hits
27.04.2017

Bli med meg i forsvaret

I går kveld kom jeg hjem etter en slitsom, spennende, lærerik men gøy to dagers tur i Porsanger. For dere som ikke har lest innlegget mitt som ble postet på tirsdag kan lese det her. Selv om jeg har hatt det veldig gøy de to siste dagene, så er jeg takknemlig for at jeg kom hjem i går kveld. Det ble tidlig kveld for to slitne personer. Det er veldig uvanlig at jeg og O legger oss før 00:00 selv i ukedager.


Tirsdag

11:00 Oppmøte, informasjon og utfylling av papirer.

12:00 Lunsj pause

12:45 Informasjon om blant annet om hvilket våpen vi skal, hvilken gruppe vi tilhører, og litt om lønn.

14:00 Vi ble samlet sammen i gruppen vår for å gå sammen som en «tropp» til kleslageret for å hente utstyr. Å være på kleslageret er nesten som å shoppe gratis.

15:30 Middag

16:15 Vi går gjennom alt av utstyr som vi har hentet for å se om vi mangler noe.

18:00 Siden vi har fått våpen, og skulle bruke det dagen etter fikk vi en liten repetisjon om hvordan man tømmer våpenet, sikrer våpenet og hvordan vi demonterer og monterer våpenet sammen igjen.

19:30 Dagen er nesten over, og det eneste som gjenstår er å bære alt av utstyret (En stor ryggsekk, tursekk, våpenveske med våpen og alt av våpen utstyr i, sovepose, liggeunderlag, og en pose/sekk med masse utstyr oppi) som vi har fått utdelt til kasernen (Bygget vi overnattet i). Veien fra kleslagret til kasernen var ca. 1 km lang, og det har vært min verste km som jeg noen gang har gått. Jeg kan ikke huske å ha blitt så sliten som jeg ble på denne kilometeren. Jeg var klissvåt av svette når jeg omsider kom frem til kasernen. Jeg følte meg forresten som ett pakkesel med alt av utstyr som jeg måtte bære.


Onsdag
06:30 - Jeg står opp, steller meg for dag, tar på meg uniformen, og pakker sekken klar for å dra på skytebanen.

07:00 - Jeg drar i spisemessen og spiser frokost, og lager en matpakke klar for dagen.

07:45 - Stiller vi opp utenfor kasernen (der vi har overnattet), og venter på befalet som skal vise oss vei til skytebanen.

08:20 - Er vi ankommet skytebanen, og skal gjøre alt klart til å skyte. ¨

09:00 - Vi skyter, og jeg skyter faktisk ganske bra.

11:10 - Vi er ferdig med å skyte, og går til en garasje hvor vi skal pusse og rengjøre våpenet vi har brukt, men før vi gjør det tar vi lunsj pause.

12:05 - Alle sammen rengjør våpenet man har brukt.  

14:00 - Er tilbake på kasernen, og hjelper til med å rydde rommet som jeg og 5 andre har brukt.

14:30 - Sjefen holde et foredrag

15:30 - Vi er på tur hjem til Hammerfest 

 

-kristine

21.04.2017

Du er altfor kroppsfiksert

Stakkars, stakkars mennesker... Jeg vet ikke hvor stor del av Norges befolkning som trener jevnlig, hvorfor i all verden gidder vi? I tillegg til å trene er noen mennesker like dom som meg, de kjøper nemlig et treningskort slik at man kan pine seg selv inne på tredemøllen. Det finnes også de menneskene som ønsker å pine seg selv med trening f.eks. ute i naturen. Hva er egentlig poenget med å trene? Er poenget å få en fit kropp, bli slankere, bli mer muskuløs eller er kanskje motivasjonen å få årets sommerkropp eller kanskje ta seg best mulig ut på bryllupet sitt?

Jeg mener at vi er en gjeng med tullinger som bruker tiden og energien vår på helsen vår. Hvorfor i all verden gidder vi? Vi kunne heller brukt tiden og energien på å ligge på sofaen å trykke på fjernkontrollen. Jeg vet av egne erfaringer at det er tids og energikrevende og finne den riktige tv kanalen å se på.

Den slanke og muskuløse sommerkroppen kan du drømme videre om, fordi det eneste vi får av å trene er sure sokker, tåre, svette, bedre humør og god samvittighet, og ikke minst sommerkroppen dersom vi jobber mot den. Lykke til folkens med den siste innspurten til sommerkroppen. Jeg er i full gang med trening, og sundt kosthold. Jeg håper at jeg klarer å holde treningsmotivasjonen oppe frem til jeg reiser på ferie.

 

-kristine

03.02.2017

Hvorfor lyver media?

Hvorfor lyver media?

Jeg har spurt foreldrene mine om hvor skiene som jeg ble født med er blitt oppbevart. Før jeg spurte foreldrene mine om hvor skiene er blitt oppbevart, spurte jeg venninnene mine om de hadde sett skiene som de var blitt først med, hvilken farge de var, og hvilket merke skiene var. Alle venninnene mine sa «jeg er vel ikke født med ski på beina», jeg syns det var rart at de kunne si noe slikt, det sies at alle nordmenn er født med ski på beina. Til slutt måtte jeg høre med foreldrene mine om hvor skiene mine er blitt oppbevart, og om det virkelig ikke stemmer at nordmenn er født med ski på beina. Jeg opplevde dermed mitt største sjokk når de fortalte at ingen er født med ski på beina. Hvorfor i all verden driver media og lyver om at «nordmenn er født med ski på beina» når det ikke stemmer?

Fra og være useriøs til å bli seriøs. I går hadde jeg min første skitur for i år. Jeg kan ikke akkurat skryte av at jeg er så flink på ski, så ordtaket om at «nordmenn er født med ski på beina» stemmer virkelig ikke for meg. Det første jeg klarte å gjøre i en nedoverbakke var å tryne. Håper ikke jeg knekker arm eller bein i vinter pga. skigåing. 


 

påske 2015 

 

-kristine 

 

25.01.2017

Yt mer - musikk

Det som gir meg mest futt på trening er godt musikk med fart i. Det verste jeg vet er komme på trening og oppdager at jeg har glemt headsettet mitt hjemme, i det jeg oppdager at det ikke ligger i treningsbaggen min kjenner jeg at energi nivået reduseres, det er liksom som å få en dårlig nyhet slengt i trynet.

Topp 5 listen min

♥     Cotton Eye Joe - Rednex

♥      Me, myself and I - G-Eazy

♥      No broken Hearts - bebe rexha

♥      Replay Megamix - Markoolio

♥      Wannabe - Spice Girls

Jeg liker å høre på toppliste musikk, men når jeg trener foretrekker jeg faktisk litt eldre sanger eller musikk med fart i.

Selfie

 

 

-kristine

15.12.2016

Meg og mitt forhold til trening

Jeg har bestandig hatt et godt forhold til trening, og det er ikke bare fordi jeg har ønsket og holde meg i form. De seinere årene har trening både vært for interessen sin skyld og fordi jeg liker å holde meg i form. Jeg har drevet på med forskjellige idretter opp gjennom tiden.

Jeg har gått på mange forskjellige idretter for eksempel turn, judo, svømming, fotball, drill og dans. Judo er det jeg har holdt på lengst med. Jeg gikk i ca.6-7 år før jeg sluttet. Jeg sluttet ikke fordi jeg syntes treninga var kjedelig, men jeg syns det var kjedelig å trene med folk som var 30+ når jeg var 12 år.

Hvordan komme i gang: Det som fungerer for meg er å se på motivasjonsbilder på instagram, lese i shape up, og bli invitert med på trening 

Hva gjøre jeg når motivasjonen forsvinner? Motivasjonen min den kommer å går. Motivasjonen min er spesielt på topp dersom jeg trener med noen, har et mål og spesielt dersom jeg har et mål med en annen person for da kan vi motivere hverandre. Siden det nærmer seg det nye året, så er faktisk å sette opp et nyttårsforsett en veldig god motivasjon for meg.

Er det noen fordeler ved å trene? Trening hjelper mot depresjon, du får mer overskudd i hverdagen, det kan være sosialt, du kan få et bedre selvbilde og du har en grunn til og komme deg ut av huset. I tillegg til alt dette så slipper du å få dårlig samvittighet når andre kommer med treningsbilder på instagram. Jeg syns det er en fordel med å trene fordi da slipper jeg å få dårlig samvittighet for å ha vært mye stillesittende, jeg får vært sosial, og det er fint å ha en grunn til å investere i nye treningsklær i ny og ne.  

Hvordan skal en prioritere trening: Når på døgnet (når du ikke sover) har du minst å gjøre. For min del passer det best å trene når kjæresten er på trening. Det kommer litt av at jeg blir motivert av at han drar på trening. 

Motivasjons magasiner: Etter å ha vært en trofast kjøper av shape up på matbutikker og kiosker i flere år, så bestemte jeg meg for å begynne å abonnere på shape up. Jeg liker dette bladet fordi det inneholder gode mat tips som jeg av og til prøver ut, og det er flere gode treningsøvelser i bladet som jeg bruker å sette inn i treningsprogrammet mitt slik at det blir litt variasjon


 

For å være ærlig så har jeg ikke vært så fysisk aktiv på treningsstudioer den siste tiden. Dette kommer av at jeg har vært i praksis et annet sted en hvor jeg bor og studerer til vanlig. I stede for å være fysisk aktiv på ett treningsstudio har jeg gått mye turer, og måket snø. Å skrive dette innlegget gir meg mer treningsmotivasjon.

 

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign