier nå er ikke godt å si. Som leietaker føler jeg meg fri, jeg har en oppsigelsestid og kan flytte når jeg vil (etter oppsigelsestiden). Det er mitt ansvar å ikke ødelegge noe, men det er ikke mitt ansvar å vedlikeholde leiligheten jeg leier. Det er godt å være leietaker, men jeg vil tro det også er godt å eie. 

Er du på boligjakt? Eier du eller leier du bolig? Har du noen tips eller erfaringer å komme med dersom jeg skal kjøpe egen bolig? 

20.01.2018

Comeback og bloggtips

 • Skrevet 20.01.2018 klokka 12:54
 • Kategori: Tips

Etter å ha vært borte i flere måneder med kun ett og annet blogginnlegg innimellom har jeg bestemt meg for en comeback. Jeg føler at inspirasjonen som forsvant i sommer endelig er kommet tilbake, og med inspirasjonen har motivasjonen til å skrive også kommet tilbake. Med denne comebacken har jeg rydde litt i kategoriene slik at det skal bli enklere å finne frem til innlegg, og jeg har gjort litt «bloggresearch» der jeg har lest hvilke bloggtips andre bloggere deler, og i tillegg har jeg tatt meg tid til å lese et bloggkompedium. Underveis i min forberedelse til denne bloggcomeback har jeg plukket med meg flere Bloggtips som jeg ønsker å dele med dere.

1 Blogging skal ikke være et tiltak. Dersom blogging er et tiltak for deg så bør du finne ut hvorfor? Å ha mange lesere er selvfølgelig en motivasjon i seg selv, men du skal blogge fordi du i utgangspunktet syns det er gøy og ikke fordi du ønsker mange lesere. 

2 Finn ut hvorfor du ønsker å blogge? Ønsker du å bli en del av bloggsamfunnet, Ønsker du å bli en av toppbloggerne, ønsker du å tjene penger, eller øker du bare å dele bilder og tekster fra din hverdag?

Hvordan type blogg vil du ha? Ønsker du at det skal være en dagbok (rosablogg), eller ønsker du å ha et spesielt tema?

4 Blogg om noe som engasjerer deg. Det er gøy å skrive om noe man liker. Del innlegg som du ER fornøyd med. 

5 Ha kvalitet på bildene dine. Dette er ett bloggtips som gjentar seg hos samtlige som deler tips. Liker du å lese  ett blogginnlegg uten bilder, eller med bilder av dårlig kvalitet? En blogg med dårlige bilder vil se ut som en uprofesjonell blogg som leserne antakelig ikke ønsker å besøke igjen.

Har du bloggtips du ønsker å dele med meg? 

08.01.2018

2018... Hva nå?

 • Skrevet 08.01.2018 klokka 12:48
 • Kategori: Jul2017

Vi er allerede ferdig med den første uka i 2018, og noen er godt i gang med nyttårsforsettene sine, mens andre har bestemt seg for å prøve på nytt til neste år. Jeg er ikke et unntak når det kommer til nyttårsforsettene. Jeg har i år som i fjor laget meg nye nyttårsforsett som jeg gleder meg til og forhåpentligvis få gjennomført i år. Når sant skal sies kan jeg ikke huske at ett eneste mål jeg har satt for de tidligere årene bli gjennomført fult ut . Jeg har på lik linje som i år kjent engasjement og motivasjon for alle de tidligere nyttårsforsettene. Problemet er at noen mål har jeg gjennomfører i ca. 1 mnd. før motivasjonen dabber av, mens andre mål gjennomføres noen ganger i løpet av året. Kanskje mine tidligere nyttårsforsett ikke har vært de rette målene for meg? Men who cares fordi når er det nytt år og nye muligheter.

♥ Være flink å skrive i boken «Historien om deg». Dette er en bok for deg som vil få mer ut av dagene sine, sette deg mål, utfordre deg selv og bety noe for andre. Jeg har nettopp startet å bruke denne boken, så jeg kan fremdeles ikke uttale noe om hva jeg syns om den. 

♥ Jeg har lyst til å gjøre noe som jeg egentlig ikke tørr f.eks. hoppe i fallskjerm, hoppe i strikk, holde en slange eller noe annet som gjør meg skjelven i knærne.

♥ Dra på noen spennende kurs som vil gi meg mer kunnskap

♥ Ri på en elefant

♥ Reise mye mer. Reising og opplevelser er noe som gjøre meg glad, og det er noe jeg ikke har kunne prioritert så mye i livet mitt tidligere på grunn av studentlivet med stipend og obligatoriske skoletimer.

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign