hits
24.01.2018

5 tips for å spare penger i 2018

  • Skrevet 24.01.2018 klokka 14:18
  • Kategori: Tips

Nytt år og nye muligheter som man sier. Hadde det ikke vært deilig og hatt litt ekstra penger med på sommerferien, litt mer egenkapital når du skal kjøpe deg drømme boligen, eller kanskje en av frieriene på nyttårsaften medfører seg et bryllup i 2018 som man må spare penger til? Her er noe sparetips som jeg selv følger, og noen som jeg skal begynne å følge i år.  Jeg vet av egen erfaring at det er ufattelig mye unødvendig man bruker penger på iløpet av en måned og ett år.

1 For litt siden skrev jeg et innlegg om hvordan spare 5819 kroner i løpet av ett helt år. Les innlegget her.

2 Ikke kjøp noe du allerede har, eller som ligner på noe du allerede har. For en stund siden tok jeg meg selv i å nesten kjøpe en genser som er 90% identisk men en genser som jeg har liggende hjemme. Istedenfor å kjøpe genserne fant jeg heller frem «fjorårets» genser og sparte 499 kroner på å ikke kjøpe denne genseren.

3 Ta 3 og betal for 2. Har du virkelig bruk for 3 når du i utgangspunktet bare skulle kjøpe 1?

4 Ikke kjøp det bare fordi det er på salg, det kan fort hende det blir liggende å støve ned dersom du i utgangspunktet ikke har bruk for det.

5 Ha med handleliste på matbutikken, og handle for hele uka. Dette kommer til å bli en utfordring for meg. Nesten hele 2017 har jeg og samboeren min handlet alt fra hver eneste dag til annen hver dag, så det blir en stor endring for oss å bare skal handle 1-2 ganger i uka. Jeg vet av egne erfaringer at det alltids havner noe ekstra i handlekurven, og dersom jeg er sulten så havner det enda mer ekstra i kurven, så ikke dra innom matbutikken med sulten mage. 

Gode tips :-) Bruker de tre siste aktivt selv!

frkfrontend

24.01.2018 kl. 14:50
Veldig gode tips!

Et annet tips er å innføre shoppestopp for en periode. Da er det såå mye morsommere å kjøpe noe fint til seg selv når shoppestoppen er over. Man får så mye mer glede av ting når de ikke er en selvfølge lenger!

kolpusjentene

25.01.2018 kl. 18:41
frkfrontend: Hei. Det er et veldig bra tips som egentlig alle bør innføre innimellom, jeg vil tro man kan spare en del av å ha shoppestopp en periode.

Mvh Kristine

Lise

25.01.2018 kl. 21:35
Veldig interesangt innlegg å lese, takk for at du delte tips! :) Å spare, er virkelig ikke enkelt! <3

kolpusjentene

28.01.2018 kl. 19:23
Lise: Hei. Bare hyggelig:) Hehe nei det er faktisk ikke så enkelt
kolpusjentene

Vi er 2 kusiner fra Finnmark som har valgt å starte denne bloggen sammen. For nærmere kontakt: kolpusjentene@hotmail.com Sarah: 23år gammel, boende i Alta, mamma til en prinsesse, ferdigutdannet frisør men for tiden hjemmeværende. Bruker fritiden på friluft, snescooter, interiør og mammalivet. Instagram: HoKolpus Kristine: 24år gammel, boende i Hammerfest, ferdigutdannet som sykepleier. Bruker fritiden på trening, shopping, reising, skolearbeid og venner. Instagram: Kristinekolpus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

STEG 4: LEGG INN KODER FOR KATEGORI OG ARKIV