hits
12.09.2018

Angst er mer enn bare et ord

Det siste halv året har jeg opplevd noe jeg aldri har opplevd før og noe som jeg aldri trodde jeg kom til å oppleve. Den store og stygge angsten. 

Jeg har selv vært i de skoene hvor jeg tenkte at angst var noe man selv oppdiktet i hodet sitt, at man "bare" kan tenke på noe annet, at man selv har valgt å begynne å leve seg i det. Men sannheten er at det ikke er slik, angst er mer enn bare i hodet. Det er hjertebank, det er ubehag, det er svette, det er svimmelhet, det er kvalme, det er pustevansker, det er skjelvinger, det er en uvirkelighets følelse, det er en stor frykt for noe du ikke har kontroll på. Noe du ikke kan bestemme deg over og det skjer hvor som helst, når som helst. 

Det begynner med det små, du blir bekymret for å gå på butikken, vil ikke se på alt for sterkt lys, redd for å sitte alt for lenge i sola, har kjøpt meg solbriller, bruker caps. redd for blinkende lys, mye støy, stress, være for lenge oppe på kvelden, redd for å bli sliten, drikke for mye alkohol og alt som kan trigge et epilepsi anfall. Redd for at andre skal oppdage at jeg er redd, redd for at folk skal spørre om det går bra, redd for sympati.

Jeg er på et møte, prøver å følge med på hva han som taler på møte snakker om, men hodet mitt er på en helt annen plass. jeg ser på han men får ikke med meg noe av det han sier. Jeg konsentrerer meg over at jeg ikke skal få panikk, det snurrer litt men jeg kjemper tilbake. Det går bra, det er bare et panikkanfall tenker jeg og ikke et forvarsel på epilepsi anfall, det går over, det er bare hodet mitt som overtenker. Imens dette foregår i hodet mitt, har han som taler sagt mye interessant på møte og plutselig er møte over. Jeg står igjen med ingenting å går derfra skuffet og lei meg fordi at hodet mitt ikke lot meg få med meg møte denne gangen også.

-Sarah

kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

STEG 4: LEGG INN KODER FOR KATEGORI OG ARKIV