hits
11.12.2016

Ett år i utlandet

Det er sikkert flere som sitter en med en reisefot, og ønsker å være lengere ute av Norge enn 1-2 uker i sommerferien. Jeg fikk nemlig vært ett helt skole år i utlandet og er super fornøyd med det. Jeg vet at det er en god del som reiser som utvekslingsstudent til f.eks. USA, Kina, Tyskland og osv. Jeg reiste ikke som utvekslingsstudent, jeg reiste nemlig som høgskolestudent til Spania på en Norsk privatskole i Fuengirola. Jeg studerte ett år som ernæringsfysiolog.

Å reise som student for å studere på en høgskole i utlandet var en tanke som faktisk aldri hadde slått meg før. Jeg er kjempe glad for at jeg søkte meg på Atlantisk medisinske høgskole ved den avdelingen som ligger i sør Spania. I løpet av året fikk jeg meg flere gode klasse venner, utenlandske venner, opplevd mye og fått mer kunnskap om Spania,


Meg på en bortgjemt kafé i Fuengirola.  

 

I løpet av året besøkte jeg mange nye steder:

Sevilla - En utrolig vakker by, med flotte bygninger og historie. Jeg ønsker absolutt å reise dit igjen.

Porto Banus - Utrolig fine utesteder, sykt mange fine bilder og store båter. Det er veldig dyrt å spise og shoppe der. Dette kan man kalle en luksus by.

Marbella - Har ikke sett så mye her, men strand promenaden var i alle fall fin

Marokko (Tanger) - En utrolig fascinerende by. Ett hav mennesker, og veldig hektisk enkelte steder. Mye spennende å se for eksempel lokalbutikker, grotter, flotte villaer og mye mer. Anbefaler guide dersom du skal besøke Tanger.

Gibraltar - Spennende å gå rundt og se. Det var litt gøy med løse og tamme apekatter. Maten jeg spiste var jeg litt misfornøyd med fordi kyllingen var rå inni.

Sierra Nevada - Var en dagstur oppi alpene for å stå på slalåm. Jeg kunne absolutt tenkt meg å dra tilbake for å stå på ski fordi alpin anlegget var bra med flere store bakker.

Malaga - En flott by med mye historie og flotte bygninger. Jeg har vært å spist på flere forskjellige steder, og har vært veldig fornøyd med maten.

Siden jeg bodde i Fuengirola må jeg skrive litt om denne byen også.
Fuengirola - En liten, oversiktlig og koselig by. Du har muligheten til å oppleve opplevelser som finnes i nærområdet og mot malaga. Utenfor sesongen kan det være overvekt av eldre turister. I sommerhalvåret er strandlivet preget av en god del blanding mellom turister og lokalbefolkning. Shoppings mulighetene er god fordi det er ikke bare turistbutikker, du kan blant annet shoppe på Mango, Zara, HM og Myramar shoppingsenter som har et godt utvalg av butikker.


En kan finne en del sånne langs strand promenadene.


Her kan du vaske hunden i mens du vasker bilen


En liten snik titt fra leiligheten som jeg bodde i.
 

Når jeg er ferdig utdannet ser jeg ikke bort ifra at jeg tar med meg kjæresten min til et varmere strøk i Europa et eller annet sted etter hvert,

Har du bodd i utlandet?

 

- Kristine

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet og jobber til vanlig som frisør. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign