hits
27.06.2017

Jeg blir rikere

  • Skrevet 27.06.2017 klokka 01:20
  • Kategori: Frankrike

Livet er for kort og interessant til å ikke utforske omgivelsene man ferierer på. Denne ferien har vært annerledes for meg og Ola, og vi har fått sett så mange forskjellige steder i sør-Frankrike den siste uken vår. Vi hadde ikke planlagt så mye i forveien ang. Ferien vår, vi hadde eneste forhåndsbestilt leiebil i 15 dager slik at vi har muligheten til å kjøre til forskjellige byer uten å være avhengig av taxi eller buss, også hadde vi forhåndsbestilt hotell i Nice for 2 dager slik at vi hadde et sted å dra til på kvelden når vi ankom Nice. 

Den siste uken vår har vi bodd hos noen i familien til Ola i noen dager, og på 2 forskjellige hotell i forskjellige byer. Idag flyttet vi inn på vårt tredje hotell som ligger i Cannes, denne byen er spesielt kjent for sin filmfestival som avholdes i mai hvert år. På grunn av det store mediasøkelyset, blir festivalen gjestet av mange filmstjerner og er et populært sted for filmprodusenter som vil skape blest rundt sine nye filmer. Kanskje vi burde reist hit i mai i stede slik at vi hadde hatt muligheten til å se noen kjendiser.
Idag har vi utforsket den nye destinasjonene vår og det vi har kommet frem til idag er at dette er en utrolig fin by med masse kunstverk langs veien, fine strender, mange restauranter, og en hel del forskjellige butikker med både dyre og billige merker.
For dere som tror jeg blir rikere på penger for hver dag som går så er det feil. Siden jeg er på ferie blir jeg antakelig fattigere for hver dag som går, men jeg blir i allefall rikere på opplevelser og minner.

24.06.2017

Rumpesvette

  • Skrevet 24.06.2017 klokka 22:09
  • Kategori: Frankrike

Olala... Har dere noen gang sett en sjokolade som smelter eller en softis som smelter bort ? Det er akkurat slik jeg føler meg nå for tiden. Svetten min pipler ut overalt alt fra mellom rumpeballene, lysken, pannen, mellom brystene og tærne. Jeg render mildt sagt bort fra denne jord. Altså jeg klager ikke på varmen, jeg setter pris på hver eneste dag med varme og jeg kommer til å savne sommer, sol og Frankrike når jeg reiser hjem til Hammerfest. Jeg prøver bare å lage et bilde for dere hvor varmt det har vært de siste dagene for meg. I tillegg til varmen så er jeg absolutt ikke vant til varme dager og netter, jeg tror knapt jeg var borti 2-3 "varme " dager hjemme i Norge der vi hadde knapt 10-13 varmegrader på det meste , og ellers så har temperaturen vært alt fra 3 varmegrader grader og litt oppover.


Vi blogges. Jeg skal fortsette å kose meg med rumpesvette og UNO

23.06.2017

Vi har fått ny bil

  • Skrevet 23.06.2017 klokka 00:08
  • Kategori: Frankrike


Hva kan vel bli bedre enn en ny destinasjon igjen og lukten av en ny bil? På tirsdag var jeg og Ola å hentet en nesten splitte ny mini Fiat 500 som knapt hadde gått 7000 km. Valget falt enkelt på en liten Fiat 500 når vi skal kjøre rundt i Sør-Frankrike. I tillegg var både leieprisen og forsikringspgrisen mye rimeligere på denne bilen enn på f.eks. En Støre bil. Bilvalget vårt kunne ikke vært bedre, vi er superfornøyd. Nå for tiden bruker vi tiden vår på å råne langs den franske rivieraen og finner nye destinasjoner hvor vi skal feriere. Idag endte vi opp i Les Issabmbres hvor vi skal tilbringe noen dager før vi drar til neste destinasjon. når vi kom frem til vår nye destinasjon plasserte vi oss på standen slik at vi fink pleiet brunfargen i dag også. -kristine

 

22.06.2017

Ny ferie destinasjon

  • Skrevet 22.06.2017 klokka 00:38
  • Kategori: Frankrike

Bonsoir, eller god kveld som vi sier i Norge. Idag tidlig sjekket jeg og Ola ut av hotellet som vi bodde på i Nice og kjørte av gårde med vår nye lille fiat 500 til strandbyen Sainte-Maxime i Sainte-Tropez bukten hvor "alle" kjendisene ferierer. Jeg å Ola skal på kjendisjakt en dag, haha. 

Etter å ha ankommet vår nye feriedestinasjon og sjekket inn på vårt nye hotell tok det ikke mange minutter før vi hadde fått på oss badetøy og pakket strandbaggen, så dere kan vel egentlig tenke dere til hva vi har bedrevet dagen med. Vi har nemlig ligget på stranden til langt ut på ettermiddagen å solt oss. Stakkars den hvite kroppen vår, den fikk nesten sjokk når den fikk sol på seg. 


Dagen har vi avsluttet med en lang tur langs strandpromenaden, og en mojito til hver av oss. Jeg har fremdeles ikke funnet noen gode drinker her i Frankrike, men så har jeg ikke vært her så mange dager, og jeg har heller ikke drukket så mange drinker. Kanskje jeg har vært uheldig med drink valgene mine eller plassene jeg har kjøpt drinkene mine på?-kristine

21.06.2017

Nice i Nice

  • Skrevet 21.06.2017 klokka 01:27
  • Kategori: Frankrike

God kveld fra Nice. Nå har jeg tilbrakt over et helt døgn i Frankrike for førstegang i hele mitt liv, og etter en lang dag med shopping, spising, og gåing har jeg omsider lagt meg langflat i en myk og god seng på et fint hotell sentralt i Nice. 

Idag har vi blant annet fått besøkt Parc du Chateau som ligger oppi fjellet, det er ruiner etter et gammelt slott der og det eneste som står igjen er tårnet fra det 16. Århundret, Tour Bellanda. Vi kunne velge mellom å bestige 92 meter via trappene eller vi kunne velge å ta heis opp dit. Vi valgte det siste alternativet siden føttene våre eller mine i alle fall holdt på å dø allerede før vi begynte å gå i trappene etter en lang dag med gåing og shopping. Det var utrolig fint der, man fikk blant annet utsikt over store deler av byen og ikke minst mange fine bilder. 


-kristine

 

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet og jobber til vanlig som frisør. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign