hits
29.05.2018

Sommer temperaturer i hele Norge

 • Skrevet 29.05.2018 klokka 22:27
 • Kategori: Blogg

Jeg hopper av glede rundt i stua mi når jeg leser slike overskrifter. Endelig kommer varmen til Finnmark. Jeg har ventet på overskrifter som skryter av at det er varmt så langt en kan se, det blir årets varmeste dag, nye #heterekorder og andre overskrifter som får hjertet mitt til å hoppe over ett hjerteslag av lykke. Jeg skal selvfølgelig ikke klage over de 4-5 vårdagene som har tatt seg tid til å besøke Hammerfest. 

"Varmt så langt en kan se" Jeg lurer på hva jeg skal finne på. Skal jeg grille? Skal jeg gå fjellturer? Skal jeg sole meg? Jeg må lage meg en plan. Jeg kan ikke gå glipp av en eneste finværsdag. I Finnmark kan man ikke sove når sommertemperaturene tikker frem. Siden vi venter på nye heterekorder må jeg antakelig finne frem mine 10 år gamle shortser som fremdeles ser ny ut. I Finnmark sliter vi sjeldent ut sommerklærne våre.

Av ren nysgjerrighet søker jeg opp "været i Hammerfest" på Google og slik ser sommertemperaturen ut i Hammerfest. 


 


I Finnmark må vi nøye oss med "En dag med grei temperatur før det blir kaldt igjen. Det er en ting vi er flink til i Finnmark og det er å nyte de få fine sommerdagene. Jeg satser på at sommertemperaturene snart kommer til Hammerfest. 

Kilder: 
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/a2xBlM/gladmelding-varmt-saa-langt-vi-kan-se Hentet: 29:05-18 kl 21:50 
https://www.ifinnmark.no/finnmark/nyheter/varmelding/det-blir-n-dag-med-grei-temperatur-men-sa-blir-det-kaldere-igjen/s/5-81-753477 Hentet 29.05-18 kl. 22:03
https://www.nettavisen.no/ hentet: 29.05-18 kl 22:04
https://www.adressa.no/familieogoppvekst/Hetebolgen-fortsetter_-men-hvor-mye-taler-de-minste-11999b.html Hentet 29.05-2018 kl 22:00
http://www.varden.no/nyheter/meteorologenes-gladmelding-solrike-og-varme-dager-i-vente-1.2320029 Hentet 29.05.2018 kl 22:08
https://www.dagbladet.no/ Hentet 29.05-18 kl. 22:00

16.03.2018

Et husdyr utover det vanlige

 • Skrevet 16.03.2018 klokka 15:10
 • Kategori: Blogg

Det er ikke noe stor hemmelighet at jeg helt siden jeg var liten har hatt en stor interesse for litt mer spesielle type dyr enn bare hunder, katter, hamster osv. Jeg syns det rett og slett er mer spennende med eksotiske type dyr og har selv hatt både frosker, skilpadde og ål. Etter 40 år så ble det endelig lovlig i Norge å holde 19 forskjellige type reptiler. Noe som er stort for alle reptil elskere i dette landet. Etter det ble tillatt i Norge så var det mye om og men om hvilken type reptil jeg ønsket å ta til meg og jeg brukte noen måneder til å tenke, men til slutt endte valget på en leopardgekko. Disse er fine dyr for nybegynnere men man burde fortsatt tenke seg nøye om før man går i anskaffelse av et slikt dyr. For det første er det et dyr som krever mye mer når det gjelder hold av dyret enn f.eks. en hamster. For det andre kan leopardgekkoer bli i underkant av 20 år og opptil 25 år.

En liste over hva du trenger å ha og hva du burde vite før du skaffer deg en leopardgekko. Nå er ikke jeg ekspert og har kun hatt dyret i 1 uke. Men jeg har lest meg opp på nett og dette er hva jeg har lest og mine erfaringer så langt.

Terrarium: Her er gulvplass viktigere enn høyde. Man bør ha minst en gulvplass på 50x30cm for 1 gekko, 80x40 for 2. Mitt terrarium er 45x45 som er et startkitt fra exoterra. Men jeg personlig syns dette er litt lite og vurderer å skaffe meg et større et for å gi den litt mer rom til å gå rundt i. Et terrarium kan minnes om et akvarium(uten vann selvfølgelig) og med luftehull på toppen med gitter slik at den ikke stikker av. Leopardgekkoen kan klatre seg opp igjennom veggdekorasjoner og ting den får tak på. Ikke glassvegger.

Substrat: Som er det man har i bunnen på terrariet. Man kan bruke alt fra kunstgress, sand, steinheller, bark osv. Det er mange som mener sand er en risiko for gekkoer pga. Det har forekommet forstoppelse av dyret. Men som jeg har skjønt så er det endel delte meninger om det. 

Dekorasjoner: Du kan bruke veggdekorasjoner, planter, fossefall, steiner, tørre trebiter, huler til å gjemme seg osv. Man bør ha minst 2 gjemmesteder til hver gekko og en fuktig hule som en fuktboks.

Fuktboks: En helt vanlig plastikkboks med lokk som du egentlig kan kjøpe hvor som helst. Min er kjøpt på rema1000. Som du lager en åpning på som gekkoen kan komme seg inn og ut ifra, inni må det være noe i bunnen som kan holde på fuktighet som f.eks. mose, varmeculite eller perlite. Denne boksen brukes til hamskifte(når den skifter skinn). Jeg har mose inni min og fukter det hver dag slik at det holder seg fuktig.

Mat: Om du skal ha en leopardgekko bør du ikke være redd for å håndtere levende insekter. Det den spiser mest av er levende insekter som sirisser, melormer, kakerlakker osv. Om man virkelig ikke klarer å håndtere insekter så kan man kjøpe seg en pinsett og evt. Engangshansker, noe som jeg har gjort. Leopardgekko unger skal mates hver dag, minimeres til 4-5 ganger i uken når den blir noen måneder og 3-4 ganger i uken når den er blitt voksen. Man kan også mate gekkoen med hermetiske insekter men som kan være noe vanskeligere å få dem til å spise da dem er glad i å "jakte" på maten slik som katter. Levende insekter får man tak i på dyrebutikken eller man kan bestille på nett som f.eks. på reptilfor.no

Vitaminer: Leopardgekkoer skal ha vitamintilskudd til maten, iallefall om man ikke har UV-belysning. Den skal ha vitaminer som er rik på kalsium og D3. Dette er et pulverisert vitamin så fremgangsmåten er at du legger pulveret med insekter i en pose eller en boks og rister det slik at insektene blir dekt av det før du gir det til gekkoen. 

Vann: Den skal ha tilgang til vann, både til å drikke og bade i. Vann skiftes ut daglig.

Temperatur: Dyret er vekselvarm og skal både ha en "varmside" og en "kaldside" for å regulere temperaturen. temperaturen bør ligge på rundt 30-32 grader på den varme siden og resten av terrariet mellom 24-27 grader. På den varme siden burde du ha en varmematte som du legger under terrariet og ikke inni da dette kan medføre brannskader.

Hygiene og rengjøring: Terrariet skal vaskes 1 gang i uken hvor man vasker glassvegger, fuktboksen og lignende. Hele terrariet bør rengjøres og desinfiseres 1 gang i måneden. Avføring og døde insekter bør plukkes ut daglig for å unngå bakterier. Hender vaskes før og etter håndtering av dyret og gjerne bruk antibac for å unngå smittefare av salmonella. Som er en naturlig del av fordøyelsessystemet til dyret.

Hamskifte: Leopardgekkoer som i likhet med andre type reptiler bytter ham(skinn). Når gekkoen skal skifte ham blir den melkehvit/blek og bruker gjerne fuktboksen til å få det av. Noen gang kan det være det sitter rester igjen som den ikke får av og da kan du hjelpe den med å bruke en våt q-tips. Dyret etterlater ikke skinnet sitt som f.eks. en slange, det er fordi den spiser det.

Håndtering: Leopardgekko er ikke en aggressiv art og anses som barnevennlig. Den tåler å bli holdt men kun i korte perioder om gangen. Det anbefales at man ikke holder den mer enn 10-15 minutter om gangen, noen ganger i uken. Leopardgekkoer er skye men nysjerrige dyr og man burde ha en tilvenningsprosess hvor man tar mer og mer kontakt med den før man lar den klatre på seg. Man skal ikke løfte leopardgekkoer etter halen, da den kan sleppe halen. Når du skal løfte den så skal den løftes med et forsiktig grep rundt brystet bak de fremste ben eller man skal legge hånda flatt framfor den å la den klarte opp. Som sagt er det et nysjerrig dyr og om man f.eks. vasker terrariet vil den følge med på hva du gjør eller om den får inn noe nytt i terrariet sitt vil den undersøke det.

Levemåte: Leopardgekkoer er nattdyr, den sover på dagen og er våken på natta. Den liker å jakte på maten om natten men det er ingen problem å gi den mat på dagtid. Leopardgekkoen gjemmer seg bort mesteparten av dagen og man ser ikke så mye til den før man evt. Flytter på gjemmeplassene. Iløpet av kvelden når det begynner å bli mørkt så våkner den gjerne til og min gekko starter gjerne med å stikke hode ut av hula si å ser seg rundt før den kommer ut.

Leopardgekko er ikke en type kosedyr men heller et hobbydyr. Man skaper ikke samme type relasjon til den som man kanskje gjør med andre type dyr. Som sagt så er jeg ikke ekspert(ENDA, hehe) men jeg er virkelig fascinert av dyret etter jeg har hatt den 1 uke og jeg gleder meg virkelig til å lære meg masse mer.

Ps. så har jeg laget en egen gruppe på facebook for dem med reptiler eller som bare har en interesse for reptiler i Alta og omegn, gruppen heter så enkelt som reptiler i Alta og omegn. Velkommen!

-Sarah

19.02.2018

Alt jeg sier ikke skal skje, det skjer.

 • Skrevet 19.02.2018 klokka 14:20
 • Kategori: Blogg

Når skal dere få bli litt mer kjent med meg (Kristine) som er en av de som er bak denne bloggen. Overskriften sier egentlig ganske mye om meg.

Jeg har lyster som alle andre. Noe har jeg lyst til, mens andre ting har jeg ikke lyst til. Merkelig nok skjer mye av det jeg ikke har lyst til. Hvorfor det egentlig?

1 Jeg skal ikke starte en #blogg. Jeg var fast bestemt på at jeg ikke skulle opprette en blogg. Jeg syntes det virket teit og dumt å skrive en dagbok på nett. Dette er vel og mekre min 3 eller 4 blogg siden den gangen jeg sa at jeg ikke skulle opprette en blogg.

2 Jeg skal ikke bli #sykepleier. Helt fra jeg gikk i 8.ende klassen og frem til den dagen jeg startet på sykepleierutdanningen min var jeg fast bestemt på at jeg ikke skulle bli sykepleier. Hvorfor jeg hadde bestemt meg for å ikke bli sykepleier det vet jeg ikke. Kanskje jeg ikke ønsket å jobbe med syke mennesker som jeg forbandt sykepleien med? Per dags dato er jeg utdannet sykepleier, og jeg trives i jobben som sykepleier. Jeg syns det er fint å vite at jeg har mange veier å gå dersom jeg skulle ønske å ta en videreutdanning etterhvert. 

3 Det er en ting jeg var fast bestemt på ikke skulle skje den dagen jeg flyttet til Hammerfest. Jeg hadde både satt meg ett mål og en tidsfrist, men allikevel skjedde det. Du får høre om hendelsen i et eget innlegg i morgen. 

Jeg vil ikke bli millionær. Jeg vil ikke bli millionær. Jeg vil ikke bli millionær. 

26.01.2018

Trodde det var helt umulig

 • Skrevet 26.01.2018 klokka 14:32
 • Kategori: Blogg

Her om dagen skjedde det noe jeg trodde var helt umulig. Om sjansen er der for å bli lottomillionær, Flax-lodd millionær, eller rødekorsmillionær er ingen tvil liten. Drømmen om å vinne en «større» sum enn vanlig er absolutt stor. Jeg har ingen tro på at jeg kommer til å bli lottomillionær en vakker dag men allikevel tipper jeg til tider. Dersom jeg ikke tipper vil jeg i alle fall ikke bli lottomillionær.

Det jeg trodde var helt umulig til her om dagen var å vinne på røde kors knappen på panteautomaten. Hver eneste gang jeg har pantet flasker de siste årene og det har vær ofte har jeg gitt en liten sum til røde kors. På lappen som kommer ut av panteautomaten har det som vanlig stått at det ikke ble noe gevinst på meg. Her om dagen kom det både musikk og gevinst ut av panteautomaten. Jeg ble ikke millionær av gevinsten, men jeg ble i alle fall veldig overrasket over at jeg vant av å trykke på røde kors knappen.

HVA ER PANTELOTTERI?
Pantelotteriet er et miljøvennlig lotteri hvor du bruker panten som innsats i lotteriet, og har mulighet til å vinne premier verdt 50, 100, 1 000 eller én million kroner. Hvert lodd i Pantelotteriet koster 50 øre. Vinnersannsynligheten er 1/597 og i gjennomsnitt vinner hver 23. deltager i lotteriet. Dersom du ønsker å lese mer om pantelotteri kan du gå innom denne siden.

Har du noen gang vunnet av å trykke på røde kors knappen på panteautomaten? 

22.01.2018

Kjøp og salg

 • Skrevet 22.01.2018 klokka 14:15
 • Kategori: Blogg

Det er en spennende tid fremfor meg med mye jeg lurer på og mange spørsmål som allerede er besvart. Om boligdrømmen om egen bolig går i oppfyllelse kan jeg enda ikke si.

Som leietaker betaler man i mine øyner ned på boliglånet til utleier, og i min situasjon føler jeg at det begynner å bli på tide å betale ned på mitt eget lån. I den siste tiden har det vært mange tanker i hodet mitt og en av tankene er: Skal jeg kjøpe egen bolig, eller skal jeg fortsette og leie? Som nyutdannet med fast inntekt er det vel ikke en uvanlig tanke og ønske å investere i sin egen bolig? Som uerfaren i dette "spillet" er det mange tanker og spørsmål som tikker inn i hodet mitt  for eksempel: Er dette den rette boligen? Hva skal jeg se etter på en visning? Hva bør man spørre om på en visning? hvor mye lån har jeg råd til? ønsker jeg å kjøpe bolig i denne byen? Hvordan bolig ønsker jeg å kjøpe, andelsleilighet, selveierleilighet eller kanskje enebolig? 

Det er en ting jeg vet og det er at jeg ikke ønsker å være leietaker resten av mitt liv, men om jeg ønsker å bli huseier nå er ikke godt å si. Som leietaker føler jeg meg fri, jeg har en oppsigelsestid og kan flytte når jeg vil (etter oppsigelsestiden). Det er mitt ansvar å ikke ødelegge noe, men det er ikke mitt ansvar å vedlikeholde leiligheten jeg leier. Det er godt å være leietaker, men jeg vil tro det også er godt å eie. 

Er du på boligjakt? Eier du eller leier du bolig? Har du noen tips eller erfaringer å komme med dersom jeg skal kjøpe egen bolig? 

07.10.2017

Det er din dag i dag

 • Skrevet 07.10.2017 klokka 23:16
 • Kategori: Blogg

For nøyaktig 23 år siden ble livet mitt ett menneske rikere fordi det var ei jente med navn Sarah som endelig fikk sett dagens lys. Og idag 23 år senere er vi fremdeles like gode venninner, og mange minner rikere. 

Sarah er en fantastisk kusine og bestevenninne. Dersom jeg skulle beskrevet henne med 5 ord ville det vært 

❤️ Hjerte av gull 

❤️ Lang tålmodighet 

❤️ Morsom

❤️ Gledesspreder 

❤️ Flink til å stelle i stand jentekveld 

Gratulerer så masse med dagen, håper du har hatt en fantastisk dag. Legger med et bilde fra våre glansdager.

15.09.2017

En liten "comeback"

 • Skrevet 15.09.2017 klokka 11:55
 • Kategori: Blogg

Hei alle dere flotte, nå er det en stund siden sist dere har hørt noe fra oss på bloggen. Som jeg nevnte på en ut av de siste innleggene så bestemte vi vel egentlig oss om å ikke satse så utrolig stort lengre på bloggen og heller bruke bloggen som en liten hobby for de dagene vi føler for å skrive noe her.

Jeg kan vel også fortelle om at jeg har hatt en ny runde med innleggelse på UNN i Tromsø for ikke så alt for lenge siden men at det går bedre nå. Men denne gangen ønsker jeg å holde ting mer privat og jeg blir ikke å skrive så alt for mye om det her på denne bloggen. Jeg ønsker rett og slett ikke så mye spørsmål og nysgjerrighet rundt min sykdom. Jeg ønsker å holde det for meg selv og mine nærmeste. Viss det ikke er noe spesielt jeg ønsker å dele om akkurat det.

For øyeblikket er jeg også hjemmeværende og er litt usikker på hva som skjer i framtiden. Jeg må rett og slett bare ta dag for dag men skal ærlig innrømme at jeg selvfølgelig savner saksa mi og de flotte faste kundene mine jeg hadde på jobben.

Den siste tiden har jeg også holdt på med «oppgradering» av stua, som jeg gjør de dagene jeg føler meg bedre. Har fått ut den gamle sofaen, matta og stuebordet som dere kan se i dette(link) tidligere innlegget. Og jeg har endelig fått inn min aller første helt nye drømmesofa som jeg fikk som tidlig bursdag og julegave fra min kjære. Heldige meg! Denne kjøpte vi på fagmøbler i Alta, som jeg er så utrolig fornøyd med. Det var utrolig god service og rask levering rett på døra. Jeg gleder meg masse med fortsettelsen av innredningen og utforming av min "nye stue". Jeg rett og slett elsker å holde på med interiør og pynting.

Ellers ønsker jeg dere en riktig fin fredag og god helg! Så blogges vi sånn plutselig igjen.

-Sarah

01.07.2017

Oppdatering

 • Skrevet 01.07.2017 klokka 23:34
 • Kategori: Blogg

Sorry for kanskje en del skriveleifer, jeg blogger nemlig fra både mobilen og iPaden nå som jeg er på ferie,og det er ikke bestandig så enkelt og oppdage han "leif" innimellom linjene.

Nå er jeg min siste kveld i vakker Cannes før jeg og min bedre halvdel vandrer videre. Denne gangen skal vi ikke til en ny plass, vi har valgt å reise tilbake til en av de vakker strandbyene vi allerede har vært i.

De 5 snart 6 dagene jeg og Ola har vært i Cannes har vi fått oppleve både sykt gode restaurant middager, og faktisk den beste junk food maten jeg noensinne har smakt. Dersom du enten skal til Cannes eller møter på steak n shake en eller annen plass i verden bør du prioritere å dra dit å spise. Jeg var delvis skeptisk til å kjøpe lørdagsmiddagen min der, men akkurat nå er jeg sykt glad for at jeg ga steak n Shake en sjangse.

I tillegg til all den gode maten vi har spist har vi også fått la øynene våre sikle på alle superbiler man kan tenke seg. Og ja vi ble kanskje en smule misunnelig når vi så folk kruse rundt i luksus bilene sine.

Og ja selvfølgelig har vi tilbrakt masse tid på stranden. Det skulle bare mangle siden stranden her er så vakker.

Nå skal jeg fortsette å kose meg i dobbeltsenga den siste natta på hotellet i Cannes, også skal jeg se litt på fransk TV.

19.06.2017

Neste stopp

 • Skrevet 19.06.2017 klokka 16:14
 • Kategori: Blogg

(Mobil blogging) Endelig er ferien min startet! Jeg har gledet meg i ukesvis til denne reisen å nå sitter jeg endelig på Gardemoen med Ola og en taxfree pose som er fylt opp med solkrem, fuktighetskrem, en ny bok til stranda og selvfølgelig noe nytt til sminkevesken min. Jeg kommer meg sjeldent ut fra taxfree uten noe sminke nyheter til meg selv. Haha

Vi blogges. Jeg skal løpe til toalettet på flyplassen sånn at jeg kanskje slipper å bruke flytoalettet. Er det ikke en risiko for at flytoalettet kan finne på å suge deg ned i "kloakken" ?

-Kristine

17.06.2017

Se opp for flygende mennesker

 • Skrevet 17.06.2017 klokka 20:31
 • Kategori: Blogg

Herregud for en herlig dag! Dagen har vært fylt opp med adrenalin fra topp til tå, kurering av høydeskrekk, etterfulgt av en sein lunsj før vi gjennomførte den siste og vanskeligste klatreløype.

Det ble bestemt for ikke så lenge siden at den ene "ekstra" jobben jeg jobber på skulle ta sommerfesten sin i klatreparken i Alta, med sein middag på kinarestaurant i Hammerfest som vi skal på om bare en time. Men uansett tilbake til klatreparken, det har vært sinnsykt gøy idag og det tror jeg de fleste andre på jobb også syntes, og det jeg er enda mer imponert over er at ingen kastet opp, tisset på seg, falt i løypa eller måtte berges. Alle fikk utfordret seg selv og testet ut sine grenser. Jeg tar gjerne en reprise i klatreparken en annen gang.

Dersom noen andre vurderer sommerfest eller for eksempel utdrikningslag så anbefaler jeg dere å dra i klatreparken i Alta /rafsboten og ta dere litt lunsj for eksempel tapas som var kjempe godt.

Nå må jeg legge telefonen fra meg og sminke meg litt siden jeg snart skal ut å spise med jobben.

06.06.2017

Takk til alle sammen

 • Skrevet 06.06.2017 klokka 20:28
 • Kategori: Blogg

Jeg må bare skrive et takkeinnlegg til alle dere som har gratulert meg på bursdagen min som jeg hadde i går. Jeg ble nemlig 24 år og merkelig nok føler jeg meg ikke en dag eldre enn da jeg var 23 år dagen før, og i tillegg ser jeg ikke en dag eldre ut, er det ikke rart? Jeg som fryktet at det skulle dukke opp noen en ekstra rynke, og noen gråe hårstråder i løpet av natten.

Uansett folkens. Takk til dere som har tatt dere til å gratulere meg, det lyste opp dagen min. Dagen min startet helt perfekt, den startet med å lese gjennom litt gratulasjoner på facebook før Ola kom hjem i lunsjpausen hans med både bagett og kake slik at jeg fikk i meg en god frokost. Jeg ble kjempe overrasket når han plutselig sto i stuen vår med frokosten og kaka i hendene sine, jeg hadde virkelig ikke forventet dette. Ellers i løpet av dagen fikk jeg litt besøk av venner og familie, og vi har koset oss med både kake, kaffe, brus, bursdagskort og gaver. Så selv om dette er min første bursdag der jeg faktisk ikke har stelt i stand til et bursdagsselskap så hadde jeg hatt det utrolig hyggelig med de som tok seg tid til å stikke innom meg en tur å ta seg et kakestykke.
-kristine

02.06.2017

HUSK Å STEM

 • Skrevet 02.06.2017 klokka 20:21
 • Kategori: Blogg

Tarek har vært så flink å posere for bestemors kamera slik at han kan være med i royal canin sin konkurranse om å vinne ett års forbruk av hundfòr, og derfor ber han alle dere lesere om å gå inn å stemme på han slik at han kanskje kan bli en av de heldige vinnerne.

Alt du behøver å gjøre er å klikke på inn denne linken, og trykke på «stemmer». Tarek både bukker og neier for alle stemmene han får fra dere. -kristine

27.05.2017

Mørke tanker

 • Skrevet 27.05.2017 klokka 19:14
 • Kategori: Blogg

Hva er det jeg egentlig vil. Jeg sitter og stirrer i PC skjermen hvor et tomt word dokument lyser mot meg. Fingrene mine leker lett mot tastaturet, men fingertuppene mine klarer ikke å bestemme seg for hvilke bokstaver som skal trykkes inn. Hjernen min er tom, fantasien min er borte og jeg sitter bare her med et tomt A4 ark som egentlig skulle være starten på et blogginnlegg. Jeg begynner å lure, hvorfor gidder jeg egentlig å ha denne bloggen, hva er egentlig poenget? Fantasien min er på bunn og jeg skriver dårlig. Slike tanker har streifet meg flere ganger denne uken, og derfor har dere hørt lite fra meg. Men det er et lys i tunnelen som har gjort at jeg ikke har tatt denne telefonen til Sarah «Hei, jeg vil legge ned bloggen». Lyset i tunnelen er dere lesere, blogginnleggene til Sarah, bloggmøtene til meg og Sarah, latteren og gleden jeg og Sarah har når vi skriver blogginnlegg og tar bilder sammen, og det viktigste av alt er at jeg faktisk trives med å skrive på denne bloggen og jeg vet egentlig at jeg skriver helt okei. Jeg syns det er fint å ha et annet stede enn facebook å dele sorger og gleder med dere. Facebook blir gjerne brukt til å legge inn små statuser, bilder og dele blogginnleggene som jeg har skrevet.  


Jeg vil tro at jeg er ikke alene med å ha slike dager og uker når man føler seg som en håpløs «blogger».

-kristine

22.05.2017

Hvem velger DU å være?

 • Skrevet 22.05.2017 klokka 09:45
 • Kategori: Blogg

Jeg vet ikke hva det er, men de siste årene har jeg fått en slik "åpenbaring" over meg. Jeg prøver alltid å se noe godt i hver situasjon som skjer meg, alle jeg møter og har møtt opp igjennom livet. Jeg velger å tro at det ligger noe på baksiden av de menneskene jeg har møtt opp igjennom livet som har gitt meg vonde opplevelser. Jeg velger å heller være hun naive og godtroende personen enn hun bitre, frekke og overlegne "kjerringa". Jeg velger å tro at hver dårlige opplevelse jeg har hatt har pekt meg mot riktig retning av livet. Gjort sånn at jeg er kommet dit jeg er idag, jeg føler meg så heldig og takker for at jeg har funne en så snill kjærest, jeg har verdens søteste datter, jeg har tak over hodet mitt, jeg har masse fine klær å gå i, jeg har en jobb å gå til, fantastiske kollegaer, jeg har en fin leilighet, jeg har begge mine foreldre nært meg, masse flott familie, jeg bor i Norge. Og jeg kunne kommet opp med så mye mer! 

Jeg har gjort dumme ting her i livet, masse jeg angrer på. Men samtidig, viss ikke dette hadde skjedd, hadde jeg vært her jeg er idag? Hvor ville jeg vært viss jeg ikke hadde møtt den eller den personen eller opplevd det eller det? Det er spørsmål som man aldri kommer til å få svar på. Men jeg er faktisk glad for alt det vonde jeg har opplevd og jeg velger å se det positive i det og heller ta det med et smil :-)

-Sarah

22.05.2017

Med eller uten truse?

 • Skrevet 22.05.2017 klokka 09:22
 • Kategori: Blogg

♥ I bikinien er jeg jeg selvsikker, bleik, og ikke fitnesstrent. Jeg føler meg komfortabel og er fornøyd med meg selv (eller jeg kunne kanskje hatt litt mer definerte magemuskler).

♥ I sengen er jeg den i forholdet som står opp først, men alikevell liker jeg å ligge å rulle frem og tilbake i sengen å stå opp lenge etter jeg har våknet. Selv om vi er to stk. som skal dele en seng så foretrekker jeg å ligge som en sjøstjerne, kanskje man kan si at det er litt egoistisk av meg? 

♥ Hva sover jeg med. Det varierer egentlig om jeg sover med eller uten truse. Dersom jeg ikke har flere rene truser, og de henger på tørsk så sover jeg selvsagt uten truse...

♥ På fest er jeg den som er sosial, glad, danser, synger og er full. Dersom jeg er på en fest der jeg nesten ikke kjenner noen kan jeg kanskje bli litt sjenert (føler jeg i alle fall), men jeg tar ofte tak i meg selv og går å prater med noen. 

♥ På snap er jeg den som snapper lite vil jeg si. Kanskje jeg burde vært litt mer aktiv der slik at folk ikke glemmer at jeg eksisterer. 

♥ På ferie er jeg den som liker å stå opp tidlig, og som vil så gjerne være våken til langt på natt men ender opp dau trøtt klokken 22:00.-kristine

15.05.2017

Når bobla sprakk

 • Skrevet 15.05.2017 klokka 14:23
 • Kategori: Blogg

Har du noen gang vært i din egen boble, der du egentlig ikke får med deg noe? Jeg tror akkurat at den bobla sprakk hos meg. For 5 minutter siden satt jeg og funderte på om jeg skulle bestille 17. mai klær fra Zalando, kjøpe noe i hjembyen min eller se om jeg har noe fint i klesskapet mitt. Jeg er den type jente som liker å kjøpe nye klær til spesielle anledninger f.eks. 17. mai, så alternative å finne noe i klesskapet mitt var egentlig ikke høyest prioritert før frem til nå. Den fine og rosa bobla som jeg tydeligvis har vært i sprakk nettopp, og jeg ble obs på at det er 17. mai og 2 dager. Alternativene om å bestille 17. mai klær kan jeg bare glemme fordi klærne vil ikke komme frem til meg før om mange dager. På lørdag skrev jeg dette innlegget JENTEPROBLEM, og nå har jeg tydeligvis et nytt problem om hva jeg skal ha på meg på 17.mai.  Ha ellers en fin mandag folkens. -Kristine

14.05.2017

Fyll fest og fanteri.

 • Skrevet 14.05.2017 klokka 23:07
 • Kategori: Blogg

Akkurat nå sitter jeg her hjemme med håret i en dott med hårkur i, og ansiktet er klisset til med dyprensende ansiktsmaske. Nå skal jeg virkelig gjøre kropp, sjel, og håret klart til en ny uke og nye muligheter.

Forresten i går kveld hadde jeg det sykt gøy i bursdagen som besto av en flott gjeng. Vi gjorde alt det obligatoriske som man gjør på et bursdagsvors nemlig å ha allsang til vi nesten var stemmeløs, danse til svetten render, spise kake og bare kose seg. Etter en moro bursdagsfeiring dro gjengen ut på byen, og etterhvert begynte jeg å miste jentene som jeg var uten på byen med, og det er bare så typisk meg. Dette har absolutt vært en kveld som sent vil glemmes.

Nå skal jeg gå inn på badet å vaske av meg ansiktsmasken og hårkuren slik at jeg kan fortsette å nyte min siste fridag denne uken med melkesjokolade, potetgull, brus og en god film. Ha en fortsatt fin søndag folkens . 


Sarah har skrevet et innlegg, hipp hurra for fyllesyka. 

-Kristine

12.05.2017

Legg meg til som venn på nettby

 • Skrevet 12.05.2017 klokka 19:02
 • Kategori: Blogg

Jeg tenkte det var på tide å komme seg tilbake på nettby igjen da det begynner å bli noen år siden jeg har brukt nettsiden, så derfor valgte jeg å opprette meg en ny bruker igjen under det samme navnet jeg bruker på instagram: Hokolpus

Hehe neida!, er det ikke rart å tenke tilbake på? Den tiden man brukte på nettby. Mitt navn på nettby var Kolpews som jeg syntes var så kult på den tiden. Nettby var man på hver dag, man kunne se hvem som hadde vært på din profil, du kunne legge inn beskrivelse på dine venner og du kunne skrive, redigere og legge inn bilder på din profil og du kunne legge inn en hilsen eller kommentar i "gjesteboken". Jeg husker så godt om man ville inn å "stalke" på en crush, ex kjæreste eller noen du ikke ville legge igjen spor på at du hadde besøkt så lånte man gjerne nettby brukere hos en god venninne eller noen andre. Man kunne betale for nettby max og da kunne du få ekstra tillegstjenester som å få profilbildet dit på toppen av nettby, gratis sms til venner, humørsymboler, buttons i profilen og diverse andre "kule" stæsj. Du hadde postkasse, logg, dagbok, gjestebok og du kunne velge dit "humør". Vet ikke om dere husker alt dette, jeg gjorde iallefall ikke det før jeg søkte meg litt fram på google. 

Brukerne på nettby ble kalt "borgere" og man kunne bli ulike titler ved å være aktiv på nettsiden, den ultimate tittelen var "borgemester". På det meste var det hele 820 690 borgere på nettby. Og da det ble mindre aktivitet så ble nettby nedlagt 19.desember-2009. En veldig veldig trist dag, da alle flyttet over på facebook, som jeg på den tid kun brukte til å spille farmville eller farmtown.

Ønsker dere en riktig god i helg!

-Sarah

09.05.2017

Jeg er misunnelig på deg

 • Skrevet 09.05.2017 klokka 16:43
 • Kategori: Blogg


Jeg skulle ønske jeg også kunne publisere like flotte, grønne, og sommerlige bilder på bloggen og skryte av hvor fint og varmt det er hos meg som du kan gjøre hos deg. Du kan publisere bilder av grønne gressplener, grilling på verandaen og deg i shorts. Jeg derimot kan publisere fine bilder med vinterjakke, vintersko, lue, votter og snøvær, men jeg ønsker ikke å publisere slike bilder 9. mai når det egentlig burde vært bare veier, og meg i vårklær. «Du vet hvor du bor» er ikke en uvanlig replikk i nord Norge, og ja jeg vet hvor jeg bor, men jeg blir allikevel super misunnelig på de som har sommer og sol utenfor vinduet sitt. Nå krysser jeg fingrer, tær, og alle hårstråene for at sommeren kommer hit også. 


Disse bildene ble tatt idag. 

Sarah har skrevet et innlegg 
 

-kristine 

03.05.2017

Jeg tåler litt reinhår i ræva

 • Skrevet 03.05.2017 klokka 07:48
 • Kategori: Blogg

Er det noe jeg elsker, så er det lukten av bål, grilling og friluft. Jeg liker å dra på scooterturer, campingturer og være ute i det fri. Jeg vil heller på en campingtur enn chartertur til Gran Canaria. Og ikke missforstå meg her, det er fint med sydenturer også. Men med barn så syns jeg faktisk at det er mer stress og slit på sydenturer enn å være ute å kose seg med bål og grilling ute i trygge omgivelser. Jeg har vært på endel charterturer de siste årene og kan ærlig innrømme at det ikke har gitt meg noe, man har selvfølgelig fått koset seg med bading, sol og varme og fått noe billig "stæsj" og fake klær med seg hjem. men samtidig er det ikke alt dette som gjør meg lykkelig og som virkelig er minnerikt for meg. 

Mine barndomsminner med lavvoturer med min ahkku(bestemor på samisk) eller scooterturene jeg dro på med mitt søskenebarn er noe som virkelig sitter i mitt hjerte. Det er de minnene jeg blir glad av å tenke tilbake på. Jeg vil heller ha litt reinhår i ræva enn sand fra en strand.
-Sarah 

01.05.2017

En liten en på vei

 • Skrevet 01.05.2017 klokka 10:20
 • Kategori: Blogg

Hvordan i all verden kunne dette skje? Jeg har brukt beskyttelse, jeg har ikke hatt noen symptomer, og jeg har gått ned i vekt. Hvordan i all verden skulle jeg skjønne at jeg har blitt gravid? Dette var virkelig et dårlig tidspunkt, vi hadde nemlig bestemt oss for å vente med dette kapitlet til vi var gift. Neida jeg er ikke gravid, har og ingen planer om å bli det med det første.(Dette bilde har jeg lånt fra Sarah) 

Jeg har ingen erfaringer med å være gravid, men allikevel syns jeg det er rart at et menneske kan gå gjennom et helt svangerskap uten noen former for symptomer, eller symptomer som kan feiltolkes. Noen mennesker har f.eks. gått ned i vekt, noen er sterile, noen har hatt regelmessig «mensen», og noen har tatt graviditetstester som har vist negativt resultat ved hver testting, og de finner først ut at de er gravid når fødselen er i gang. Jeg har brukt å se på ett tv program som heter «UPS jeg er gravid», og jeg syns det er spennende å høre de utrolige historiene om mennesker som har levd uviten gravid i 9 mnd. og plutselig ligger de med et barn i armene sine. 

- Kristine 

30.04.2017

Imorgen sjekker jeg inn på paradise hotell

 • Skrevet 30.04.2017 klokka 10:00
 • Kategori: Blogg

Jess, endelig var det min tur! Har gruet meg litt å se meg selv på tv.... Etter all den ville festingen og den sykeste innsjekken så lurer jeg virkelig på hvordan det blir å se ut på tv. Jeg må ærlig innrømme at jeg har gruet meg til denne dagen.

Neida, selvfølgelig tuller jeg bare. Jeg kunne ikke tenke meg å blitt med på et slikt program og iallefall med tanke på at man har en liten jenta å ta vare på. Og jeg kan innrømme at jeg søkte et år om å være med, men det var selvfølgelig før jeg fikk barn og hadde litt mindre mellom ørene. Jeg har tidligere fått tilbud om å være med i unge mødre som jeg har skrevet i et tidligere innlegg som du kan lese om her. Jeg kunne faktisk heller tenke meg å laget et nytt program som hadde hatt navnet "Paradise fjellhytte" som hadde gått ut på det samme, bare at det hadde vært et gjeng på en hytte på vidda med snøscootere, øl, joik, bål, grilling og skaller. Noe som jeg faktisk trur hadde slått mye bedre ann, haha! 

Det hadde vært mye mer artig med et gjeng som hadde festet på en hytte, joiket, drukket sprit, kjørt snøscootere og uten noen som helst kontakt med omverden, som det da sikkert hadde blitt masse drama av, krangling, joik, god stemning og god tv av. Kanskje dere ser meg på et slikt program om noen år? Følg oss på vår facebookside her.

Min instagram: Hokolpus 


-Sarah

20.04.2017

Æ ville bare sove

 • Skrevet 20.04.2017 klokka 21:12
 • Kategori: Blogg

Jeg kjente at øyenlokkene var tunge å holde åpne, jeg ble ufokusert, og jeg ville bare sove. Ville jeg virkelig bruke ettermiddagen min på og bare sove? Nei det ville jeg faktisk ikke, jeg prøvde flere ganger å våkne fra ettermiddagsluren min med å snakke med O, og holde øynene åpne men det hjalp ikke. Jeg ville bare sove.

Det er ca. 1 time siden jeg våknet fra ettermiddagsluren min som startet rundt 16:30, om jeg har dårlig samvittighet for det? Ja det har jeg, det er så mye som jeg heller burde gjort f.eks. tatt «fredagsvasken» i dag slik at jeg får ordentlig fri i morgen, jeg burde vært å trent, jeg burde skrevet skole logg, jeg burde begynt å skrive arbeidskravene mine, men allikevel var jeg svak... Jeg klarte ikke å stå opp, jeg var så trøtt. Jeg lurer på om jeg var et dovendyr i mitt forrige liv?

Jeg kan avslutte innlegget mitt med å si at jeg har hatt min andre dag i ny praksis, og fått mange nye inntrykk. Det er vel ikke rart at man blir trøtt og sliten.

Har du noen gang følt deg så trøtt at du virkelig ikke klarer å holde deg våken?

-kristine

17.04.2017

Idag vil jeg bare sove

 • Skrevet 17.04.2017 klokka 12:30
 • Kategori: Blogg

Idag er en sånn dag, en dag jeg bare vil ligge i sengen å gjøre ingenting. La meg ligge her litt til, bare 5 minutt, 10 minutt, 15 minutter til. La meg bare ligge her hele dagen! Jeg er trøtt men samtidig ikke. Noen ganger er det godt å ligge i sengen å bare dra seg. Ikke gjøre noe og bare kjenne på at man lever. Ha litt rolig musikk i ørene og taste på denne telefonen som vi nu til dags er blitt så utrolig avhengig av. Alle sitter med den, som om vi lever 2 forskjellige liv. En på telefonen og det andre i virkeligheten. Vi sitter med den over alt, i bilen, i hjemmet, på jobb, på besøk, over alt. Hvorfor kan vi ikke bare slå den av å leve i nuet? Jo, fordi alle andre sitter med den og jeg er ikke noe bedre selv. Den firkantete skjermen du kan gjøre så og si alt på. 

Nu skal jeg snart hente frøkna mi hjem fra pappaen sin, så skal jeg skru av telefonen å leve i nuet sammen med henne. Hun som burde være mitt andre liv og ikke denne firkantete skjermen.  

-Sarah

Følg oss gjerne på vår facebookside HER

16.04.2017

Lenge leve alkohol i håret

 • Skrevet 16.04.2017 klokka 19:30
 • Kategori: Blogg

Det er sjeldent jeg er ute på byen uten å få spandert en drink, enten om det er fra en fremmed, kjæresten eller en venninne. Jeg spanderer ofte tilbake slik at man ikke blir en snylter fordi det ville vært et lite kult rykte å ha fått på seg spesielt av venninnene sine. Det er hyggelig å bli spandert på spesielt når man er «fattig» student. Det som kanskje ikke er like hyggelig er i det sekundet du får spandert en gratis drink i Bh-en, på kjolen, på tynnstrømpebuksen eller i håret av noen som er uoppmerksomme, og skubber borti personen ved siden av seg og som uheldigvis søler drinken sin på deg. Selv om det kanskje ikke er så hyggelig der og da, så er det en av selvfølgene med å være på byen i Finnmark. Dersom du ikke er blitt sølt til på byen har det antakelig vært en rolig eller kjedelig kveld med null fulle mennesker i lokalet.


Lenge leve alkohol i håret

Følg oss gjerne på facebook

- kristine

13.04.2017

Godt hall er fint å ha med på fisketur.

 • Skrevet 13.04.2017 klokka 10:54
 • Kategori: Blogg

Påskesol. Snø. Ski. Scooter. Reinskinn. Kvikklunsj. Solo. Kari Traa. Action film. Isfiske. Bensinlukt. Påskeegg. Yatzy. Hyttetur. Campingtur.

Jeg kunne sikkert fortsatt en god stund til med nøkkelord som jeg forbinder med påske. Hva jeg liker best med påske er ikke godt å si, det er så mye fint med påske. Når jeg var liten var det antakelig ferie fra skolen, kjøre scooter, påskemorgen og påskeegg som var høydepunktet. Jeg husker at jeg kunne finne på å våkne tidlig på morgenkvisten og mase om å dra på scootertur selv om det var minus 15 grader og snøvær ute.

Ting har velg egentlig ikke endret seg så mye fordi jeg gleder meg fremdeles til skoleferie, påskeegg og scootertur. Det som kanskje har forandret seg er at jeg gleder meg mye mer til lammesteken på påskeaften enn det jeg gjorde når jeg var liten.  

Påsketur 12.04-17

Ola som koser seg 

Godt hall er fint å ha med på fisketur. Det kan gjøre fisketuren litt mer spennende. Det ville vært kjedelig å fisket i flere timer uten ett eneste napp. Jeg å Ola fikk egentlig 5 fisk hver. Hvem trur dere fikk den største fisken? 

 

-Kristine 

10.04.2017

2 jenter - 1 blogg

 • Skrevet 10.04.2017 klokka 14:09
 • Kategori: Blogg

At vi skulle starte en ny blogg for bare noen mnd. Siden var absolutt ikke noe vi hadde gått og grublet på, for dere som har lest bloggen vår fra dag 1 husker kanskje hvordan vi startet denne bloggen. Til dere som er nye lesere så kan dere få en kort oppsummering:

Bloggen ble merkelig nok «født» i et konsertlokale mellom 23:00- 24:00. Jeg og Sarah skulle på en konsert som skulle begynne kl. 23:00, men når vi kom dit var det nesten ikke et menneske der. De eneste menneskene vi kunne se var dørvakta, de som jobber i baren, og personen som tar imot jakkene. Det viste seg at vi var kommet 1 time for tidlig, haha. Vi kjøpte oss en rusbrus mens vi ventet og begynte å mimre tilbake til vår første blogg som gikk delvis bra. Vi begynte etter hvert å snakke om hvordan det eventuelt ville gått dersom vi hadde opprettet en ny blogg, og bare noen minutter seinere var kolpusjentene.blogg.no blitt til. Helt ærlig så trudde jeg ikke at vi kom til å ha denne bloggen lengere enn 1-2 mnd. Men nå er det ca. 4 mnd. Siden bloggen ble startet, og vi har ingen planer om å slutte. 

-Kristine

08.04.2017

Min første photoshoot

 • Skrevet 08.04.2017 klokka 07:25
 • Kategori: Blogg

Jeg var litt nervøs men samtidig så var jeg med en fotograf som var så betryggende å være med, hun jobbet godt og jeg følte meg trygg rundt henne. Hun ba meg stå i forskjellige posisjoner og jeg fikk komme med forslag selv. 

Jeg sto/lå oppå et glassbord i vannet og kan si at det var enklere sagt enn gjort, vi prøvde med høye sko også men det la vi ganske fort ifra oss. Det var rettere sagt helt umulig.

Jeg er veldig glad i disse bildene og føler jeg ser tilbake på en bra dag og et godt minne. Jeg trives veldig godt fremfor er kamra og når man jobbet med en god fotograf så ble hele opplevelsen utrolig god. 

Følg oss gjerne på vår facebookside HER

-Sarah

04.04.2017

Skjulte fyllabilder av oss(vuups)

 • Skrevet 04.04.2017 klokka 10:49
 • Kategori: Blogg

Alle gode venninner, kusiner eller bestevenninner har vell ett og annet fyllabilde på lager? Igår sjekket jeg litt opp hva jeg kunne finne av oss.. og jeg kan vell kanskje ikke si at dette er det værste? Jeg hadde også noen små videosnutter fra Snapchat hvor vi synger for full hals, men disse tenkte jeg at vi skulle spare dere for.-Kolpusjentene
 

02.04.2017

Bloggmøte

 • Skrevet 02.04.2017 klokka 16:00
 • Kategori: Blogg

God dag. Håper befolkningen har hatt en fin lørdagskveld, det har i alle fall jeg og Sarah hatt med gjenforening hjemme hos henne. Vi hadde egentlig bestemt oss for å ha en kveld som skulle bestå av ost, kjeks, brus og skrekk film. I stedet endte kvelden opp med et nytt blogginnlegg om hva vi tjener på bloggen, skitsknakk og et lite bloggmøte om tiden fremover med bloggen. Vi har fått laget oss noen nye mål fremover, og snakket om en mulig konkurranse etter hvert dersom vi når målet vårt. Vi ønsker dere en riktig fin søndag.

-Kolpusjentene

01.04.2017

Hva tjener vi på bloggen?

 • Skrevet 01.04.2017 klokka 21:15
 • Kategori: Blogg

Det er naturlig et spørsmål rundt denne bloggen siden dette er blitt en så stor blogg. Vi har vært litt usikker på om vi skulle tørre å dele en slik informasjon til omverden. Det er ikke noe nytt at bloggere kan bli rike dersom de gir alt, vi har gitt alt fra dag 1 og endelig har kontoen begynt å vokse. Vi hadde aldri trodd at det skulle gå så fort som bare 3 mnd. Til inntekten begynte å tikke inn på kontoen. Vi har begynt å vurdere å ta permisjon fra både jobb og skole for å satse 200 % på denne bloggen. Tilbake til spørsmålet, hva tjener vi på bloggen? Pr. dagsdato har det tikket inn 0 kroner og 0 øre og pengene på bilde er hentet fra sparegrisen og pyntegjenstandene på bildet er ekte juggel.


 

PS: vi kommer IKKE til å ta permisjon verken fra jobb eller skole.

 

Følg oss gjerne på vårs facebbokside HER

-Kolpusjentene 

31.03.2017

Min egen vei

 • Skrevet 31.03.2017 klokka 12:48
 • Kategori: Blogg

Har du noen gang tenk på hvordan du har endt opp der du er i dag?. For eksempel hvorfor du endte opp med denne jobben du er i nå, utdanningen eller annet?

2012 - Jeg fikk ikke vitnemål fordi jeg «glemte» å møte opp på norsk eksamen skriftlig. Egentlig så glemte jeg ikke å møte opp, men jeg hadde fritak fra nynorsk så jeg trodde at det var denne dagen det var nynorsk eksamen, og ikke bokmål eksamen.

Siden jeg ikke hadde vitnemål, så kunne jeg ikke begynne å studere. Jeg bestemte meg derfor for å dra i førstegangstjenesten, jeg måtte møte opp men det var nå jeg bestemte meg for å bli ett helt år da jeg ikke kunne begynne å studere. 

2013 - Det var ikke mange mnd. Igjen til jeg var ferdig med førstegangstjenesten, så jeg innså at det var på tide å begynne å søke på studier. Jeg sendte inn en søknad til naprapathøgskolen i Stockholm, og jeg kom ikke inn. Uheldigvis, men heldigvis så hadde jeg ikke sendt inn søknader til noen andre skoler, og søknadsfristen var gått ut til alle studiene. Jeg begynte å fundere på hva jeg skulle finne på dette året om jeg f.eks. skulle søke plass på folkehøgskole. Etter litt prating med forskjellige venninner, og litt undersøkelser sendte jeg omsider inn en søknad til Atlantis medisinske høgskole ved avdelingen i Spania. Dette er en privatskole som fremdeles hadde ledige plasser slik at jeg kunne begynne å studere bachelor i ernæring. 3-4 mnd. Etter at jeg hadde søkt om plass på skolen satt jeg i et fly på vei til solkysten i Spania. Planen min var å tilbringe 3 år der, for så å ta videreutdanning og bli kliniskernæringsfysiolog.

2014 - Det var antakelig bare januar, og planen min var fremdeles å bli ernæringsfysiolog. Ca. 1 mnd. Senere skulle venninnene som jeg studerte sammen med i Spania begynne å gjøre klar søknadene sine til medisinstudiet i Polen, Slovakia og andre land, og jeg ble da påvirket. Jeg sender inn en perfekt søknad til opptaksprøven for medisinstudiet i Slovakia, og begynner å forberede med tanken på spørsmål som kan være på opptaksprøven. I mens jeg forberedte meg så jeg litt på et sykehusprogram og fikk mer interesse for de oppgavene sykepleierne gjør, så jeg bestemmer meg i siste liten for å sende inn en søknad på sykepleierutdanningen i Hammerfest. Dagen til opptaksprøven begynner å nærme seg, men jeg hadde bestemt meg for å bli sykepleier så jeg møtte ikke opp på opptaksprøven.  

2015 - Går mitt andre år på sykepleier og blir sammen med medstudent O.

2017 - Jeg går fremdeles på sykepleier, og nå skriver jeg bachelor oppgaven som skal leveres inn på fredag. Snart ferdig utdannet sykepleier. -kristine 

30.03.2017

Noen velger å være åpen

 • Skrevet 30.03.2017 klokka 19:23
 • Kategori: Blogg

Hvor mange norske bloggere finnes det egentlig? Det eneste jeg vet er at det finnes mange, og 200 av alle disse bloggene er på topplisten akkurat nå.

I det siste har jeg observert at flere toppbloggere har skrevet om depresjon, angst, selvskading og andre tunge temaer. Er det slik at folk som har hatt det tungt i livet oppretter en blogg? Sarah nevner i et av sine innlegg «Jeg er glad for at jeg har denne bloggen nå». Som dere har lest i et tidligere innlegg så har Sarah vært på sykehus i 1 uke, hun er heldigvis kommet hjem nå.

For å ikke lage drama mellom meg og de som har opprettet en blogg, og har ønsket å skrevet om de tunge episodene i livet, så vil jeg understreke å si at jeg er glad for at noen ønsker å dele slike historier. Det er ikke sjeldent du leser eller hører historier om folk som er blitt mobbet, som sliter med angst, eller er deprimerte. Jeg tenker at det er fint at noen er åpen og deler slike historier hvor de f.eks. har søkt om hjelp, kommet seg vekk fra depresjon eller andre vanskelige situasjoner. Det er enda flere mennesker som har det tungt og som ikke har en blogg, noen å prate med eller som rett og slett  ikke tørr og være åpen om sin situasjon eller søke hjelp. Kanskje det er nettopp disse personene som behøver å lese om at de ikke er alene om å bli mobbet, ha angst, være deprimerte eller om å gå igjennom tunge perioder i livet. Kanskje noen av disse menneskene faktisk tørr å åpne seg, og søke hjelp fordi nettopp du har delt din historie om deg selv. Jeg mener ikke at alle skal dele slike historier, men det er fint at noen velger å være åpen.  -Kristine

29.03.2017

PÅ TOPPLISTA

 • Skrevet 29.03.2017 klokka 08:18
 • Kategori: Blogg

Idag sto jeg opp å fant ut at jeg og Kristine er kommet på topplisten på blogg.no sine sider, noe vi setter UTROLIG stor pris på. Takk alle dere som har tatt turen innom bloggen og alle dere som har lagt igjen kommentarer, dere er gulle god. Når jeg er kommet på beinene mine igjen så skal jeg se til at jeg og Kristine får laget en god konkurranse til dere som takk. 

Som jeg har skrevet tidligere så setter jeg så utrolig stor pris på denne bloggen nå som jeg må ligge så mye i ro og ikke har muligheten til å gjøre så mye annet.

-Kolpusjentene
 

03.03.2017

Klar for helgen

 • Skrevet 03.03.2017 klokka 20:00
 • Kategori: Blogg

Tenkte bare å stikke innom her å ønske alle våres flotte lesere en riktig god helg! :-)

Nu er bagen pakket og klar, matposen er fylt med masse god tur mat og snescooteren er klar for å startes. Denne helgen tilbringer jeg ute i friluft. 

Vi blogges! Følg oss gjerne på våres instagram: kolpusjentene, kanskje jeg legger ut noe der iløpet av helgen viss det nu er dekning dit vi skal. 

 

-Sarah 

02.03.2017

Tilbake til hverdagen

 • Skrevet 02.03.2017 klokka 17:00
 • Kategori: Blogg

Etter 2 ganske så tette reiser både med jobben på hår og skjønnhetsmessa i Oslo og familien på ferie i Gran Canaria så kan jeg si at det var veldig godt å komme hjem til sin hverdag igjen med jobb, barnehage og vinterkulde. Nu er det heller ikke så alt for lenge til jeg kommer på plass i egen leilighet etter jeg har bodd hos mine foreldre litt over 3 mnd. Pga. Personlige årsaker. Det skal jeg komme litt nærmere innpå i et annet innlegg med bilder fra leiligheten. 

Denne uken har jeg brukt mye tid på å få gjort unna ting hjemme igjen etter jeg har vært så mye borte på reise, som å vaske klær, pakke ut fra koffertene, rydde og selvfølgelig jobb. Til helga blir det mest sannsynlig scootertur med min kjære så lenge alt går etter planen. 
 

-Sarah 

20.02.2017

Hvem er invitert?

 • Skrevet 20.02.2017 klokka 12:15
 • Kategori: Blogg
Etter å ha sett denne reklamen en hel del ganger, begynte jeg å tenke på det jeg har skrevet om her.

 

Hvem inviterer du?

♥ Det er mandag, og du har ikke invitert noen på besøk etter helgens festligheter med mye sosialisering. Du velger heller å dra en tur på besøk foreldrene eller besteforeldrene dine.

♥ Det er tirsdag, og du velger å invitere en ny kollega på besøk for å bli bedre kjent.

♥ Det er lillelørdag onsdag, og det er tid for venninnekveld med film, gulerøtter og dipp, eller potetgull og smågodt. Du samler 2-4 gode venner hjemme hos deg, og dere prater om alt og ingenting

♥ Det er Torsdag, og du inviterer bestevenninna de på besøk. Dere prater om hva dere skal finne på til helga, om dere skal ut på byen, hvem som har fest, eller om dere skal være edru. 

♥ Det er fredag, og du er invitert i bursdag. Du lurer på hvem som er invitert, så du tar en titt på arrangementet på facebook. Du oppdager at bestevenninna de ikke er invitert, og derfor sender du en kjapp melding til bursdagsbarnet og spør «Hei, er det ok at jeg tar med ... ? vi hadde egentlig avtalt å dra ut sammen i dag».

♥ Det er lørdag og du inviterer folk på vors. Hvem inviterer du egentlig, og hvem blir uteblitt?

♥ Det er søndag, og du vil helst være aleine. Du har antakelig litt hodepine, eller fyllenerver fra gårsdagens festligheter.

♥ Det er bursdagen din, og du inviterer alle. 

-kristine 
 

11.02.2017

instagram

 • Skrevet 11.02.2017 klokka 13:02
 • Kategori: Blogg

Hei folkens.

Jeg skulle bare komme med en liten oppdatering til dere om at vi har fikset oss instagram som dere kan følge. Instagram navnet er kolpusjentene.

  

08.02.2017

Til helga skjer det!

 • Skrevet 08.02.2017 klokka 19:13
 • Kategori: Blogg

Da stikker jeg med noen av de flotte kollegaene mine på jobb til Oslo på hår og skjønnhetsmessa 2017, noe vi har sett fram til. Da får vi virkelig oppleve det ypperste innen faglig utvikling, inspirasjon og kreativitet.

Under hår og skjønnhetsmessa blir Oslo spektrum rigget med en stor scene hvor det kontinuerlig vil foregå faglige demonstrasjoner og visninger. Det betyr at vi kan oppdatere oss på de nyeste teknikkene og se fantastiske frisyrer hver time gjennom hele helgen. Ikke nokk med det, vi vil også denne helgen få velge og vrake i spennende og lærerike seminarer. 

For dere om vil lese mer om det, kan dere gå inn på www.harogskjonnhet.no 


Jeg skal få tatt noen bilder underveis slik at dere også får sett, ellers så får dere ha en riktig fin kveld videre. Nå skal jeg slappe litt av før det er full rulle med jobb igjen imorgen.

-Sarah

05.02.2017

Ut på tur, aldri sur

 • Skrevet 05.02.2017 klokka 15:38
 • Kategori: Blogg

Da var søndagsturen i boks, jeg har satt meg et eget mål om at hver søndag skal jeg og Eline alltid komme oss ut på en søndagstur så fremt at været tillater det eller at vi ikke har noen andre planer. Uansett om turen ikke var så alt for lang idag, så var det godt å komme seg en liten tur ut. Vi tokk med oss akebrettet å gikk oss en runde her i nabolaget. 

 
 

Hva har dere gjort denne søndagen?

-Sarah

02.02.2017

Skøyteprinsesser

 • Skrevet 02.02.2017 klokka 07:53
 • Kategori: Blogg

Her om dagen fant jeg en «glemt» film som ble laget til den gamle bloggen våres. Som man kan se er det fra min å Kristines glansdager, noe som jeg syns er gøy å se tilbake på. Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har vær noe ekspert på skøyter, men det var sykt gøy denne kvelden med mye knall og fall. 

PS: Denne filmen er 5 år gammel. Men det er alltids gøy å se på gamle minner, og hvordan vi har forandret oss på disse årene. Enjoy.

 
 
-Sarah


 

31.01.2017

Hvilken header skal vi bruke?

 • Skrevet 31.01.2017 klokka 22:43
 • Kategori: Blogg

Endelig er dagen som vi har ventet på kommet, og flere Headere ankom mailen min for noen timer siden. Siden vi har fått så mange lesere på så kort tid, så tenkte vi at dere skal få være med på å stemme frem den beste headeren som vi kommer til å bruke. Stem på 1,2 eller 3, og den med flest stemmer frem til i morgen blir vi å bruke som vår aller første header.

1


2

3

 

-Sarah 

 

27.01.2017

Takk

 • Skrevet 27.01.2017 klokka 21:13
 • Kategori: Blogg

Takk for at jeg har en jobb å gå til.

Takk for at jeg har mat på bordet og aldri trenger å bekymre meg for det.

Takk for at jeg har klær å gå i og at jeg aldri trenger å gå i slitte eller gamle klær.

Takk for at jeg har tak over hodet.

Takk for at jeg har en bil å kjøre med.

Takk for at jeg har familie og venner som er glad i meg.

Takk for at jeg har en så god og snill kjærest.

Takk for at jeg har råd til å gi alt min datter trenger.

Og jeg kunne fortsatt å takke for så mye mer, jeg og kanskje du som leser dette akkurat nå, vi er heldig vi. Vi har noe som vi burde være takknemlig for, noe som ikke alle har. Vi er heldig vi som bor i et av verdens rikeste land, her hvor vi gjerne har alt vi trenger og mange gang mye mer. Jeg føler meg så utrulig heldig, som har en jobb å gå til og kan legge meg god og mett på kveldene. Og ja, det er dager jeg tar meg i å tenke mye negativt som "uff, så slitsomt det var på jobb idag", "åhh, jeg har så lyst å sove lenge idag" eller "jeg skulle ønske jeg slapp å gå på jobb idag". Det er da jeg jobber med meg selv for å snu de tankene, jeg vil heller tenke "så utrolig deilig det er å komme på jobb". Jeg er så heldig at jeg får møte nye mennesker hver dag, vi hører på musikk og det er som oftest mye støy og mye som skjer på salongen min hver dag. Jeg får opplevd nye ting, prøvd meg på nye ting og jeg får utviklet meg videre for hver dag som går. Det er vanskelig å være på topp til en hver tid og hver dag, men jeg vil iallefall prøve så godt jeg kan.

Jeg føler meg egentlig ganske så heldig jeg, jeg har så utrolig mye som jeg er og burde være takknemlig for.


Så her sitter jeg, å tenker over livet... Neida, tuller bare. Bilde ble tatt av en kompis av meg i sommer, vi var ute å kjørte da jeg plutselig ba han om å stoppe opp for å ta noen bilder. 

 

- Sarah

25.01.2017

Nytt hår før ferien

 • Skrevet 25.01.2017 klokka 21:24
 • Kategori: Blogg

Hei, alle dere flotte som har valgt å stikke innom bloggen idag. Jeg har akkurat fått lagt snuppa mi for natta og jeg selv ligger å slapper av med musikk i ørene før en ny dag med jobb imorgen. De siste dagene har det vært ganske så hektisk igjen på jobben, noe jeg selvfølgelig ikke har noe i mot. Jo mer å gjøre, jo fortere går dagene :-) 

Tidligere idag bestilte jeg meg nye clips igjen, da det gammle håret begynner å bli noe slitt og nu når jeg snart skal ut å reise litt, så kan det være godt å ha et nytt og friskt hår. jeg har alltid bestilt hår fra luxushair og jeg har alltid vært like fornøyd med håret. Nu har jeg bestilt 60cm i fargen #20 ask. Slik som på bilde, bare at dette er 50cm. 

Nu har vi også akkurat fått den nye headeren sendt på mail og vi gleder oss kjempe masse til å vise våres lesere den. Nu skal jeg se litt på serie før jeg tar kveld, vi blogges! :-)

-Sarah 

23.01.2017

Trafikkfarlige veier

 • Skrevet 23.01.2017 klokka 00:21
 • Kategori: Blogg

Av og til så begynner jeg å lure på om brøytesentralen er en eller annen form for frivillighet. Dersom det hadde vært en eller annen form for frivillighet så syns jeg de gjør en kjempe flott jobb.

Jeg bor i "winter Wonder land", helt nord i Norge hvor det har snødd utrolig mye i det siste. Jeg har sett at brøytebilene har vært effektive og vært ute når det har snødd, og det skal de ha ros for. Men, jeg er helt sjokkert over hvordan veiene har sett ut, veiene har vært rillete, sporete, glatte og mye løs snø i flere dager i strekk. Bilene kan ta skade av veien, og jeg har risikert å få noe ødelagt noe på bilen pga. rillene i veien, og det kan bli dyrt. Jeg var ute og kjørte da jeg plutselig hørte en skrekkelig lyd fra bilen (antakelig fra eksosanlegget), og lyden kom etter å ha kjørt flere km på en rillete vei. Ikke nok med at bilene kan ta skade av veien, så mener jeg at veien rett og slett har vært trafikk farlig, og kan i verste tilfelle føre til ulykke og død.

I dag skal jeg få sjekket hva som har skjedd med bilen, og forhåpentligvis er det ikke noe dyrt som må fikses. 
Takk for at veiene har vært skadelig for bilen min, og trafikk farlig i flere dager i strekk.

Ha en fin dag, og kjøre forsiktig folkens.

PS: I dag har faktisk veiene vært finere å kjøre på, men veien burde vært enda finere, og veien burde vært fikset for flere dager siden. 


Jeg skulle gjerne lagt ut et bilde av hvordan veiene så ut, men jeg bruker ikke mobilen når jeg kjører. 

 

-kristine
 

22.01.2017

Oppdatering i bosituasjonen

 • Skrevet 22.01.2017 klokka 17:25
 • Kategori: Blogg

♥ Jeg å O har sovet vår andre natt i leiligheten vår.

I dag kan vi fortelle dere at natt nummer to er gjennomført i den nye leiligheten vår, og det har vært stille og rolig. Vi har funnet ut at tv`n skrur seg ikke på av seg selv i løpet av natten, dørene går ikke opp av seg selv, og gjenstander flytter seg ikke, så med andre ord så spøker det ikke i leiligheten vår.

Jeg må bare innrømme at det er pittelitt deilig å ha sovet, og våknet i sin egen leilighet.

 

-kristine 

20.01.2017

Fremgang i boligen

 • Skrevet 20.01.2017 klokka 08:37
 • Kategori: Blogg

Ting tar tid. Det er 1 uke siden jeg og O fikk nøkkelen til den nye leiligheten vår, og vi har fremdeles ikke flyttet inn. Grunnen til at ting tar tid er blant annet fordi vi er begge i en ny praksisperiode gjennom skolen som tar mye tid og energi. Vi har vært så og si hver eneste dag i leiligheten, og ryddet, montert og plassert ting på potensielle plasser. Vi har vært ett par timer om gangen på kveldstid å styrt i leiligheten. 

Selv om ting tar tid så begynner leiligheten å forme seg, og vi har fått på plass nesten alt av de store møblene for utenat komfyren som vi fremdeles ikke har kjøpt. Det har vært et verre leven å få tømt alle eskene, og søppelsekkene som har vært stappfull av ting, og klær. 
Holdt på å vaske kjøleskapet innvendig idag, men ble ikke ferdig. Jeg måtte komme meg "hjem" før det ble skikkelig uvær. 

Jeg gleder meg til det kommer bilder på veggen, og de siste eskene og søppelposen blir kastet. 

 

-kristine 
 

19.01.2017

Nytt design

 • Skrevet 19.01.2017 klokka 18:40
 • Kategori: Blogg

Endelig har vi fått på plass et nytt design på bloggen og det kan vi vell si at det var på tide, nu venter vi bare spent på den nye headeren som vi bestilte idag.

Designet og header er bestilt og kjøpt på http://kvdesign.no/

Idag har jeg vært hjemme med dattra mi som stakkars har fått ørebetennelse og som hadde feber i går. Idag har hun vært feberfri og formen hennes har vært noe bedre så om det holder seg sånn resten av kvelden, så blir det barnehage og jobb imorgen før vi tar helg. Ellers så var jeg og min kjære på kino tirsdags kveld å så på The autopsy of jane doe som kan annbefales for dem som er glad i skrekkfilm. 

Denne helgen skal min flotte datter være hos pappan sin og jeg har ellers ingen store planer for denne helgen. 


-Sarah

16.01.2017

Ikke hjemløs

 • Skrevet 16.01.2017 klokka 00:20
 • Kategori: Blogg

Husker dere det innlegget jeg skrev om å være hjemløs ? http://kolpusjentene.blogg.no/1483895537__vre_hjemls_i_et_av_v.html. I innlegget står det at vi ikke skal flytte inn i den nye leiligheten før 15.2-17. Her kommer ett lite innlegg som oppdaterer dere om situasjonen. I forrige uke skrev jeg mail til boligkontoret og forhørte meg om det tilfeldigvis var mulig å flytte inn i den nye leiligheten allerede denne helgen, og det fikk vi. Fra og med fredagen begynte vi å pakke for alvor, å flytte sakene vår over i den nye leiligheten. Det er ufattelig deilig og ha startet med flyttingen. I løpet av denne uken regner jeg med at vi får alt på stell, og at leiligheten blir innflyttingsklar.Akkurat nå er det bare kaos i leiligheten som dere ser.

 

-kristine

12.01.2017

Nu stikker jeg

 • Skrevet 12.01.2017 klokka 10:00
 • Kategori: Blogg

....Til varmere strøk, har nemlig bestilt meg en tur med familien og kjæresten til Gran canaria og kan mildt sagt si at jeg gleder meg til å komme meg litt avgårde på reisefot igjen. Nu er det en stund siden sist jeg reiste og sist gang var jeg i Tyrkia, som både ble den første og siste turen da jeg ikke trivdes der i det hele tatt. Har ellers vært 2 ganger tidligere på Kreta hvor jeg har trivdes mye bedre og som jeg gjerne reiser tilbake til om det skulle bli mulighet for det. Men denne gangen går turen til Gran canaria, hotellet vi skal bo på heter Blue star Monte Feliz som er et 4-stjerners barnevennlig hotell i et litt roligere strøk som passer veldig bra da jeg blir å ta min datter med på turen. Noe hun gleder seg til og som jeg har skreve tidligere, så elsker hun å bade og om hun får lov, kan hun være å bade i timesvis i et basseng. 

Bilder från Gran Canaria. Foto: thomasengstrom.com
MONTE FELIZ


Bilde i fra siste turen i Tyrkia, som var sommeren 2014.
 

 -Sarah

10.01.2017

Sykepleiestudent - min første dag i praksis

 • Skrevet 10.01.2017 klokka 23:21
 • Kategori: Blogg

Hei og hå. Har dere det bra?

Tenkte jeg skulle oppdaterer dere litt om min første dag i hjemmesykepleie praksis.

Kanskje ikke alle dere som leser denne bloggen vet at jeg snart er ferdig utdannet sykepleier. Jeg er ferdig utdannet i Juni, og da har jeg vært gjennom 50 ukes praksis gjennom alle mine 3 studie år.

I dag hadde jeg min første praksisdag i hjemmesykepleien, og det gikk overraskende bra. Jeg hadde grugledet meg litt i forkant av denne praksisen (jeg grugleder meg egentlig til alle praksisperiodene mine), men tanken på hvem som kom til å bli min kontaktsykepleier, er kollegaene snille og imøtekommende, og hvordan arbeidsoppgavene er.

I dag fikk jeg hilst på kollegaene og de virket super hyggelige. Jeg ble bedre kjent på medisinrommet, og andre rutiner de har i hjemmesykepleien.

Jeg gleder meg til å bli bedre kjent i denne praksisen, og hvem vet kanskje jeg søker meg jobb der etter hvert. 

 

PS: Dersom man leser dette blogginnlegget på mobil kommer bildene riktig vei

-kristine

 

08.01.2017

Å være hjemløs i et av verdens rikeste land

 • Skrevet 08.01.2017 klokka 18:12
 • Kategori: Blogg

Jeg blir så frustrert, irritert og oppgitt. Nå har jeg og kjæresten teoretisk sett vært husløs i 3 mnd. Vi har levd som to skilsmissebarn som veksler mellom å bo hos «mor og far». Vi har levd i hver vår bagg, som er klar til å flyttes når som helst.

Jeg, O og huseier har hatt en ekstremt uheldig situasjon. I slutten av September ble det basseng i leiligheten som jeg og O leier. Varmtvannstanken hadde begynt å lekke, det rant så mye at nesten hele gulvet i leiligheten var dekket av vann på ca. 1 time. Tidspunktet på denne uheldige situasjonen passet sykt dårlig, jeg var midt i eksamenslesingen til en eksamen jeg skulle ha om 1 ukes tid. Jeg satt og leste til eksamen med kjøkken dører som var revet ut, håndklær ut over gulvet, søppelbøtte midt på kjøkken gulvet, og en sofa full av pc utstyr, høyttalere og annet som var berget fra det fuktige gulvet.

I hele situasjonen var det en positiv ting, jeg og O skulle reise bort i 10 uker, så vi pakket bort alle våre private eiendeler. Vi puttet tingene i boden, og på soverommet som ikke hadde vannskadet gulv. Vi fikk beskjed om at leiligheten skulle være ferdig fikset til vi kom tilbake. Jeg vet at det kan være vanskelig å love noe når det er snakk om oppussing, men vi krysset fingrene for at det skulle bli klart til 1.desember som var avtalt. Uheldigvis var ikke leiligheten ferdig og det var selvfølgelig kjip, men hva kan man gjøre med det?
 

NÅTID:

Nå er vi på 8 Januar og leiligheten er fremdeles ikke ferdig. Vi har ikke peiling på når den blir ferdig, den siste beskjeden vi har fått er at leiligheten skal være ferdig «ut på nyåret», kan noen fortelle meg hvor lenge UT PÅ NYÅRET varer? Jeg er rett og slett lei av å vente på å få flytte inn i min egen leilighet hvor jeg kan ha kontroll på mine egne ting.

Jeg vet at gjennom jobb er det mulig å leie billigere jobb leiligheter, så når vi fikk vannlekkasje i leiligheten snakket jeg med boligkontoret, og ble plassert i en boligventeliste. Jeg fikk inntrykk av at det var lang venteliste, og vi kunne risikere å måtte stå i kø frem til sommeren. For noen dager siden kjente jeg virkelig følelsen av å være dritt lei av å leve som ett pakke esel som flytter hit og dit annenhver uke. Jeg tok dermed kontakt med boligkontoret for å minne de på at jeg fremdeles er interessert i bolig. Dagen etter fikk jeg mail om at de hadde en bolig ledig som var innflytningsklar nå. Vi dro dagen etter spent og nysgjerrig og tok en titt på leiligheten. Vi hadde egentlig bestemt oss for å ta leiligheten før vi var på visning, og jeg kan si at vi har tatt leiligheten og skal flytte inn 15 februar.

PROBLEM:

Grunnen til at vi ikke har flyttet inn i den nye leiligheten, og venter til den 15 Februar som føles som en evighet til er fordi vi må forholde oss til kontrakten til den skadede leiligheten. Alle som har leid en privat bolig vet at det er standart med 3 mnd. Oppsigelsestid som er forståelig med tanken på at huseier må finne en ny leietaker.

Selv om leiligheten er ubeboelig (Vi kan flytte inn i leiligheten siden gulvet er lagt på, og det er bare kjøkkeninnredningen som gjenstår. Jeg og O skal begge ha jobber fra 9.1-17 der vi både jobber dag, aften og natt, og da passer det ikke å ha noen som snekkerer når en kommer hjem fra nattevakt og skal sove. I tillegg til alt støyet som hører med til oppussing så blir det ekstra mye kaos ,og rot når ting ikke er ferdig pusset opp) må vi forholdes oss til kontrakten, og det er ganske kjedelig siden vi ikke har bodd i leiligheten på over 3 mnd, og  vi kan når som helst flytte inn i den nye leiligheten. Uheldigvis er en kontrakt, en kontrakt, så man får bare forholde seg til den.

Jeg å O har ikke betalt husleie så lenge leiligheten er ubeboelig bare sånn at det er sagt.

04.01.2017

Tornerose sov i 100 år - Ville du sovet i 100 år?

 • Skrevet 04.01.2017 klokka 23:15
 • Kategori: Blogg

Jeg har nettopp kommet hjem fra kino, jeg så  filmen passengers. Den handler enkelt og greit om 5000 mennesker som skal reise til en annen planet. Reisen tar ca. 120 år, og de skal ligge i dvale inntil 4 mnd før de er fremme. En passasjer våkner fra dvalekammeret som det er feil på etter bare 30 år i dvale. Etter ett år som den eneste våkne passasjeren begynner ensomheten og ta han, da dukker spm. Opp om han skal vekke en annen passasjer eller la være.

Dersom du kunne gått i dvale og våknet etter 100 år, ville du gjort det?

Det hadde antakelig vært spennende å sett hvordan det kommer til å være på jorden om 100 -150 år, og hvordan blant annet teknologien har utviklet seg.
Dersom jeg hadde fått spm. Om å gå i dvale i f.eks. 100 år, så ville jeg sagt nei pga. flere årsaker. De fleste jeg kjenner ville vært veldig gamle og kanskje ikke lenger vært tilstede. En annen årsak er at jeg vet ikke hva som kommer til å skje i fremtiden, kommer det til å være krig i hele verden, økonomiske kriser, miljø kriser eller annet?


Ville du gått i dvale? 

02.01.2017

Sarah, skal vi på TV?

 • Skrevet 02.01.2017 klokka 15:33
 • Kategori: Blogg

Jeg ser at rubicon søker etter jente bloggere som ønsker å bli vist på tv.

Kristine: Sarah har du sett på bloggerne som har brukt å gå på TV2?
Sarah: Ja, hvordan det? 
Kristine: Jeg ser at Rubicon søker etter nye bloggere til en ny TV serie.
Sarah: Hehe, tenkte du at vi skulle melde oss på?
Kristine: Ja. De søker etter bloggere, og vi er jo bloggere?
Sarah: Ja for så vidt så er vi jo bloggere.  Hva er et av kravene for å melde seg på? 
Kristine: Du må drive med ekstremsport. 
Sarah: Kan vi si at shopping er ekstremsport? 
Kristine: Ja, iallefall for lommeboka. 
Sarah og Kristine: da melder vi oss.
Fornuften: Nei vi skal ikke melde oss på, vi har fremdeles mye jobb igjen med bloggen vår som vi ønsker å fokusere på fremover. Det hadde sikkert vært spennende å være med på et slikt program, men tiden strekker ikke til. 
Sarah: Hvorfor må "fornuften" bestandig komme å plage oss?
Kristine: Jeg vet ikke, sikkert bare for å være plagsom  

28.12.2016

Vellykket dag

 • Skrevet 28.12.2016 klokka 21:21
 • Kategori: Blogg

Det første jeg våknet imorgest med var fra en spent jente som sa "mamma, idag har jeg bursdag".

Da var det rett opp fra sengen og på kjøkkenet for å stelle i stand bursdagen til min flotte frøkna. Legge glasur på muffinsene, pynte bord, blåse ballonger og alt som hører til en 3 års dag.

I år fikk hun velge helt selv hvilken kjole hun skulle ha på bursdagen sin og valge endte opp med en hello kitty kjole fra HM. 


I år fikk hun utrolig mange flotte gaver både fra familie og venner, fra meg fikk hun et lite søtt lekehus med hest, vogn og engler som jeg bestilte fra jollyroom. Da jeg ikke klarte å finne noe som helst da jeg var å så i de lokale lekebutikkene. 


Nu har jeg akkurat slengt meg ned i sofaen å tenker at jeg blir her, resten av kvelden.

Hva gjør dere ikveld? 

-Sarah

28.12.2016

Min største uvane er å bite tånegler

 • Skrevet 28.12.2016 klokka 13:02
 • Kategori: Blogg

Mine største uvaner er å bite tåneglene mine, men hva gjør jeg når leddene mine er blitt for stive slik at jeg ikke klarer å putte tåa i munnen? Har dere ett forslag, funker f.eks. yoga, Pilates, svømming eller annet?

Heldigvis er ikke det å bite tånegler noe jeg driver med eller har gjort. Jeg foretrekker å bruke neglsaks.

hva er egentlig mine uvaner ? 

Jeg har faktisk oppdaget at jeg har en blogg uvane, hehe.

Når jeg postet mitt forrige innlegg ( http://kolpusjentene.blogg.no/1482762246_.html ) , så kom jeg til å tenke på hva en av mine uvaner er i forhold til denne bloggen.

Jeg skriver naturligvis ett innlegg, og går gjennom innlegget minst 1000 ganger for å være sikkert på at jeg er fornøyd med det. Når jeg har studert innlegget mitt hundrede og ørten ganger, så poster jeg det ut til dere naturligvis. Når innlegget ligger ute på bloggen, så studerer jeg det igjen og finner selvfølgelig nye feiler, og plutselig kommer jeg på noe nytt som jeg må få med i innlegget.

Når jeg endelig er fornøyd med innlegget mitt, så har jeg sikkert postet det inn på bloggen 100 ganger. 

-Kristine

27.12.2016

Photoshoot sneak peek

 • Skrevet 27.12.2016 klokka 17:24
 • Kategori: Blogg

Endelig fikk vi noen bilder fra photoshooten vi hadde med ho flotte Theresa. Vi er veldig fornøyd så langt ut ifra det vi har fått. Nu når vi får alle bildene på plass, så regner jeg med at vi fortløpende får header og design på plass. 

Nu står det muffinsbaking på planen ikveld, imorgen blir det bursdagsfeiring for min datter som blir hele 3 år. Tiden bare flyg av gårde, føles ut som det var igår jeg holdt en bitteliten baby i handa.

 

Hva har dere i planen ikveld?

-Sarah 

24.12.2016

Min julaften

 • Skrevet 24.12.2016 klokka 21:09
 • Kategori: Blogg

God kveld, alle mine kjente, bekjente og ukjente lesere. Nu har jeg akkurat satt meg ned etter en ganske så hektisk juledag og førjulstid, nu kjenner jeg endelig at alt stresset har roet seg og jeg endelig får tid til å få pustet ut. 

Idag har jeg hatt en utrolig flott julefeiring med min flotte familie, som består av vanlige tradisjoner som askepott, pinnekjøtt, sølvguttene, gaveåpning og alt som følger med julen.

Neste som står på planen min er 3 års dagen til min flotte datter, den 28. 

Håper dere alle har hatt en flott jul, ønsker dere alle en riktig flott jul videre. 

 

-Sarah 

22.12.2016

Er du min gode venn?

 • Skrevet 22.12.2016 klokka 12:46
 • Kategori: Blogg

Hva er egentlig en god venn?
Det er nok mange som lurer på hva som er en god venn, og dersom du leter etter et fasitsvar så behøver du ikke å bruke tid på dette innlegget fordi her får du ikke noe fasitsvar. Jeg tror nemlig ikke at det finnes noe fasitsvar. Tror du?

Jeg tror alle har sine meninger om hva som er en god venn, og her er noe av det jeg mener en god venn er.

 • En du har tillitt til - En skal kunne dele hemligheter med hverandre
 • En god venn har tid til deg, og ønsker å være med deg.
 • En som kan være ærlig med deg selv om sannheta er kjip
 • En som kan gi deg råd - En som kan være psykologen din dersom du for eksempel har gutteproblemer
 • Jeg har lest et sted at en god venn må ha samme smak i alkohol, men forskjellig smak i gutter. Det er kanskje ikke så dumt å ha forskjellig smak i gutter, så slipper en å løpe etter samme gutter.
 • Sist men ikke minst er det viktig at en kan le sammen, og kan være seg selv 100 % 

(Gammelt bilde) Sarah er søskenbarnet mitt, men hun er også en av mine aller beste venninner.

 

-kristine

21.12.2016

Min avhengighet

 • Skrevet 21.12.2016 klokka 13:24
 • Kategori: Blogg

Extensionsvipper, Noe jeg virkelig elsker å ha. Da det er så enkelt å fikse seg på morgenen og man ser ikke så ille ut "uten" sminke. 

Har vært å tatt en etterlengtet påfyll, noe som føltes veldig deilig da jeg hadde mistet en god del av vippene de siste dagene. Vippene mine har jeg tatt hos Ramona, ei jenta som jeg alltid blir fornøyd hos. Det er alltid så fint å komme på time til hun, føler meg veldig avslappet hos henne og hun er veldig flink til å gå etter mine ønsker. Før og etter bilde, som dere ser så hadde hun ikke det enkleste utgangspunktet. Her har hun brukt volum vipper på meg. Noe jeg er veldig glad i, da jeg ikke er redd for å få for mye. Så nå er jeg vippefin til jul og etter disse detter av så blir jeg å ta en pause en stund framover, og da bruker jeg vippeserum for å få fram mine egne vipper igjen. 

 

-Sarah 

20.12.2016

Hvorfor er det så håpløst

 • Skrevet 20.12.2016 klokka 17:10
 • Kategori: Blogg

Jeg har tenkt, grublet, og fundert på hva jeg skal kjøpe til han (kjæresten). Jeg har både Googlet «julegavetips til kjæresten/han», søkt om tips hos venner, spurt hva han ønsker seg, og prøvd å fange opp dersom han nevner noe han vil ha. Det er nemlig ikke så enkelt og finne noe til han som har det han trenger, og ønsker seg.  

Etter mye løping i butikkene, søking på nett, og snakking med venner fant jeg faktisk noe til han. Jeg kommer selvfølgelig ikke til å røpe hva jeg har kjøpt til han siden han leser innleggene mine.

Her er et lite tips til dere som fremdeles ikke har funnet gave til han

-          Hør med venner om hva de har kjøpt, eller fått hos kjæresten i gaver. 

 

Jeg har rådført meg med venner som nevnt, men jeg fant ikke gaven pga. dette tipset, men jeg har fått flere gode tips hos venner som jeg vurderte helt frem til jeg fant denne gaven. 

SVAR PÅ OVRSKRIFTEN:

Grunne til at det er vanskelig å finne julegave til gutter/ menn generelt er fordi de ofte kjøper ting de ønsker eller trenger selv. De er med andre ord ikke flinke til å vente til jul eller bursdag.

 

19.12.2016

Gi gave til en fremmed

 • Skrevet 19.12.2016 klokka 10:36
 • Kategori: Blogg

Å lese om mennesker som ikke har noen å feire jul med, som ikke har råd til julegaver, og som ikke får julegaver av andre årsaker er noe som ikke er uvanlig å lese om i desember mnd. Under årets julegaveshopping bestemte jeg meg for å kjøpe en julegave til en fremmed som behøver litt oppmerksomhet denne julen. Jeg valgte å kjøpe julegave til et barn fordi jeg tenker at et barn kan få størst glede av en julegave.

Jeg syns alle barn fortjener å kunne fortelle barnehagevenner/ klassevenner om hva de har fått til jul. Ingen skal trenge å grue seg til å starte på skolen i Januar fordi de ikke har fått noe til jul. Jeg vet at 1 gave ikke hjelper hele verden, men den vil i alle fall gi glede til minst ett barn. 


 

Har du noen gang gitt julegave til en fremmed? 

 

18.12.2016

Sunday funday

 • Skrevet 18.12.2016 klokka 20:02
 • Kategori: Blogg

Etter et flott julebord som jeg hadde med jobben igår kveld, må jeg ærlig innrømme at formen ikke har vært på topp idag. Har brukt stortsett hele dagen på å slappe av og en runde på city på søndagsåpen med dattra mi, bare for å komme oss ut en tur. Vi endte opp å kjøpe noe som kalles aqua dragons som er et lite akvarium du legger vann og en pose med "egg" oppi, så skal det ifølge bruksanvisningen klekkes iløpet av 1 døgn. Dyrene som klekkes fra eggene skal kunne bli 2cm lang og har en levetid opp til 6mnd. Så da venter vi spent på om det blir å skje noe. 

Antrekket jeg hadde på meg på julebordet igår.-Sarah 
 

16.12.2016

Photoshoot-bak kamraet

 • Skrevet 16.12.2016 klokka 10:11
 • Kategori: Blogg

Her om dagen var jeg og Kristine å tokk noen bilder til bloggen, Vi var hos "min" flinke fotograf Theresa Knudsen. Nu fremover blir vi å jobbe med å få designet og header på plass. Til den tid så får dere noen bak kamraet bilder, vi gleder oss kjempe masse til å vise dere resultatet og få opp en header til denne bloggen. Imorgen har jeg julebord på planen og tenkte å komme med outfit bilde til dere litt senere.

 

-Sarah

14.12.2016

Photoshoot

 • Skrevet 14.12.2016 klokka 09:14
 • Kategori: Blogg

God morgen folkens. 

Idag har jeg og Sarah en photoshoot på planen og vi gleder oss virkelig til å vise våres lesere resultatet. Vi skal nemlig ta bilder til den første headeren til denne bloggen. Det blir spennende å se hvordan bildene blir. 


 

 

-Kristine

13.12.2016

Bli en følger

 • Skrevet 13.12.2016 klokka 19:18
 • Kategori: Blogg

Nå kan du begynne å følge oss på Facebook. Søk opp kolpusjentene.blogg.no 

13.12.2016

Folk er folk

 • Skrevet 13.12.2016 klokka 14:26
 • Kategori: Blogg

Folk er folk

Gatemagasin

Pris: 100 kr kontant

 

Litt kort om hva det er:
Folk er folk er en ideell organisasjon, dvs. at overskuddet av økonomien ikke går til eieren, men går til organisasjonens mål. Folk er folk er laget for å bekjempe fattigdom og rasisme. Det er et gatemagasin som du kan få tak i på en god del offentlige steder. Bladet har vært i salg siden 2012.
Dersom du ønsker å lese mer kan du søke på folkerfolk.no

Jeg har aldri kjøpt dette bladet før, men jeg har flere ganger tenkt at jeg har lyst til å kjøpe det. Jeg har hatt lyst til å kjøpe det fordi jeg har både vært nysgjerrig på hva som står i det, og fordi jeg har lyst til å hjelpe en person som gjør en innsats.


 

Her om dagen da jeg var innom Rema 1000 gjorde jeg "nesten" som ellers, og det er nemlig bare å gå forbi. Denne gangen stoppet jeg ved handlekurvene, og begynte å tenke "Dersom jeg skal kjøpe dette bladet må jeg gå å forhøre meg om pris slik at jeg vet hvor mye penger  jeg må ta ut i kassen".Pga. denne tanken medførte deg seg at jeg endte opp med magasinet folk er folk. Personen som solgte magasinet viste takknemlighet. 
 

Er det noen andre som har kjøpt Folk er folk?

 

-Kristine 

04.12.2016

Ny blogg

 • Skrevet 04.12.2016 klokka 15:28
 • Kategori: Blogg

Alle vet vel hvor gøy det er å mimre tilbake til Old time? Jeg å Sarah satt og tok et par glass med promille før vi skulle bevege oss ut i -10 grader til en konsert, R.i.o. Under mimringen begynte vi å prate om tiden vår som «blogger». Vi kom frem til at vi hadde veldig god respons på innleggene, men som sikkert mange andre «bloggere» har opplevd så faller skrivefantasien bort, og det gjorde den dessverre hos oss også.

Jeg å Sarah skal ha et presentasjons innlegg om oss selv til uken. Da blir dere bedre kjent med oss, og kan komme med tips til hva dere ønsker å lese om.


Den gamle blogg header som vi brukte en gang i tiden.  

PS: vi kommer til å fikse på designet etter hvert, dersom det er noen der ute som ønsker å hjelpe oss kan dere nå oss på sarahkolpus@hotmail.com

 

02.12.2016

Ny start

 • Skrevet 02.12.2016 klokka 23:50
 • Kategori: Blogg
Da har vi startet denne blogge på nytt etter mye god respons fra den gamle. Dere kommer til å se nye poster fra oss nå snart, vi må bare få start på motoren igjen 😀

02.12.2016

Ny blogg!

 • Skrevet 02.12.2016 klokka 23:40
 • Kategori: Blogg

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign